Трудно решение - дали да го задържа

• 23 220
  • 277
  •   1
Отговори
# 45
Много вероятно е бившата му жена да се е спасила от неработещ и неангажиран мъж и баща. което обяснява защо той се е приютил при авторката. Тя пък е видяла в него антипод на бившия си съпруг кариерист и така. Според мен този човек не е много читав, не го познавам, не мога да говоря все пак.
Лично аз обаче не бих искала да махна детето. Много й е трудна ситуацията на авторката, но все пак не бих я посъветвала да го махне, всяко дете е дар Божи и не идва случайно на света. Имало е защо да се появи. Все пак, много вероятно е да остана сама с три деца. Но и това е по-добре от аборт. Лично мнение.
Абсурт, знам, че не е висока издръжката, но ако човекът е съвестен, няма да чака да му я искат насила, както и няма да се ограничава до размера й, особено ако е с добри доходи, но всичко зависи от отношенията между нея и бившия й съпруг. Дано да е що годе разбран човек и да се грижи за двете си деца. Той обаче не е длъжен да се грижи и за третото дете, но поне може да й влезе в положение. Новият не го виждам в тази роля.
По-добре да го роди и да разчита на приятеля си като гледачка. Поне докато бебето стане на годинка, две и си стъпи на краката. Пък после каквото, такова.

# 46
Ако мъжът наистина е склонен да седи вкъщи и да гледа деца, не е безполезен, напротив  Naughty На Запад има такива семейства и не е странно. Не знам ситуацията на авторката точно каква е и мъжът защо не работи

# 47
Дана, това казвам, да избере по-малкото зло, поне докато детенцето стане на една, две. Казва, че е с добри доходи, щом сега храни 4-ма. Ако той гледа децата, а тя се върне на работа, ще гледа 5-ма. Въпросът е докога може да продължи това и дали нея я устройва да има 4 деца.
Пак казвам, дано бившият й е някаква опора. Настоящият не изглежда такъв.

# 48
Задръж го. Сама знаеш какво е да минеш по трънливия път на стерилитета. А и не само, щом е станало, значи трябва да го има на света !

# 49
Не съм привърженик на  идеята, че жената може да не работи, но мъжът задължително трябва да е кариерист и да изкарва много пари. От друга страна, ако не е някакво много временно положение или пък няма сериозен здравословен проблем, не разбирам как така един човек няма да търси и да намери работа. Колко време може да отнеме помагането вкъщи?
Другото...е решение на авторката. Какво е станало  предишната  връзка на този човек не можем да знаем, а спекулациите не помагат. Свят шарен, хора всякакви. Един изглежда благонадежден, пък не се оказва такъв; друг изглежда съмнителен, пък се оказва свестен. Трети пък излиза такъв, какъвто си изглежда...

# 50
Така е, Румцайс! Но малкото невинно същество в нея не е виновно, че се е появило. И не бива то да бъде умъртвено, за да се поправят греховете на останалите. Който не се е родил, той не е отгледан. Много трудно ще й е на авторката, но ще се справи. Ако настоящият помага с каквото може и ако бившият помага с по някой и друг лев, ще е по-търпимо.

# 51
Хайде, хайде, да бъде умъртвено, по-полека! Като почнете така ooooh!
Тялото е нейно, решението също, няма да е първата родила на 40, или направила аборт пак на толкова. Тя хубаво си го каза, че ще си вземе сама решението, ние тука само можем да й пречупваме различни ситуации.
И на мен ми е притеснително, че не виждаш проблем с неговото неработене. За домакинската работа можеш да си намериш жена да ти помага, но неговия авторитет, самочувствие, независимост къде са? Прибрала си го по твои си доводи, но това е червена лампа според мен!

# 52
Ами наистина, ситуациите са различни, хората са различни.
С бившия ми мъж съм в доста лоши отношения, но плаща издръжка, колкото и нищо да не покрива това.
Той нямаше и да е бивш, ако бях от жените които са щастливи да седят вкъщи с парцала и да го обслужват с усмивка, но аз не съм такава.
Има много семейства, които се издържат с една заплата. Може и мъжа да е този който седи вкъщи и гледа децата. Аз това съм го правила и ми се струва доста по-трудно, от колкото да си ходиш на работа. В този смисъл изобщо не се чувствам готова физически да гледам бебе, но ако той го гледа съм по-склонна. Въпроса е, че не знам до колко може да се разчита на него.
И аз предполагам, че бившата на приятеля ми точно от това е избягала. Но пък мен този вариант ме устройва повече. Хората са различни.
Имам едно на ум, че по някакъв начин ме използва, но аз него също. В този смисъл сме си взаимно полезни един на друг. За временни отношения това мисля че не е проблем.
Просто не бях предвидила да има и бебе в картинката… И да, той има основната вина за *случайното* появяване на бебето.

# 53
Натака, всеки гледа от собствената си камбанария. Твоята тема не беше толкова отдавна и е ясно защо си против аборта. Обаче децата любов и гушкане не ядат и не обличат и отдавна прескочихме времето в което идеята - който не е роден не е отгледан беше актуална. Сега пак важи, но за определен контингент към който авторката не спада.
Бившият и има ангажимент към собствените си деца и не е длъжен да влиза в положението на авторката, така че няма какво да се замесва в картинката.
Сегашният, играещ роля на домакин хич не ми е надежден. Бившият ми беше същия. Като се разделихме направи дете на жена на възрастта на авторката с идеята да си осигури някой да го гледа и него, щото будалата ( аз ) каза Стига. После и тя го изрита, по обясними причини.
Не знам този мъж ( приятеля ) как вижда нещата, ама авторката мисли в правилна посока. Едно бебе би я изкарало от работа за известен период от време. Сметките и издръжката са изцяло неин ангажимент. Е, да прави фасони човекът и да го приема лично от дивана, че тя се притеснява как и дали ще стане гимнастиката хич не е адекватно.
Децата са смисъла на живота, но и отговорност.

# 54
  • Варна
Хайде, хайде, да бъде умъртвено, по-полека! Като почнете така ooooh!
Тялото е нейно, решението също, няма да е първата родила на 40, или направила аборт пак на толкова. Тя хубаво си го каза, че ще си вземе сама решението, ние тука само можем да й пречупваме различни ситуации.
И на мен ми е притеснително, че не виждаш проблем с неговото неработене. За домакинската работа можеш да си намериш жена да ти помага, но неговия авторитет, самочувствие, независимост къде са? Прибрала си го по твои си доводи, но това е червена лампа според мен!

newsm10 newsm10 newsm10

Много точно казано.

Да се допълня. Авторке, той те използва, ти него също, засега нещата да кажем, че са на кантар с вашето използвачество. Но появи ли се дете, везната се накланя само в едната посока. Струва ми се, че ти ще бъдеш доста "по-използвана". Ако нямаш проблем с това, тогава няма какво да се чудиш.

От личен опит ще ти кажа - засега, след 4-месечно съжителство, това, че той не работи явно те устройва и на фона на бившия ти изглежда по-приемлив вариант. Но не е. Ще го разбереш с времето.

# 55
  • София
Много вероятно е бившата му жена да се е спасила от неработещ и неангажиран мъж и баща. което обяснява защо той се е приютил при авторката. Тя пък е видяла в него антипод на бившия си съпруг кариерист и така. Според мен този човек не е много читав, не го познавам, не мога да говоря все пак.
Лично аз обаче не бих искала да махна детето. Много й е трудна ситуацията на авторката, но все пак не бих я посъветвала да го махне, всяко дете е дар Божи и не идва случайно на света. Имало е защо да се появи. Все пак, много вероятно е да остана сама с три деца. Но и това е по-добре от аборт. Лично мнение.
Абсурт, знам, че не е висока издръжката, но ако човекът е съвестен, няма да чака да му я искат насила, както и няма да се ограничава до размера й, особено ако е с добри доходи, но всичко зависи от отношенията между нея и бившия й съпруг. Дано да е що годе разбран човек и да се грижи за двете си деца. Той обаче не е длъжен да се грижи и за третото дете, но поне може да й влезе в положение. Новият не го виждам в тази роля.
По-добре да го роди и да разчита на приятеля си като гледачка. Поне докато бебето стане на годинка, две и си стъпи на краката. Пък после каквото, такова.
Натака, ти помниш ли темата, която пусна тук, във връзка с мъжа си?
Помниш ли сметките до изприщване, които правеше- той колко дал, ти колко за майка, за шапка и другите простотии?
Помниш ли, че щеше да го оставяш, ама просто нямаше време да търсиш друг донор за сестра си?
Съжалявам, че трябва да ти припомня, защото тази тема не е за теб, а за жена с 2 деца, без мъж и с друг, когото тя издържа.
Дали можеш, поне за миг, да мериш с един аршин себе си и другите? newsm78

# 56
  • София
Авторке, в момента си с три деца. Ако мислиш, че ще се справиш с четвърто - раждай. Аз не съм смела и бих направила аборт.

# 57
  • Варна
Авторке, в момента си с три деца. Ако мислиш, че ще се справиш с четвърто - раждай. Аз не съм смела и бих направила аборт.

Въздържах се да го кажа, но и аз бих.

# 58
  • Бургас
_neverland, ти обичаш ли го въобще този човек, защото ми звучиш така все едно си си взела болонка, а не мъж. Говориш снизходително и без никакво уважение към този човек. Нямаш му доверие, нямаш му уважение. Въобще в какво се състои взаимната изгода и дали такава изгода имат и децата ти, които утре ще бъдат потърпевшите за пореден път.
Какво правиш ако приятеля ти в последствие откаже да гледа бебето или не се справя с отглеждането му. Ще си в ситуация, в която хем трябва да работиш и да осигуряваш пари, хем да гледаш и бебето. Както ти е ясно - не може да правиш и двете. В най-добрия случай ще го гледаш година и ще се издържате от обезщетението ти за майчинство, после ще трябва да го дадеш на ясла, ти ще се върнеш на работа и ще се чудиш как да жонглираш с три деца, докато гаджето се опъва по цял ден по диваните.
Звучи доста гадно, но пред нероденото си дете, бих избрала двете си родени.

# 59
Аз също не смятам за нормално мъж да не работи....не бих родила дете на такъв баща, дето стои в къщи с домакинската престилка.....ако смяташ, че ще се обиди, заради това, че искаш да махнеш детето не смяам, че ще се получи така и ще се лиши от рахатлъка да си домакинства вкъщи и да има спокойно кой да го осигурява финансово.....трето дете за теб може да е проблем за работата ти....майчинство, боледуване на малкото после....помисли как работодателят ти ще приеме това....и дали няма да ти пречи на работата, която ви е единствения доход, ако съм разбрала правилно...? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт