Болничен по време на бременност – 6

• 143 443
  • 901
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, надявам се, че пиша на правилното място  Simple Smile
Бременна съм, в края на юни ми предстои да излезна в 45-дневния, но обмислям да си поискам болничен още този месец. Поради тази причина си извадих личната амбулаторна карта, за да си впиша новата месторабота на корицата. Само че забелязах, че картата е издадена от ЛЛ, при която вече не съм (2013та я смених). Та въпросът ми е - трябва ли да си изваждам нова, която да е подписана и подпечатана от сегашния ми ЛЛ или не е нужно и няма да ми направят проблем при вписването на болничния?
Ако мога да си спестя двата часа висене пред кабинета на личния лекар, пред който винаги има кихащи и кашлящи, би било чудесно  Tired

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 10:48 от commala

# 496
  • София
Комалче, няма проблем  Peace

# 497
Комалче, няма проблем  Peace
Благодаря, Крю  bouquet

# 498
  • София
Здравейте ,не мисля че въпроса ми е за тук ,но е свързан до някаква степен с темата . на 5 май ми изтече 135 дневения болничен и сега педиатърката ми иска декларация за майчинство въпроса ми е:Тази декларация къде трябва да се озове и на кое число ще почне да ми се исплаща самото майчинство?
Благодаря предварително за отговора  bouquet

# 499
Здравейте ,не мисля че въпроса ми е за тук ,но е свързан до някаква степен с темата . на 5 май ми изтече 135 дневения болничен и сега педиатърката ми иска декларация за майчинство въпроса ми е:Тази декларация къде трябва да се озове и на кое число ще почне да ми се исплаща самото майчинство?
Благодаря предварително за отговора  bouquet

Защо педиатърката Ви иска тази декларация, като тя се представя на работодателя, който я входира в НОИ? Попълвате Заявление по чл. 50 и 51, копие от акта за раждане и молба за отпуск до работодателя - всичко това се предава на работодателя/счетоводството, като те имат задължение до 10-то число на следващия месец да ги входират в НОИ. До 10 работни дни от датата на входиране ще имате първото си изплащане по подадената декларация.

# 500
Здравейте, на 26 май ми изтича болничният от 180 дни и моята лекарка каза, че трябва да вляза в болница ( понеже не ми стигат 16 дни до тези 45 преди термина). Та въпроса ми е наистина ще ми издадат ли без проблем болничен за тези 16 дни, някой случайно да е по наясно с тези неща 😇

# 501
Здравейте,бременна съм, но в момента съм на борсата, намерих фирма, която да ме осигурява до края на бременността, въпроса ми е след 2-3 месеца, като реша да взема болничен, трябва ли да продължавам да плащам на фирмата осигуровки?

# 502
  • София
Mimi, саз бях по същия начин и не съм плащала осигуровки.

# 503
Mimi, саз бях по същия начин и не съм плащала осигуровки.
Благодаря за отговора

# 504
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моля??? А, здравните осигуровки, които вървят всеки месец кой ги внася?За сметка на работодателя са, но при фиктивен договор трябва да му ги даваш ти. Това че някой собственик може изобщо да не си плаща осигуровките, не значи че нищо не се дължи.
За пореден път повтарям Не подвеждайте другите като не сте сигурни.

# 505
  • София
На мен са ми внасяни. Явно работодателят просто не ми е искал тези пари.

# 506
Чудесно, че не ти е вземал пари.
При фиктивен договор е редно обаче всяка майка да си дава здравните на човека, който ѝ прави услуга,  всеки месец до приключване на майчинството.

# 507
Здравейте Simple Smile
Имам следното питане. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст в същото време наскоро разбрах, че съм бременна. Термина ми е края на декември 2017 г. Дъщеря ми ще навърши 2 години чак месец май 2018 г.
Въпроса ми е, че от 12 седмица гинеколога ми предложи да изляза в болничен (да си спра отпуската за гледане на дете до 2 год.). Разбрах, че трябва да попълня декларация 12 от НОИ за смяна на обстоятелсвата, но не знам какво точно трябва да пиша в нея, понеже реално няма да се връщам на работа, а ще ми издадат болничен за общо заболяване.

# 508
Здравейте Simple Smile
Имам следното питане. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст в същото време наскоро разбрах, че съм бременна. Термина ми е края на декември 2017 г. Дъщеря ми ще навърши 2 години чак месец май 2018 г.
Въпроса ми е, че от 12 седмица гинеколога ми предложи да изляза в болничен (да си спра отпуската за гледане на дете до 2 год.). Разбрах, че трябва да попълня декларация 12 от НОИ за смяна на обстоятелсвата, но не знам какво точно трябва да пиша в нея, понеже реално няма да се връщам на работа, а ще ми издадат болничен за общо заболяване.
Четеш нещо старо.Попълваш прил.7 в частта за промяна дописваш на ръка че излизаш в болничен.
Попълваш и прил.8, за да получаваш 170лв до навършване на две години на първото дете.
http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

# 509
Здравейте,искам да разбера,мога ли да ползвам три болнични с различна диагноза,като между тях имам  намерение да пусна няколко дни платен отпуск?

Общи условия

Активация на акаунт