Трудно решение - дали да го задържа

• 23 223
  • 277
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Само жената може да си прецени. Ние не знаем нищо и за бащата - какво работи и колко изкарва, има ли други деца, доколко ще се ангажира.
Както разбирам, бъдещият баща не изкарва кой знае колко, а и дали работи въобще не е известно, щом авторката набляга на факта, че ако тя остане без работа, ще го закършат.

# 31
Абсурд, не съм имала проблемни бременности, а проблемно забременяване. Бременностите ми бяха леки и без усложнения. Може би проблема изобщо не е бил в мен, но това няма никакво значение.
Нямам притов да чуя и мнение на хора, които не са били в тази ситуация.
Всъщност това не е ситуация, в която много хора да са попадали, малко като от турски сериал…
Иначе финансово притеснението си е мое, приятеля ми не работи, но много ми помага вкъщи с всички домашни задължения. Бившия ми мъж беше точно наобратно - кариерист, който никога не беше вкъщи и не си е вдигнал 1 път чинията от масата. За това се чувствам и добре с приятеля ми, тъй като сега така или иначе трябва да работя, помощ в домакинството ми е страшно полезна.
И все пак едно бебе би променило ситуацията доста…
Макар и в началото финансово не мисля че ще има кои знае каква разлика. Аз наеми и сметки така или иначе трябва да плащам. Но ако трябва да поема и всичко по домакинството, и този път с 3 деца вместо с 2 - тогава мисля че вече няма да издържа...

# 32
  • София
Абсурд, не съм имала проблемни бременности, а проблемно забременяване. Бременностите ми бяха леки и без усложнения. Може би проблема изобщо не е бил в мен, но това няма никакво значение.
Нямам притов да чуя и мнение на хора, които не са били в тази ситуация.
Всъщност това не е ситуация, в която много хора да са попадали, малко като от турски сериал…
Иначе финансово притеснението си е мое, приятеля ми не работи, но много ми помага вкъщи с всички домашни задължения. Бившия ми мъж беше точно наобратно - кариерист, който никога не беше вкъщи и не си е вдигнал 1 път чинията от масата. За това се чувствам и добре с приятеля ми, тъй като сега така или иначе трябва да работя, помощ в домакинството ми е страшно полезна.
И все пак едно бебе би променило ситуацията доста…
Макар и в началото финансово не мисля че ще има кои знае каква разлика. Аз наеми и сметки така или иначе трябва да плащам. Но ако трябва да поема и всичко по домакинството, и този път с 3 деца вместо с 2 - тогава мисля че вече няма да издържа...
Знаеш ли, аз също съм имала кариерист вкъщи, който заявяваше, че няма да яде, но чиния няма да вдигне и измие.
Ядеше, разбира се, но нищо не пипаше, затова те разбирам.
Но, на 40 години мъж трайно без работа, може да се яви сериозен проблем и това, че ти помага, да спре да ти е достатъчно. Нали сама разбираш, че ако той свикне, че за него няма достойна и достатъчно добре платена работа, ставаш глава на семейство, хранеща 5 гърла?
Сега си добре с позиция и доход, но след майчинството, дали няма да се появи някоя по- млада за по- малко пари, която да те измести? newsm78
От друга страна, на 40г. вероятността от раждане на дете с Даун или някакво друго усложнение, също е по-висока.
Надявам се, да не приемеш написаното недоброжелателно- на собствената си дъщеря, в това положение, бих казала същото. Hug

# 33
Не бих рискувала на такъв етап. Особено с мъж, който не работи, но пък помага вкъщи.

# 34
Скрит текст:
Благодаря на всички за споделените мнения.
С приятеля ми живеем заедно от четири месеца, разбират се добре с децата, той се държи много добре с тях. Имаме обаче доста големи различия в това как "правилно" да се гледат деца.
Мойте деца са на 8 и 10 години, опитвам се да ги възпитавам да бъдат по-самостоятелни докато той ги гони да ги храни с лъжицата в устата примерно, което хем е мило, хем изобщо не ми харесва.
Говорили сме по въпроса, но той не отстъпва от своето мнение, по-скоро ме обвинява че аз не полагам достатъчно грижи. Той преди време е имал детенце, което майката е успяла да изведе в чужбина и не е виждал от 3 години не знае къде са. Предполагам че заради това впечатленията му са застинали в някакъв по-ранен етап и не може да осъзнае още, че моите деца все пак са по-големи.
Предполагам че за бебе би се грижил добре, говорихме той да го гледа, а аз да се върна на работа.
Моята работа е хубава и добре платена, осигурява ни необходимото за сега и в момента сме достатъчно добре финансово. Естествено не може да се разчита че това ще бъде така за винаги… То няма нищо сигурно в живота. Ако аз остана без работа ще се озовем в много трудна финансова ситуация, но това ще е така и с 2, и с 3 деца….
Да, не знам… Има много неизвестни... Може би пък и много го мисля, както казват някои.
Сигурно съм предубедена и заради предишната ми връзка.
_Дана_ - твоите 3 деца от един и същи баща ли са или от различни? Заедно ли живеете с таткото или сама си ги гледаш?

Не знаех, че бащата не работи и няма и намерение да започва изобщо да работи. Да ти помага в къщи, или на негово място би трябвало да прави всичко. Децата да са живи и здрави, а това което се чудиш дали да родиш, вече не е от значение. Не мисля, че е случайно за него че си забременяла/ако разбираш на къде бия/.

# 35
Към авторката, не бих казала, че имаш шанс. Не работи, но помага, може да е актив в плюс на жена с малки деца, която просто няма други опции - и то само за момента, докато това, което й пречи да работи, отпадне, или се промени.
Ти можеш да му дадеш шанс - на него и на детето, което сте заченали, но с цената на голям риск. Червената лампичка, която ти свети, не е случайна. Това дали  е от тази голяма любов, която си заслужава да заложиш всичко, или е просто връзка, без която можеш?

# 36
С най-добри чувства към авторката, но как уважаваш мъж, който си стои вкъщи и не работи? Ако е здрав и прав, какъв му е проблема, че не си намира работа? Ти му оставаш джобни сутрин като на трето дете ли? Не проумявам такава ситуация, затова питам.
 По въпросът с детето, бих си отговорила първо дали ще се справя сама с трите, евентуално, тогава ще взема решение.
Един съвет, не се поддавай на натиск от негова страна. Може сега да се цупи, сърди и поставя под въпрос отношенията ви, но според мен първата ти отговорност е към децата ти, после към него. Успех!

# 37
Има и един такъв момент - бременността на тази възраст може да означава пари за лекари, изследвания и раждане, както и намаляване на приходите, ако се налага лежане в къщи или по болници. Ти нямаш гръб, доколкото разбирам. Всичко лежи и ще лежи на теб. Там е опасността. Бащата хубаво иска, но какви ангажименти ще поеме, освен да гледа бебето –това не е малко, но той не може да бременее, ражда и кърми вместо теб.

# 38
Авторке, а твоят приятел защо не работи? Не си ли си задавала въпроса, че може да е с теб, за да си има покрив и подслон, доходи, храна и уют? И защо като живеете заедно само от 4 месеца, ти реши да не се пазиш?
Аз лично също съм против аборта и няма да те съветвам да го махаш, но ми се струва, че ще ти е доста трудно. Опитай той да се грижи за цялото домакинство и децата, а ти се върни на робата след като родиш. Но ако нещата не тръгнат между вас, трябва да си готова да гледаш сама 3 деца, защото едва ли ще можеш да разчиташ на него. И още един въпрос - той дойде да живее у вас, нали?

# 39
Първият ти съпруг плаща ли издръжка за децата? Можеш ли все пак да разчиташ на някаква финансова помощ от него за първите две деца?

# 40
  • София
Първият ти съпруг плаща ли издръжка за децата? Можеш ли все пак да разчиташ на някаква финансова помощ от него за първите две деца?
И да плаща издръжка, какво?
Да си се интересувала каква е средната издръжка в България?

# 41
  • Бургас
Аз съм много скептична за ситуацията поради следните причини:
1. Едва от четири месеца живеете заедно
2. Той не работи - това говори много зле за един мъж. Какви са причините му да не работи? Отговорите биха били доста показателни с какъв човек си се захванала.
3. Не уважава възгледите ти за възпитание на собствените ти деца
4. Съмнителна е причината, поради която бившата му е избягала с детето му в чужбина - аз имам такава позната, която избяга в чужбина, защото бившият й постоянно я тормозеше, а същевременно не полагаше никаква грижа за детето си и не даваше и лев за него.
На този етап не бих предприела нищо сериозно с такъв човек, камо ли дете.

# 42
Само че детето е на път. Ако просто беше на етап да се пресмята, и аз не бих я посъветвала да ражда. Но при налична бременност - не знам.

# 43
  • София
Само че детето е на път. Ако просто беше на етап да се пресмята, и аз не бих я посъветвала да ражда. Но при налична бременност - не знам.
Все още може да се пресмята, т. е., не е с опрян гръб в стената..........

# 44
Не мога да разбера жените,които издържат мъжете си! А той даже не ти е мъж,заедно сте от едва 4 месеца! За каква връзка говорим въобще newsm78 Абсурдното в случая е,че ти даже не виждаш абсолютно никакъв проблем в това.

Общи условия

Активация на акаунт