Болничен по време на бременност – 6

• 146 226
  • 901
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз иначе винаги като го взема и пращам сниман с телефон на счетоводителката, тя си го оправя и вече оригинала и го давам когато мога, а един даже го бях загубила и тя каза, че нама проблем.

# 286
Благодаря за отговорите. Предполагам са се притеснили, че е в последният ден, да не би да пропуснем да го занесем Simple Smile

# 287
Здравейте!
Имам следния казус: имам болничен от лкк, продължение е, от 18-ти юли до 17-ти август. Предла съм го на работодателя, но счетоводителката е в отпуск и ще ми го подаде в НОИ на 15-ти август. Доколкото знам работодателя трябва да го подаде в НОИ до 10-то число на следващия месец, но кой е следващия месец в моя случай? Какво се случва ако работодателя не спази срока до 10-то число? Глобяват ли го или аз трябва да подам сигнал? Има ли вероятност да не ми изплатят болничния или просто ще протакат още във времето изплащането му?
Благодаря предварително!

# 288
  • Пловдив
Pure_naturе,до 10 ти август трябва да се внесе.Ако закъснеят,не означава,че няма да ти го платят.Просто ще ти забавят плащането

# 289
Pure_naturе,до 10 ти август трябва да се внесе.Ако закъснеят,не означава,че няма да ти го платят.Просто ще ти забавят плащането
Да, така предполагах и аз, но друго си е да го каже някой наистина запознат. Благодаря!

# 290
  • Sofia, Bulgaria
Миналия месец бях в болничен и АГ ми каза тъй като целия август ще е в отпуск да ида при личната лекарка да ме прати на ЛКК за нов болничен. Въпросът ми е какво трябва да нося за тази комисия? Другия ми въпрос е тъй като на 03/09 трябва да ми се пусне 45 дневния болничен, на самия ден ли да ида при АГ или ще ми го пуснат със задна дата?

# 291
И аз да попитам за болничните- моето АГ ми каза, че имам право на 180 дни годишно болничен, независимо дали е с прекъсване или не.Аз все си мислех, че са 180 дни непрекъснат болничен от ЛКК, но АГ ми казва, че и останалите 5-6 дни през годината, които съм ползвала влизат в тази бройка. newsm78

# 292
  • София !
И аз да попитам за болничните- моето АГ ми каза, че имам право на 180 дни годишно болничен, независимо дали е с прекъсване или не.Аз все си мислех, че са 180 дни непрекъснат болничен от ЛКК, но АГ ми казва, че и останалите 5-6 дни през годината, които съм ползвала влизат в тази бройка. newsm78

Дано не те подвеждам и нека и други да се включат. Обаче мен пък ми казаха точно обратното. Ако имаш прекъсване, тези 180 дни започвали на ново.

# 293
Момичета, имате право на 180дни годишно непрекъснат болничен, но не повече от 360 дни за настоящата и предишните две години взети заедно! Пишем го през няколко странички в темата.  Hug

# 294
Ами и аз така чета, но АГ-то ми  смята всички дни общо от началото на годината.

# 295
Миличка, за 180 дни (360 за последните три години) го пише в Наредба за медицинската експертиза. Глава 2, чл. 6, ал.5. Може да си го извадиш и покажеш на АГ-то ти  Peace

# 296
Здравейте ,,
та сега пак четох тук в темата е мен малко ме притесняват тези болнични...аз съм в болничен и в 4 ти месец бременна ползвала съм преди това болнични , но доки каза нямало да има проблем да искарам цялата бременост в болнични . Влезнах в болницата за 3 дена и ми дадоха за месец болничен след това процедурата се повтаря . Искренно се надявам да нямам проблем защото не мога да се върна на работа . Средата там не е подходяща за мен и бременноста ми

# 297
Aya, сметни си ден по ден откога си в непрекъснат болничен. 45-те дни преди термин НЕ влизат в тези 180 дни, които можеш да вземеш! Ако не ти достигат няколко дни може да прекъснеш болничния с отпуска или неплатен, за да не се връщаш. При мен рано се появиха проблеми и нямаше да ми стигнат 180 дни, та започнах с 14 дни от личната лекарка, после 1 седмица отпуска и после започнах 180-те дни! Успех и лека бременност!!!

# 298
Aya, сметни си ден по ден откога си в непрекъснат болничен. 45-те дни преди термин НЕ влизат в тези 180 дни, които можеш да вземеш! Ако не ти достигат няколко дни може да прекъснеш болничния с отпуска или неплатен, за да не се връщаш. При мен рано се появиха проблеми и нямаше да ми стигнат 180 дни, та започнах с 14 дни от личната лекарка, после 1 седмица отпуска и после започнах 180-те дни! Успех и лека бременност!!!

a аз имам прекъсване от ден между всяко влизане в болницата ...в смисъл сега до 20.08/събота / ми изтича боничния . после идва неделя и той иска на 22.08 да влезна в болницата пак..каза ,че неделята се брояло за прекъсван е

# 299
О, Aya, не знам дали неделя се брои за прекъсване!!!! Дано се включи някой, който е наясно с този казус!!! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт