"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 47 410
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
Aз  бях на фракси и се появи алергична реакция, зачервяване и сърбеж, смених с клексан и се преродих, няма буци, няма зачервявания, а иглата влиза супер лесно.
Витамини не пия само омега 3, сега ако всичко е наред знам че док изписва витамини в по-напреднал етап на б.
Но и мен ме притесняват тези цветове интересни на витамините откъде аджеба се взимат и много естествени не ми се виждат. Ще видим, дано всичко си е наред и витамините ще оправим Simple Smile

# 691
  • София
Здравейте,
Извинявам се, че нахлувам във темичката ви, аз съм от бъдещи майски мами.
Исках да питам дали някой е решил да съхранява стволови клетки, и ако има някой желаещ и избрал да го направи във Future Health , мога да предоставя карта с отстъпка - 100 лв. може да ми пишете на ЛС. Нямам сега познати които да очакват детенце и да искат да се възползват от такъв тип услуги, затова пиша тук. Ще се радвам да бъда полезна на някой!
На всичките лека оставаща бременност, бързо раждане, и здрави бебоци!  bouquet

# 692
Ще бъда много благодарна ако някоя от мамите ме добави в групата във facebook-deni9308@gmail.com

# 693
Lyn, не получих обаждане или мейл от пренатест. Според теб да звъня ли вече или да чакам до утре? Вече умирам от притеснение, така се надявах днес да е, снощи не спах цяла нощ. На 18.03 дадох кръв.

# 694
Момичета колко килограма сте качили досега, аз съм + 5, мисля,че са много...

# 695
+ 1,5 кг в 14 сед.+5 дни

# 696
Здравейте мами,
Не съм писала скоро, но ви следя редовно. Вече съм в 16та седмица, и от един месец съм на легло с отлепяне. Вече съм по-добре, но трябва много да се пазя. Със затоплянето на времето и вече не ме свърта вкъщи,но другата седмица сме на доктор и се надявам да ми позволи разходки. От ФМ в 13та гс всичко беше наред. Малко се бях стресирала послесните седмици, но вече съм по оптимистична. Сега ще спирам фолиевата киселина и утрогестана и минавам на магнезий и витамини.
Надявам се на тази консултация да имаме ясното за пола, че досега никой не дава прогнози.
Започнахте ли вече списъци със необходими неща. Аз като за първа бременност съм притеснена в това отношение, надявам се старшите мами да помагат да не се затрупаме с излишни вещи.
Поста стана мн дълъг, но моля да ме добавите в ФБ групата - tedi_zver4eto@abv.bg
Благодаря!

# 697
Lyn, не получих обаждане или мейл от пренатест. Според теб да звъня ли вече или да чакам до утре? Вече умирам от притеснение, така се надявах днес да е, снощи не спах цяла нощ. На 18.03 дадох кръв.

Тия, и аз очаквах с ден по-рано да ти пратят резултатите  Confused Малко късно се включвам, но аз бих звъннала (и така направих 2 дни преди очаквания резултат).

Като ми правиха ДНК тестове за тромбофилии в Геника реших да се замъкна на място да питам за резултати, въпреки че още при вземането на кръв ми казаха, че ще ми звъннат като са готови. Служителката в приемната ми каза, че още не са готови, но ако искам мога да изчакам да дойде генетичката и да питам за конкретни срокове. Върна се тя след 10на минути и ми каза резултатите за 5 от 6 генетични мутации Simple Smile Иначе са щели да ми звъннат след 3 дни за всички резултати, защото чакат един единствен неготов Simple Smile.

# 698
  • София
Проверете си имейлите за покани за фейсбук.

Имаше по назад няколко списъка, аз за сега само се подготввм психически, още нищо не ми се пазарува.

# 699
Проверете си имейлите за покани за фейсбук.

Здравей,
Благодаря, имам покана на пощата за групата, но като отворя линка ми дава, че съдържанието не е достъпно.

# 700
Аз съм още на минус от кг, с които започнах, но предполагам, че скоро ще ги изравня. От гаденето и смяната на режима на хранене с по-правилен свалих над 3 кг. Но аз и тръгвам с повече кг отпредишната бременност, така че гледам да внимавам. Но, да ви кажа - човек не трябва да се вманиачава, важното е ние и бебчетата да сме здрави, кг ще ги сваляме после Simple Smile

Teddy, много гадно това с отлепянето, дано вече всичко да е наред!  Hug

# 701
Аз си тръгвам с доста килограми по принцип и от това, че спрях да пуша май ще кача и доста, наблягам на плодове и зеленчуци, но май няма да има много ефект. Надявам се след това да успея да сваля поне натрупаните сега.

# 702
Към Лин ( и момичетата на фракси/клексан) - мен доц. Карагьозова все още не ме е пращала за определяне на точната доза фракси, до колкото я разбрах, само веднъж щяло това нещо да се прави. Аспирина също няма да се спира (май до 32 седмица). На ранната ФМ каза, че кръвотока е наред и даже не иска да ме види за междинен доплер между двете ФМ. Обмислях да си взема домашен доплер, та да ми е по спок. Иначе инжекциите си ги слагам сама в корема (до момента са около 70 парчета, а до 280... ooooh!), с изключение на 2 - едната ММ се опита да ми сложи в ръката, но доста ме боля. Другата ми е сложи, уж за показ, една сестра в Майчин дом. Всеки ми обяснява различно за поставянето, аз ги слагам така, както доц. Карагьозова и повечето сестри ми казаха - в корема (защото там се усвоявало най-добре), под прав ъгъл, доооста бавно. Споделете вие как си го поставяте. По едно време получих нещо като алергична реакция, почти постоянен сърбеж, ужасни подутини и синини, всичко това около 2 седмици. Разлях на по-широк фронт поставянето и ми поразмина, иначе и аз обмислях вече смяна с клексан.

Rumbasina, да, само веднъж се прави изследването за определяне на доза. След това може да има контролен преглед и да проследят някои кръвни показатели. Иначе инжекциите ми ги бие моя мъж, основно защото много ми се спи сутрин Simple Smile, но нямам проблем да си ги слагам сама. И аз в корема, но не точно под прав ъгъл, а под по-голям наклон. Вкарвам иглата бавно и така ме боли по-малко и изкарвам бързо, за да не стане синьо. Но синини имам и аз няколко броя, откакто почнах. И мен ме сърби често.

За събиране - бих дошла с удоволствие Simple Smile.

По-долу имаше въпрос за списъци и покупки. Още не смея да купувам нищо. Днес само разглеждахме детски колички и си харесах 3 в 1 на Джейн Муум. Лека и маневрена ми е, а и кошът изглежда по-голям в сравнение с варианта 2 в 1. До тук съм я докарала с пазара, едно боди не съм купила Simple Smile

А, да, за болничните - в Щерев нямам никакъв проблем.

# 703
Здравейте. И аз пиша от време н а време ,но за сметка на това чета редовно Simple Smile
Аз пия Прегна кеър и Аспирин и се храня добре Whistling

Висока съм 173 см и започнах с 64 кг,а сега  съм почти 67кг и ми се струват  доста  за 18 седмица,но изпитвам ужасен глад за сладки неща вече. Най-лошото е ,че на работа има толкова много дребни сладкотии,че даже не усещам колко съм изяла. И естествено беба е дебеланка. при  мен  терминът не подлежи на смяна,защото беше инсеминация.

Следващият ми преглед е на 8.04,засега всичко е наред и се надявам да няма лоши изненади.Продължавам да си  ходя на работа и си планирам с удоволствие отпуската.Дотук сме купили само една играчка,но сме избрали вече големите неще-количка,легло и т.н и веднага след 24та седмица ще започнат поръчките,покупките и идеите за декорация на стаята,които стои празна от 1 година в очакване.

# 704
Към Лин ( и момичетата на фракси/клексан) - мен доц. Карагьозова все още не ме е пращала за определяне на точната доза фракси, до колкото я разбрах, само веднъж щяло това нещо да се прави. Аспирина също няма да се спира (май до 32 седмица). На ранната ФМ каза, че кръвотока е наред и даже не иска да ме види за междинен доплер между двете ФМ. Обмислях да си взема домашен доплер, та да ми е по спок. Иначе инжекциите си ги слагам сама в корема (до момента са около 70 парчета, а до 280... ooooh!), с изключение на 2 - едната ММ се опита да ми сложи в ръката, но доста ме боля. Другата ми е сложи, уж за показ, една сестра в Майчин дом. Всеки ми обяснява различно за поставянето, аз ги слагам така, както доц. Карагьозова и повечето сестри ми казаха - в корема (защото там се усвоявало най-добре), под прав ъгъл, доооста бавно. Споделете вие как си го поставяте. По едно време получих нещо като алергична реакция, почти постоянен сърбеж, ужасни подутини и синини, всичко това около 2 седмици. Разлях на по-широк фронт поставянето и ми поразмина, иначе и аз обмислях вече смяна с клексан.

Искам да ви питам нещо - всички ли пиете витамини и какви, за някои от момичетата прочетох, но все пак коментарите са оскъдни. Аз миналия път пиех огестан, но този син цвят много ме притеснява и не ще да го пия пак. Иска ми се да е нещо по-пречистено и без изкуствени оцветители. Да не кажа, че Карагьозова ми каза, че няма нужда от вит. , а само от омега.

Мен док ми смени фраксито от 0,6 всеки ден на 0,4 през ден. ММ ми ги слага сутрин преди да тръгне на работа. В началото много ме посиняваше, докато не разберем, че е защото през цялото време докато я слага ми стискаше месото и от самото стискане е посинявало.Мноооого съм нежна... хахахха Продължава да ме боли в дясната половина, когато я слага, а в ляво  да не я усещам. Не знам на какво се дължи. От криниката, където правих генетичното ми казаха да ги бия до 20 г.с., сега на 19 съм на  ЖК и ще г опитам какво ще ги правим, спираме ли продължаваме ли?

А за витамините аз пия Пренатал на джеймисон, пише отдолу, че с амултивитамини от естествени източници и изглеждат такива -с някакъв натурално бежов цвят са.

Общи условия

Активация на акаунт