Болничен по време на бременност – 6

• 143 521
  • 901
  •   1
Отговори
# 405
Личния може да ти даде болничен, но той ще е за общо заболяване, не за бременност.

# 406
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Личния може да ти даде болничен, но той ще е за общо заболяване, не за бременност.
Те всички болнични до излизане в 45-дневния са за Общо заболяване...

madlen4etooo, няма проблем и ЛЛ да ти издаде болничен.
Може също да сменяш лекаря по ЖК по време на бременност.

# 407
  • Пловдив
Здравейте, аз съм с торба с въпроси. Бременна съм в края на 9-та седмица.До 13 декември съм болничен от болница заради зацапване лежах в Шейново в 6-та седмица. Ходя при д-р Сигридов, заради аборт в 24   седмица  преди 2 години. Но той не дава болнични. За Жк ме насочи към д-р Ташков, но днес той ми  каза,  че е най-добре да отида 12 седмица, след като Сигридов ми направи БХС. Това ще стане на 23.12. Тоест след празниците ще ме регистрира Ташков. Питането ми е друг може ли да ми издаде болничен без да се водя при него?   Или личен лекар? можеш от личния,да.до 14 дни може да ти даде.на теб и по-малко ти трябват до 23 ти.диагнозата няма да е свързана с бременността,но това не е от значение И ако се регистрирам ЖК при някой, после мога ли да го сменя? можеш да го смениш,обаче не се разкатай така.може да не ти дава и той.уговори ЛЛ то.
Моля помогнете!

Нямате ли частна АГ болница?Отиди на преглед с епикризата от болницата,плащаш си и ти дават болничен

# 408
Здравейте!
Чудя се дали НОИ ще платят дните болничен за декември (на мен целият декември ми влиза в последния болничен от ЛЛ след раждане) преди Коледа или ще е в първите дни на януари?

# 409
Много ви благодаря Simple Smile

# 410
  • Пловдив
Здравейте!
Чудя се дали НОИ ще платят дните болничен за декември (на мен целият декември ми влиза в последния болничен от ЛЛ след раждане) преди Коледа или ще е в първите дни на януари?

Напиши дати от до на болничния

# 411
Здравейте!

Напиши дати от до на болничния

26.11 до 26.01  Sunglasses

После - майчинство Peace

# 412
  • Пловдив

26.11 до 26.01  Sunglasses

После - майчинство Peace

Ноември края изплатиха ли ти го?Предполагам още не
Има шанс декември да получиш за декември.Чакаш

# 413
Здравейте отново!Имам нужда от помощ с корекция на болничен.Кои точки точно трябва да попълня в приложение 9,за да е правилна корецията на банкова сметка?За едни сто лева маймуна станах в Бургас,ама няма да ги оставя.

# 414
Здравейте,

бременна съм и ползвам болнични. Исках да попитам работодателят длъжен ли е да плаща първите 3 дни от тези болнични, издадени от ЛКК (всичките дотук са 15-дневни)?

Благодаря ви предварително.

# 415
Мисля, че ако са без прекъсване плаща само първите дни от първия. По-запознатите е ти обяснят по-добре.

# 416
Здравейте, моля ви за съвет. 45дневния ми болничен бе издаден с дати от  07.11.2016-22.12.2016, само че аз родих на 4ти декември,т.е. по-рано. Съответно новия ми болничен е от 4.12 до 14-01-2017. Видях,че от НОИ са ми изплатили обезщетението и въпросът ми е, от НОИ автоматично ли си приспадат датите, тъй като за момента са ми изплатили целия период  от  07.11.2016-22.12.2016., а реално този е до 4ти дек? Изисква ли се уведомление от моя страна? Промените се виждат и на сайта им към Справката за постъпили данни от издадени/ анулирани болнични листове.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 14:05 от Lily of the valley_

# 417
  • Пловдив
Здравейте, моля ви за съвет. 45дневния ми болничен бе издаден с дати от  07.11.2016-22.12.2016, само че аз родих на 4ти декември,т.е. по-рано. Съответно новия ми болничен е от 4.12 до 14-01-2017. Видях,че от НОИ са ми изплатили обезщетението и въпросът ми е, от НОИ автоматично ли си приспадат датите, тъй като за момента са ми изплатили целия период  от  07.11.2016-22.12.2016., а реално този е до 4ти дек? Изисква ли се уведомление от моя страна? Промените се виждат и на сайта им към Справката за постъпили данни от издадени/ анулирани болнични листове.

На 99 процента от бременните им се застъпват тези два болнични листа.Ти нямаш друг ангажимент,освен да ги предадеш в счетоводството.

# 418
Педиатъра би трябвало да ти издаде изравнителен болничен, след този от болницата.

# 419
Здравейте момичета. Искам да попитам по запознатите тъй като съм бременна в 7 г.с. втора бременност(първата беше неуспешна със спонтанен аборт в 17г.с.) а работата ми е изморителна на крак съм цял ден а АГ каза че не можел да ми дава от сега болнични защото съм щяла да ги надмина 180те дни и чак от 14 г.с. щял да ми даде болничен. Та въпроса ми е мога ли да си издействам болничен от друго място с друга диагноза след това ще го прекъсна като си ползвам отпуската и така ще стане време за болничните по бременност от АГ   благодаря ви предварително 😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт