Трудно решение - дали да го задържа

• 23 297
  • 277
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Понеже съм минала през  почти идентина ситуация: родих си третото, 4 години след това срещнах ММ, и след още 4 подписахме; за детето не съжалявам изобщо (съжалявам, че не можах да родя 4то - от ММ), ф - моят съвет е - ако честно, с ръка на сърцето, можеш да си кажеш. че обичаш този човек, раждай. Ако обаче усещаш и грам компромис, недей, компромисите само ще растат оттук нататък.

# 61
Какво устройване на мъж домакин?! Моля те, ти замисляш ли се децата ти с какъв пример растат? Ще им повредиш представата за модел  на семейство- мама плаща тока, гаджето с престилка бърше прах. Разбирам, че го приемаш, но не виждам да го правиш от някаква луда любов? Не искаш да си сама, трябва ти помощ с децата, искаш другар в живота, ок, но и още едно дете в тая мътна картинка?!
Това с болонката ми хареса Simple Smile

# 62
Откога домакинската работа стана рахатлък?
Аз не смятам за далновидно и нормално който и да е в семейството да не работи - не правя разлика дали е мъжът, или жената. И не намирам, че има правилен модел за семейство, в който мъжът сакън да не пипне прах, а мама сакън да не плати някоя сметка.

# 63
Нееее, не разделяме работата на мъжка и женска, ама мъжът ти да ти казва - дай парички за кафенце или дънки - нещо не се връзва. Случва се, не казвам че не може да се случи, ама ако е постоянно  Tired

# 64
Не е рахатлък разбира се, но може да позабърше след работа или в почивния ден, нали?
Хайде стига, има ли и други да го смятат за нормално???? Да са млади гаджета за някакъв период ок, ама зряла жена с ангажимент към две деца във възраст на разходи, които всеки ден ще се увеличават, да издържа мъж?!
Пак питам, сутрин му остава пари за дневните му разходи ли?!
Моделът трябва да е татко е татко, не мама е татко Peace

# 65
  • София
Какво устройване на мъж домакин?! Моля те, ти замисляш ли се децата ти с какъв пример растат? Ще им повредиш представата за модел  на семейство- мама плаща тока, гаджето с престилка бърше прах. Разбирам, че го приемаш, но не виждам да го правиш от някаква луда любов? Не искаш да си сама, трябва ти помощ с децата, искаш другар в живота, ок, но и още едно дете в тая мътна картинка?!
Това с болонката ми хареса Simple Smile
Нея я устройва- та тя писа, че се е развела, защото мъжът ѝ е бачкал много, не е пипал нищо вкъщи, а тя не е искала да го играе домакиня.
Пише, че ще се навие да роди и третото, ако бащата го гледа.
Явно, тя е готова и трето да роди ,само да има кой да ѝ гледа къщата и децата, и да я посреща с ракийката и салатката на масата.
И като я чета, наясно е че той е направил бебето целенасочено.
Всъщност тя си е решила какво ще прави, ама защо пуска тема, не е ясно..........

# 66
  • София
За мен жена да издържа мъж е точно толкова голям проблем, колкото мъж да издържа жена.

# 67
Според мен жени, които имат три деца (като мен) няма как да мислят адекватно по темата. Аз само при мисълта, че третото ми дете е можело да го няма и се побърквам  #Crazy

Между другото родих го в период, в който нямах никакви предполагаеми проблеми. Всичко си ми беше наред. Семейство от над 10 години, семеен бизнес, спокойствие. Точно след раждането, буквално след 6 месеца, ми се стовариха наведнъж доволно много твърде неочаквани изненади. Бебето се оказа с много тежка анемия. В същия момент, в който аз четях за диагнози и ревях, бившият ми съпруг откри нови важни неща в живота си и се "извиси духовно". Наложи се да се разведа веднага, с три деца, едното бебе.  Загубих част от бизнес, в който бях влагала години от живота си. Изобщо и до ден днешен не знам как оцелях, може би просто много обичам себе си и винаги си казвах, че след 2 години всичко ще е много по-добре.  Crazy Доста пъти в този период съм чувала глупавия въпрос: "Защо ви беше трето дете, като ще се развеждате?" Дори не ми се и обясняваше, че точно когато се роди детето, всичко беше наред. Даже почнах да отговарям  "За да е по-интересно", така че хората ме гледаха ей така  Shocked

Сега съм омъжена съм за втори път, и то за мъж, когото срещнах веднага след развода. След всичко това не мога да гледам на живота само от рационалната му страна. Той просто не е винаги логичен, нито рационален - това е. Поне в моя живот нищо не следва общоприетата логика...

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 21:58 от _Dana_

# 68
  • Варна
А каква е гаранцията, че ще го гледа? Обещания лесно се дават...

# 69
За мен жена да издържа мъж е точно толкова голям проблем, колкото мъж да издържа жена.
Сиреч?
Абсурд, права си, какво се пеня и аз излишно, ама наистина това е от малкото неща, които не разбирам. Добре, решила е, че така я устройва, но къде му остава авторитета на този приятел?!

# 70
  • София
Еднакво неприемливо. Говоря за здрави хора.

# 71
Neverland, аз на твое място бих направила аборт. Против аборта съм и копнея да имам още деца, но не и от мъж като този, с който взаимно се използвате, както се изрази. Децата ти след 2-3 години ще могат и сами да се гледат - съдя по 10 годишната ми племенничка, която и сандвичи си прави, и си претопля яденето, и чинията си измива. А приятелят ти сега може да говори, че ще се грижи за бебето, но знаеш колко натоварващо е да се грижиш за малко дете - дали няма да се откаже в последствие? А дали няма да се опитва да ти вземе детето, да те тормози? То ясно, че ако се стигне до там, детето ще остане при теб, но това не му пречи да те тормози, използвайки детето. Бившата му няма да е избягала току така.. Ако историята, която ти е разказал е истинска, разбира се!

# 72
Откога домакинската работа стана рахатлък?
Аз не смятам за далновидно и нормално който и да е в семейството да не работи - не правя разлика дали е мъжът, или жената. И не намирам, че има правилен модел за семейство, в който мъжът сакън да не пипне прах, а мама сакън да не плати някоя сметка.

В сравнение с напрежението и лудницата в работата домакинската работа ми се струва не само рахатлък, а направо релакс дори! hahaha hahaha Ставам си когато си искам, не търча да се обличам, да бързам да не изпусна автобуса, запъхтяна да търча да не закъснея една секунда....натам не ми се разправя....
Ето днес съм в къщи, станах си в 10, пих кафе, минавах с прахосмукачка, готвих прекрасна манджа, мих пода, бърсах прах, ходих на маникюр, мммм идилия, дори след обяд лежах на дивана под мекото осеялце.... Joy :35 Е това ако не е рахатлък Joy Joy Joy Joy Joy
На вечеря приготвях две салати и сладкиш....и пак ми е по добре, отколкото да съм в работата....

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 22:04 от mimi.7299

# 73

Моделът трябва да е татко е татко, не мама е татко Peace
Моделът е такъв, какъвто те устройва. Аз не бих могла да съм домакиня и да остана вкъщи за повече от година-година и половина. Майка ми  пък е трябвало да се бори с консервативния си баща, че жените имат право на образование и е трябвало да доказва, че момичетата може да са по-умни от братята си, че няма нужда да се жениш на 18, че имаш право на кариера. Та мерси от модели. И баща ми, и дядо ми винаги са участвали в грижите за дома. Това беше голям плюс в момента, в който се оказахме сираци  без майка. Баща ми готви прекрасно, от него съм се учила. И за миг не съм приемала, че затова, че може да шие, да готви, да мете, да бърше и пр. ми е майка, а не ми е татко.

# 74
  • София
Не мисля- равноправие и равенство не е еквивалент на еднаквост.
Една жена, да бъде издържана от мъжа си когато е бременна и в първите 2- 3 години след раждането,  е нещо природно нормално и има своя смисъл.
Да лишиш детето си от първите дни и месеци, в които близостта ти е незаменима, за да може здрав и прав мъж да върже престилката, е изродена работа.

Общи условия

Активация на акаунт