"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 48 329
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Току що си видях резултатите от БХС, това което ме притеснява е, че нухалната транслусенсия при мен е 1,9 , а трябва да е по -голяма от 3. Пише, да се замери пак.Чудя се дали да отида пак при моята гинеколожка, която ми прави замерванията за БХС на обикновен УЗ или да ходя на 3D. А на др. Кременски всеки ли може да си изпрати резултатите за разчитане по имейл или само негови пациенти?
Аз що си мисля, че трябва да е около 1, но не и по-голямо от 3? newsm78
някой от Варна ако може да ми пише къде точно сте ходили за БХС-то?

Аз ходих при доцент Балев в клиника Темелков - 80 лв,  после кръв във Терапията на 2ия етаж -36лв.. Много съм доволна от Балев, въпреки че някои казват, че не говорел много. На мен всичко ми обясни изчерпателно. Останалите два пъти мисля пак при него.

# 436
Здравейте майчета,
на 39г. съм и ми е първа бременност. В 11г.с.+5  съм и по калкулатор термина ми е 03.10., но поради мед. причини заради възрастта ми ще раждам секцио, което означава, че ще е във втората половина на септември. Още не са ми изчислили термин. Преди 3 дни ходих да правя БХС, но преди това трябваше да мина на УЗ. АГ-то каза, че за БХС плода трябва да е м/у 41мм-71 мм , а моето бебче беше 3.63мм, т.е. изчисли ми го, че е с 1 седм. назад 10+2, а аз бях 11+1. Утре ме вика пак да ме види, и ако бебката е пораснала над 41 мм ще направя БХС. Надявам се всичко да е наред. Бях 60кг., в началото ,а сега в края на 3 мес. съм вече 65.7 кх. Личи ми и коремчето и талията я изравних Simple Smile Simple Smile Simple Smile и изобщо с такъв старт не знам как ще финиширам Simple Smile
Бих искала и аз да се присъединя в ФБ групичката ви Simple Smile На кой да изпратя ЛС с данните?

# 437
  • Варна
За БХС във Варна ходих в Терапията. Благодаря ви за отговорите за нухалната транслусенсия. За следващата ФМ ще се пробвам и аз при Балев. А смятате ли да правите и второ БХС в по-късните месеци?

# 438
Аморенцеее, как ме зарадва, че писа тук  Heart Eyes
Как си ти, как я караш  Hug
За фейса изпрати си мейла на koikoii  Peace

# 439
  • София
Здравейте, отново!Много ми липсвате понякога и много се радвам ,че ви има!От началото на април се надявам да си остана в къщи newsm44  и да имам повече време.Та по тоя повод исках да питам, вие как взимате болничните.Една приятелка ми каза,че трябвало всеки месец да влиза в болница за да и издадат новия #CrazyМи аз като нямам оплаквания дали ще ми дадат?Работата ми е тежка по цял ден на крак и ми се иска вече да приключвам с нея Crossing Arms

Lyn4e,понеже до колкото разбрах познаваш повечето доктори в Щерев,от кой си най доволна че аз до скоро бях при Андреева но много се разочаровах за кой ли път и мисля да я сменям,а и представа си нямам с кой! newsm78 И още нещо да те питам!Кой доктор ти назначи терапията за стеснението на артериите?

Наичка,много се радвам,че при теб вече всичко е наред HugЛипсваш ни  и съвсем скоро се надявам да се похвалиш с пол.тест

Момичета тези от вас които са на Утрогестан и Дуфастон,до кога ви казаха да ги пиете?
Колкото до килограмите,жалко но май водя класацията с 8 кг.отгоре а корема ми е като в 5-6 мес.Ужас,направо като се сетя още колко ли ще кача и ми призлява ooooh!

Добре дошли сред нас на всички нови момичета! Hug

# 440
Красолка, аз утрогестана не го пия, а го слагам и вече от 4 дена намалихме дозата само 2 хапченца вечер за 10 дни. И   тъкмо ще вляза в четвъртия месец и ще го спра напълно.  Peace
И на мен корема ми буквално за една седмица щръкна, но килата не мърдат.  Party
За болничните зависи как процедира твоя док. Аз от понеделник ги започвам , без да минавам през болница.

# 441
И мен ме мъчи въпроса с болничните тъй като моята от ЖК ще ми даде сега от 1ви 14 дни и след това ще трябва да ходя до МД да го продължават на 30 дни,но нямам идея каква ще е процедурата.  Thinking

# 442
  • Варна
За болничните всичко винаги зависи от самия лекар. Някои не дават, искат да има конкретни оплаквания, за да дадат, други те карат да влизаш в болница, за да ти дадат, а трети като моята например, сами предлагат. Аз засега ще си ходя на работа, поне до юли. Не ме осигуряват на реалната и ще ни се отрази сериозно на финансите, а пък планираме ремонт на детската стая, че баткото ще трябва вече да се изнася от нашата спалня.

# 443
Полинчееее, баш ми е драго и аз да те срещна тук  Hug Аз не бях сигурна в коя тема да пиша, защото съм гранична, но в крайна сметка като ми казаха, че ще е секцио ми стана ясно, че ще съм септемврийка Simple Smile Спомням си, че с теб в един и същи ден видяхме чертичките Simple Smile Твоята беше по-наситена Simple Smile С какъв термин си ти?

# 444
Ами по ПРМ термина е 24.09. Но преди 4 дни юнакът беше дръпнал с цели 9 дена напред по размери. Та още не мога да кажа и аз конкретна дата. Crazy
А отгоре на това съм и с диоптри, които преди 12 години не ми попречиха да родя нормално, но сега не знам дали няма да се наложи секцио.

# 445
Утрогестан пих от 5 г.с. докъм 12 г.с. (първата ФМ), само че заради кървене, пиех 3 х 2. Момичета, имайте предвид, че при рязко спиране е възможно леко прокървяване, да не се ужасите. От 16та г.с. спрях и Магнерота и Но Шпа (да сме видели как ще съм).

Колкото до болничните - личният лекар има право сам да дава до две седмици, останалите болнични се взимат с комисия (от, мисля, двама лекари) и са едномесечни. На мене лично ми дадоха веднага от мястото, където съм записана за следене на бременността (само че аз си бях по медицински причини). Ако сте с оплаквания, не мисля, че някой би поел отговорността да ви откаже! Неудобството е, че всеки месец трябва да се подновява. Аз, да чукна на дърво, съм вече добре, и въпреки това, пак щяха да ми продължат болничния, но с работодателя се разбрахме да се върна (заради разни пътувания и ангажименти, които и ако съм в болнични пак бих правила, само че няма как да ми ги отчетат) и мисля да пробвам, докато успея да изкарам...

# 446
Здравейте, отново!Много ми липсвате понякога и много се радвам ,че ви има!От началото на април се надявам да си остана в къщи newsm44  и да имам повече време.Та по тоя повод исках да питам, вие как взимате болничните.Една приятелка ми каза,че трябвало всеки месец да влиза в болница за да и издадат новия #CrazyМи аз като нямам оплаквания дали ще ми дадат?Работата ми е тежка по цял ден на крак и ми се иска вече да приключвам с нея Crossing Arms

Момичета тези от вас които са на Утрогестан и Дуфастон,до кога ви казаха да ги пиете?
Колкото до килограмите,жалко но май водя класацията с 8 кг.отгоре а корема ми е като в 5-6 мес.Ужас,направо като се сетя още колко ли ще кача и ми призлява ooooh!

Добре дошли сред нас на всички нови момичета! Hug
По твоите въпроси:
1. бях казала, че без проблем от раз ми дадоха 1 месец, не съм лежала в болници, като свърши,  казаха да ида да подновим!
 2. Моята акушерка ми каза, че едното се пие до 12 , а другото до 14-та седмица, така, че аз отдавна ги спрях и двете!
3. Първа подгласничка съм ти аз -много се катерят тез кила, не се уливам, просто ям по 3-4 пъти на ден....вече съм + 7 #Crazy много се стресирам и аз, въпреки, че знаех, че ще  е така.... Щом ям качвам, ако се ограничавам стоя на едни кила, свалям само, като съм на хранителен режим!

# 447
Аз днес влязох в 16 г.с.вчера сутрин пих последно утрогестан.и фолиева. От днес само магнезии.+5 кг съм

# 448
Относно болничния, на мен сами ми предложиха от ЖК, но аз така или иначе исках- по цял ден на крак, общуване с много хора, кой киха,кашля...понякога се налага да вдигам тежко.. Така че още в 13та седмица ми писаха 30дни ,и после пак така до края ще е.
Иначе нищо не пия, освен фолиева, но май е вече време да се спира и да се почват витамини, магнезий,, в 14та съм..знам ли...

# 449
  • София
Аз сама си поисках болничен и лекаря ми даде, първо един за 14 дни и след това 30 дневен,за който се ходи на комисия, която при мен е да отида на следващия ден при една жена и тя ми пуска болничния. Но това всичкото в Благоевград, силно се надявам, като се преместя в София да мога да си продължа болничните.

Общи условия

Активация на акаунт