"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 48 331
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, благодаря за успокоението. Просто ми изглеждаха малко страшни тия стойности.  Heart Eyes

# 376
Момичета, благодаря за успокоението. Просто ми изглеждаха малко страшни тия стойности.  Heart Eyes
Аз малко късно се включвам, но моите са почти същите и доктора който ми прави ФМ ми каза, че това са чудесни резултати! Радвай се на бременността си, всичко е ок Wink

# 377
Стели, супер, поздрави, в кой месец си?

# 378
Стели, супер, поздрави, в кой месец си?
14 г.с...термина ми е на 15.09 Simple Smile

# 379
С риск днес да ме линчувате, да попитам решили ли сте къде да родите?

# 380
Като стойност не, но  зависи от показателите на ФМ които се правят паралелно. Аз бях с 1:250 и Имам здрав син на 9 г.

ФМ е точно това за което пише koikoii..
Когато минах ФМ и питах доктора да ми обясни за БХС, той извади един лист и ме пита: "На колко си години" отговорих 36. Той погледна листа и каза, ако искаш ходи си прави БХС, ти си решаваш, но няма да ти кажат нещо по-различно от това: 1: 250 /двеста и нещо беше, не запомних колко/ Тук си го пише  според годините -1 към нещо си ти попадаш в тази категория. Това е.
Тогава го попитах за личното му мнение дали да се прави БХС /много мои приятелки, бременни в момента не го направиха, а само ФМ/, та той ми каза така /дано не се повтарям, но някои от вас може и да не са ме чели:
"Все едно вчера съм слушал по новините, че стават много катастрофи по пътищата - средно 6 на ден. Утре ми предстои пътуване и решавам да се обадя на един анализатор да ми каже каква е вероятността да катастрофирам утре по пътя. Тогава той ще ме започне с въпросите и ще ме пита: каква кола караш, колко е годишна, с какви гуми си, от кой път ще минеш, от колко години си шофьор, употребяваш ли алкохол по или преди път и др. подобни и ще ми каже накрая на база тези въпроси и моите отговори вероятността ти да си един от тези 6 е еди си колко.... Та ти си прецени, аз ти казвам вероятността според годините ти е толкова по учебник."
Та аз лично, като се знам каква съм паника, май не се трогнах много от това, че без да искам пропуснах БХС. Това дете съм го чакала вече почти 7 години и ако ми беше излязъл такъв резултат, освен да психясам и да навредя и на себе си и на него, не знам дали щеше да има друг резултат.

# 381
С риск днес да ме линчувате, да попитам решили ли сте къде да родите?

То малко далеч, но ако (дано) всичко е наред - Щерев.

# 382
  • София
Аз засега за Токуда мисля, но има много време. Като цяло въобще не съм запозната с болниците в София, тъй като живеея в Благоевград. Ако раждах тук-лесно има една държавна и една частна болница, избирам частната и съм готова. Но ми предстои преместване в София и най-вероятно ще раждам там и сега чета тук за всички болници, питам приятелки раждали в София. До момента най-добри отзиви съм чула за Токуда.

# 383
Аз засега за Токуда мисля, но има много време.

От Токуда имам прекрасни впечатления, но от пулмологията. Както казва баща ми - За 5 дни ми направиха толкова изследвания, колкото не ми направиха за над месец в държавна.

# 384
Момичета, нямате изчитане!  Hug
Добре дошли на новите попълнения и леко бременеене!
Честито на виделите цвета на гащите и за хубавите резултати!
И стиснати палци на момичетата с болежки, да се оправят скоро и да не се притесняват, защото всичко ще е наред!  Hug

Моята ранна ФМ също мина - много съм доволна. Честно казано не очаквах такова внимание, защото с опита ми до сега в Университетските Клиники е малко като на конвер - чакаш много, въпреки часа и за 5 минути си готов.
Гледаха ни почти един час и половина, две лекарки, една след друга, въпреки, че половината персонал беше болен, имаха спешен случай и чакалнята се пукаше по шевовете.
Буболечките бяха полегнали напречно и използваха пикочния ми мехур за батут.  Mr. Green
Едната неискаше да се обърне да я разгледат добре, та се наложи да се правя малко на клоун да се раздвижи в желаната посока. Имаме прогноза за newsm06bowuu - да видим. Всичко ни е наред, едната плацента е още надолу, но с напредването на бремеността щяла да се вдигне и не било повод за притеснение - мисля, че и други момичета бяха с този феномен. Препоръчаха ни да направим и втората ФМ. Аз така или иначе мислех да я правя, но в БГ, сега май ще е по-добре или само тук да си я направя или и на двете места, но това да ми е кахъра!

Ох, килцата и ох, корема! Преди една седмица бях +3, утре ме е страх да се кача на кантара...
Корема ми много личи (всеки път го казвам, ама като незнам дали такива размери са нормални!?  newsm78 ). Някой с коремче, ще се престраши ли да си пусне снимка на коремчето?  Blush Даже вчера на спирката един младеж ме попита (седеше до мен), дали ще ми пречи да запали цигара - и аз  Shocked. Разбира се, много съобразително и похвално  от негова страна.  Peace

# 385
  • София
Аз засега за Токуда мисля, но има много време.
От Токуда имам прекрасни впечатления, но от пулмологията. Както казва баща ми - За 5 дни ми направиха толкова изследвания, колкото не ми направиха за над месец в държавна.
Ти би ли казала, защо избираш Щерев?

П.П. Mokka8 честито за двете мадами  Hug
Във фейсбук групата скоро си показвахме коремите и повечето мами доста им личи вече, така че май си е нормално, еле пък с близнаци. Аз все още нямам никакъв корем  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 20:48 от koikoii

# 386
Аз реших Света София, в средата на 13г.с. съм и съм около +2кг

# 387
Ти би ли казала, защо избираш Щерев?

Честно казано нито съм чела теми за други клиники, нито съм разпитвала мои познати. От преди си ходех в Щерев, въпреки че не съм правила някакви процедури там. Позната ми е обстановката, имам доверие на проследяващия ми лекар, при половината от другите също съм била по някакъв повод, а и знам, че мога да се замъкна по което и да е време от денонощието. И час си записвам когато ми хрумне, не след месец, примерно, а когато си реша (и има свободен, разбира се). Може и в други клиники да е така, но не виждам причина да сменям тази, при положение че съм доволна. Тааа, в общи линии може да се каже, че не съм направила информиран избор, хехе Simple Smile

# 388
Мокаааа, много ме радваш с  близнетата, а особено, че са и девойки - супер ти се радвам! Heart Eyes Heart Eyes
според мен моя шкембак си личи, ама то на освинване прилича повече, според много хора пък не си личало..., аз си го виждам  Mr. Green

# 389
siela24 може ли така да се шашкаш за толкова добри резултати? Те вече ти обясниха, но и аз ако мога да те успокоя, вероятността ти е 1 на каквато е втората цифра, демек, ако ти е 1:10 000, значи 1 на 10 000 бебета, или, както каза моят доктор (моите са 1 : 6300), горе-долу същата вероятност, като да ти падне керемида на главата.

tiqlozanova, стискам палци, не ща и да си представям колко е ужасно, но огромният процент от момичета, които правят ПренаТеста или амниоцентезата, излизат без проблеми. А мога да си представя ужаса, защото на мен (по причини, които няма да уточнявам, но са строго индивидуални, не се притеснявайте), ми заподозряха вероятност 1 на всеки 4 бременности с Даун и се наложи да пускаме наши допълнителни изследвания, слава богу, добри...
Тъй че, горе главата, понякога нещата изглеждат ужасяващо, но се нареждат...

Mokka8, дето са ви гледали час и половина на УЗ - ухааа! Simple Smile)) аз съм за по пет-десет минути, виждаме пулса, цъква една снимка, за да го замери и рядко успявам да зърна я крак, я ръка да се размахват Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт