Болничен по време на бременност – 6

• 140 355
  • 890
  •   1
Отговори
# 855
Добър ден. Аз сега съм в края на третият месец от 16,09,24 ще си взем първите 14дни  и след това трябва ли дасе явявам всеки път на комисия.

# 856
Болничните дни по календарни или по работни се смятат?

# 857
По календарни.

# 858
Здравейте! Жена ми е бременна във 5-ти месец със второ дете. Първото ни дете навърши 2 години на 5.08.2024. От 6.08.2024 е във болничен. Днес преведоха парите от болничния който беше по-малко от колкото болничните при първото ни дете.
Въпроса ми е трябваше ли да се върне на работа за малко за да получава по високи болнични и майчинство?

# 859
Здравейте, ако си в болничен с друга диагноза и след него излезеш в платена отпуска, този болничен влиза ли в 180-те дни? Платената отпуска прекъсва ли го или трябва да има работни дни?

# 860
Не влиза в 180. Платения отпуск го прекъсва, да.

# 861
Благодаря и аз така мислех, но като се обадих да питам в нои ми казаха, че трябва да имам работен ден, защото отпуската не прекъсвала болничния!? Това сигурно ли е, може и от нои да бъркат?

Това ми отговориха от нои:
Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност.

Някой запознат ли е дали е така?

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 16:51 от Edelvais1

# 862
Здравейте!
Бременна съм в 10г.с. бихте ли ми разяснили как седят нещата с болничните, тъй като работя с малки деца които много боледуват? След водене на женска консултация ли се пуска болничен?

# 863
Здравейте,  имам въпрос относно излизането в болничен, как се смята майчинството след излизането, дали е по добре да се излезе в началото на месеца в болничен, без да има работни дни или няма значение.

# 864
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
В момента съм към края на втория месец от бременността си, но тъй като в началото на годината ми откриха сърдечна малформация - секундум, а работата ми е свързана с много движение и прекарване на доста време на открито, дори и в неприятни метеорологични условия и в следствие на тези фактори започвам да изпитвам задух и замайване, какъв размер болничен мога да използвам и ще повлияе ли той на размера на майчинството след това?
Благодаря ви предварително!

# 865
Искам да попитам как седи въпроса с  болничният по време на  бременност ако си осигурен последните 12 месеца имаш ли право на болничен?

# 866
Искам да попитам как седи въпроса с  болничният по време на  бременност ако си осигурен последните 12 месеца имаш ли право на болничен?
Да до колкото знам. Моята етърва нямаше но излезе болничен.

# 867
  • Балчик
Имате винаги право на отпуск по болничен, друг въпрос е плащането. Ако все още работите по време на бременноста ви  и имате необходимият осигурителен стаж - да, ще ви платят от НОИ / общо заболяване/ , не може да ви платят две обезщетения по едно и също време.

# 868
Здравейте! В 14 г.с. съм и обмислям да взема болничен след няколко седмици, поради работната обстановка (работя предимно с малцинствата и се притеснявам от вируси и т.н.). Въпросът ми е дали болничният ще влияе в последствие на изплащаното ми обезщетение за раждане и отглеждане на дете? Благодаря ви предварително!:blush:

# 869
Здравейте! В 14 г.с. съм и обмислям да взема болничен след няколко седмици, поради работната обстановка (работя предимно с малцинствата и се притеснявам от вируси и т.н.). Въпросът ми е дали болничният ще влияе в последствие на изплащаното ми обезщетение за раждане и отглеждане на дете? Благодаря ви предварително!:blush:
Вируси може да хванете от всеки не е задължително да е само от малцинството.И да ще има аз излязох във 13 или 14 г. и при мен имаше.

Общи условия

Активация на акаунт