Тапите ни изгърмяха, МАРТенчета заваляха - тема 11

• 74 669
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Живи и здрави да са ни бебчетата!

Щастлива, много точен ник си си избрала във форума  Peace Толкова си зареждаща и позитивна  Hug

За местенето в Родени - обикновено се изчаква да родят всички мами и тогава, хем да не се цепим, хем и ние да сме съпричастни с първите ви бебешки трепети. Но аз съм пристрастна, защото съм с термин в края на месеца, де  Laughing Ако не ви е комфортно да пишете вече тук - ние после ще ви догоним и в другия подфорум  Mr. Green

Анастасия, а наддава ли нормално бебето, има ли съответния брой напишкани и наакани пелени на ден? Ако да - явно просто е поспаливо. Ако не - може да е с по-силна жълтеница или нещо друго, но е добре да го види и друг специалист. И изобщо - слушай инстинкта си - ако теб те тревожи сегашното състояние на детето, най-добре потърси второ мнение  Peace

За предизвиканото раждане - аз съм с опит за такова, завършило със секцио. Ден и половина на системи окситоцин, спукани води, непродуктивни контракции и мега болезнени прегледи за разкритие... Накрая наченки на инфекция и секцио. Всичко това независимо от факта, че бебето се беше смъкнало ниско долу, имам широк таз и т.н. Просто не беше готова да излиза малката и туй то. Тогава в предродилна имаше още едно момиче с мен - по същия начин се развиха нещата при нея. Та така - както писа и Пролет, индуцираното раждане я стане, я не, а шансовете да се стигне до секцио са огромни. И хем си страдаш от непродуктивни контракции, хем после обичайните болежки от секциото.

За подготовката на зърната: аз досега от консултант по кърмене не съм чула да препоръчва да се прави нещо предварително. Има смисъл от мазане след това, като се появи бебето, докато свикнат зърната с новите усещания. И тогава по-добре Лансинох (който не е нужно да се отмива), отколкото Гармастан (всяко отмиване преди кърмене допълнително изсушава кожата).

# 376
Значи може би на всеки влияе различно,чудя се дали да продължавам да се мажа... Иначе за след раждането и аз съм решила да взема Лансинох,но за подготовката понеже АГ-то го изписа и реших да го взема...

# 377
Питах за местенето, за да се преместим всички заедно в Родени  Peace За това предлагам да е началото на април'16. С ПБ така направихме - създадохме нова тема в Родени и се редувахме за пускането, защото на всички ангажиментите стават повече.

Честит дългоочакван подарък на Систем Simple Smile

Анастасия, подкрепям очички - ако бебето не се буди, а гърдите ти са напрегнати може да му предлагаш гърда. А ти защо си се притеснила - не наддава ли сега?

# 378
Еха, бебевалежът продължава - и тук, и във Фейсбук групата - да са живи и здрави новите ни мартенчета, много щастливи мигове заедно, а на мамите бързо възстановяване.

И на мен са ми интересни мненията и споделеното от вече родителите мами, но пък на тях сигурно вече нашите предродилни трепети са им вече далечни.

Бояна Стоянова, и аз не ползвам специален крем за гърдите, мажа само кожата с олио за бременни (с което мажа и корема). За след раждането съм взела Лансинох.

И тук днес е мрачно и студено, планът е чистене сутринта и разходка следобед - надявам се до тогава времето да се оправи.

# 379
Момичета притеснявам се защото сестра ми ме хвърля в паника, че нейното дете не спяло толкова много. За съжаление нямам кърма и сме изцяло на АМ. Наддава добре - за 15 дни близо 500 гр. Просто се притеснявам дали тази ленивост е нормална.

# 380
  • София
Миналия път като бях бременна се направи тема в Родени 2007-ма чак като изтече месеца, т.е. бяхме априлки и изчакахме 1-ви май  Peace Тогава почти нямаше преждевременно родени бебета. Сещам се за едни близнаци и едно момиченце. Нямаше и мами с толкова болежки, а тука половината сме се разглобили вече... Дет се вика - времената се менят Simple Smile))))
За индуцираното раждане, както казва Джинджи, обикновено завършва със секцио. Снаха ми така роди, част от познатите ми - също. За снаха ми знам защо се объркаха нещата, за другите хора не мога да претендирам , че знам защо. Та тя значи, беше с цикъл през 42 дни, често и през повече... Т.е. хем дълъг период между менструациите, хем нередовни. Знаете, терминът се смята според датата , на която се е появила последната менструация. И така, сметнаха термина докторите, започнаха се прегледите, първо видяха близнаци, след 1 месец обаче снаха ми прокърви и на ехографа се видя, че едното близначе е умряло. И така , остана си с едното бебче - здраво и всичко наред. (после като роди , имала 2 плаценти. Майка й навремето също била с 2 плаценти. НЕобясними неща в природата). Както и да е, бременността й се разви отлично, всичко беше 6 и без никакви оплаквания. БЕбето вървеше едричко. Но и снаха ми е доста едра, не дебела е много едра - 180 см , а китката й е 2 и половина пъти по-голяма от моята - т.е. много едър кокал. Гърди - едвам намира сутиени, които да ги поберат... Брат ми, средна едрост, но 190 см. И така - бебето беше едро. Това в комбинация с вече изчисления по докторските хартийки термин и въпреки факта за нестандартната менструация, определи събитията. Снаха ми естествено подмина определения термин... И я приеха в болница. Боцнаха й системите и започнаха да индуцират раждането... 24 часа системи, бъркане за разкритие и всичките мъки и накрая - спешно наложително секцио...

# 381
Систем  Hug информацията ми е била малко подвеждаща, сигурно е от вълнението на всички ни около теб!  Hug
 Афродита всеки човек и всяко бебе са си различни! По добре спокойно бебе, отколкото ревящо да се чудиш иска ли нещо, боли ли го нещо, а просто да се окаже ревящо си. Послушай вътрешното си усещане, то никога няма да те излъже!

# 382
Здравейте!

Вече повечето ви занимават бебешки неща Two Hearts Честито на всички  bouquet

Щастлива, чак се замислих дали да не ида да раждам пак във Втора градска Simple Smile

При мен никакви признаци. Няма тапи, няма контракции. Успокоих се вече след престоя в болницата, че там се бях стегнала яко от ужас от всичките раждащи наоколо...Склонна съм да се върна вече за раждане.
Утре ще ходя на тонове. Не знам какво да правя, с тази плацента дали да си чакам спокойно или да се предприема нещо. Докторите гледат, че водите са добре.

# 383
Здравейте!

Вече повечето ви занимават бебешки неща Two Hearts Честито на всички  bouquet

Щастлива, чак се замислих дали да не ида да раждам пак във Втора градска Simple Smile

При мен никакви признаци. Няма тапи, няма контракции. Успокоих се вече след престоя в болницата, че там се бях стегнала яко от ужас от всичките раждащи наоколо...Склонна съм да се върна вече за раждане.
Утре ще ходя на тонове. Не знам какво да правя, с тази плацента дали да си чакам спокойно или да се предприема нещо. Докторите гледат, че водите са добре.
Мисля,че вече не трябва толкова да се впечатляваме от плацентите,това че зрее значи че раждането няближава,а не че бебето спира да диша съвсем,тя пак си изпълнява някакви функции.Поне доктора в Шейново ми каза,че щом води има,няма проблем и ако тоновете са добре,да чакам да се спукат водите или болки,освен ако не пренося,тогава може и спешно секцио. За сънливоста на бебето,мисля че и преди са ми казвали познати,че в начялото спят доста.

# 384
И моята плацента е в доста лошо състояние, ходя на прегледи и тонове всяка седмица. Гледат ме на УЗ 2ма АГ, единият едната седмица, другият другата, мненията им се припокриват/без да знаят един за друг/. От няколко седмици положението е все така води достатъчно, плацента зле, но пък си наддава бебка и тоновете са добре и си чакаме. Вчера бях на тонове, за късмет АГ беше там и ми уреди час за понеделник, защото иначе сестрата ми предлагаше на 21.03  Shocked Наближава времето и може би ще се следим по на често. В понеделник съм на тонове, в сряда на преглед.

# 385
P-r-o-l-e-t  и Джинджи благодаря за разяснението относно индуцирането на раждане - това, че в повечето случай завършва със секцио изобщо никой не ти го казва  Thinking Ами не искам секцио не искам и да ми го предизвикват  Cry Ааааа, много ме е яд така като си спестяват тези неща. Иначе вчера д-ра каза, че е с някаква таблетка, не й запомних името не е със система окситоцин.

Май почвам да скачам, да катеря стълбите между 1-2 етаж, достатъчно са стръмни, купувам един камион ананаси и до 15 дано нещо се случи ... Аааа и ще си говорим вече на съвест да се приготвя да излиза  Rolling Eyes До сега й говорих как трябва да си седи там, сега пък излизай - горкото дете с така луда майка, дето не знае какво иска  Whistling

Иначе аз вече приключих с разходката и пазара - понаваляме малко, ама нищо ще го преживея. Сега ще приготвя един бърз десерт и се захващам с чистенето

# 386
Здравейте, момичета. Честито на всички нови мами  Simple Smile
Имам въпрос за помпите за кърма на Avent - колебая се между Avent comfort ( http://bebelandia.bg/product/22583/avent-rachna-pompa-za-iztsezh … a-s-produkti.html ) и Avent Via Comfort ( http://bebelandia.bg/product/25658/avent-rachna-pompa-za-karma-via-comfort.html ) - ще съм благодарна на тези от вас, които имат някой пт двата модела да споделят дали са доволни.
Хубав ден ! Simple Smile

# 387
 Sad brown eyes, а лекарят не обясни ли защо щом всичко е наред (води, бебе) иска да предизвика толкова бързо. На теория при нормална бременност преносването до десетина дни е също толкова нормално, колкото и раждането няколко дни преди термин. Всъщност само около 5 процента от бебетата се раждат на термин.

# 388
Sad_Brown_Eyes, то повечето пъти индуцирането завършва със секцио, защото бебето и организма ти ако не са готови за раждане - то просто не става. Поне моите наблюдения са някакви такива. За хапчетата - една приятелка роди малко преди мен с Цитотек - предизвиква контракции и изглаждане/разкритие, в интерес на истината - получи се при нея и роди естествено без сериозни проблеми. Но пък ако седнеш да четеш за тези хапчета в нета... страшно е направо. Та, не знам. Действай повече със стълбите и ананасите и дано помогне  Praynig Моята АГ препоръча още две неща наскоро: едното е да спреш храната и да минеш само на течности (вода, чай, сок) плюс топли душове. Другото е коктейлче с рициново масло (което хем може да ти спести клизмата), хем дългия престой в тоалетната може да спомогне за отклюването на спонтанна родова дейност. И двете ги споделям с уговорката, че не съм пробвала, така че не знам дали в действителност биха имали ефект.

Другото е да се бориш с лекарите да не бързат да те индуцират, дори да трябва да влезеш в болница за постоянно наблюдение  Rolling Eyes Аз с предната бременност си мълчах и още ме е яд, че не се борих да ме чакат повече. Този път установих, че като скърцам повече със зъби, внезапно се оказва за някои неща, че все пак могат да станат както аз ги искам...

# 389
Айа - не не ми обясни защо иска да го предизвика толкова бързо. Предполагам, че е защото не му се чака и е по-лесно.

Джинджи - май ще се опитам да се боря да не ме предизвикват. Не ми се лежи в болница, ама ако това е по-добрия вариант ще изтърпя, само всичко да е наред с бебето, защото ще се побъркам. Именно, че нито секциото ме устройва, нито тези хапчета. Бегло погледнах за резултатите от тях и просто спрях, защото иначе съвсем ще психясам.

Общи условия

Активация на акаунт