Януарска мама - 2

• 51 310
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • USA
Имам въпрос вчера дадох на малката за пръв път цяло ядене АМ,досега само я кърмя и след това й избиха червени петна по тялото,може ли да е алергична реакция
Също така вчера за пръв път отказа да яде в продължение на 10часа-първите 5 будна,вторите спяща и след това се събуди със сух памперс.ОФФФ, случвало ли му се е на никой нещо подобно???
Снощи с тия петна я заведох да я прегледат Нищо конкретно не казаха,както и не ми предписаха нищо......... Cry Cry Cry
Хем ми е второ дете и пак се сдухвам

# 646
  • София
Петна или пъпки - да не се е претоплила? Памперсът е бил сух, защото храната е била малко, а рязката промяна кърма с ам може би е натоварила корема и за това е отказвала храна, но това си е гадаене от моя страна.
Защо е тази промяна - не можете ли да запазите кърменето?
С промяната на часа нощтес ще ни замине крехкия режим на нощтното хранене Sad

# 647
  • USA
ще продължа да я кърмя,просто мрънкаше много от два дни и реших да й дам едно ядене само АМ за да видя дали е било от глад, ако не й стига. Резултата беше спокойно дете,но с червени петна(не пъпки).... Cry,които изчезнаха до тази сутрин.

# 648
Днес се разходих, сготви, изчистих и хапнах с бебе в ергораничката, от 14 до сега беше там, спящ, събудих го за памперс и ядене. При нас режим няма, но много спи детето - снощи от 1 до 11 спа със ставане само в 7 за памперс, иначе в тези интервали го кърмех няколко пъти в леглото, не знам кога и колко. Но и да спи цял ден, и да не спи през деня, пак си спи като пич през нощта, както и ако го вкарам в раница/слинг/люлка. Като си е буден пък вече по-рядко реве и мрънка.

Другата седмица я дават истинска пролет, слънце и 20 градуса, така че му се вижда края на принудителното висене вкъщи Simple Smile

Колан имам, но не съм го носила, не ми харесва да ме стяга нещо, имам си още малко стомахче, но вярвам, че ще се прибере с времето, със или без колан. Ще го пускам в olx.

# 649
  • София
Нощтно време докато се кърмим легнали му хърка нослето на Сами. Оказа се, че му потича кърма през долната ноздра.
Дали друга от кърмещите легнали е забелязал подобно нещо?

# 650
Фрози какво означава долна ноздра? Да понрънкам - мишо спеше от 20ч.до 5 ч,  четири нощи. И ей го на тази вечер на два часа!?!?  Не разбирам.  През деня си е пак на два часа. То даже и няма пълни два часа. Дали не му стига кърмата? Суче по 5-7 мин.и не иска повече. Някой с идея?!?

# 651
Мартинела и Ева през деня гледам да я храня на 2 часа,даже и по малко,макар че е на 3 месеца,също яде за мн кратко и не се наяжда хубаво максимум изява 80 ,а това е недостатъчно,и не иска повече,извърта главата и се дърпа.И затова я слагам скоро пак,с изключение на разходката,когато заспи,вчера спа 3 часа в количката-прецедент,т.к. вкъщи грам не заспива.Та това с храненето много ме изнервя,хората разредиха храненията,ние ги увеличаваме,първите 2 месеца си ядеше добре-по 6 пъти,и после какво и стана,чесно не знам колко ще издържа,моля я,разнасям я,голяма мъка.Майка ми като видя,много ме съжали

# 652
  • София
Ноздрата до леглото - нали сме и двамата на една страна.
Ей тази нощт два пъти ми стават почти твърди гърдите, някакъв скок в производстното на кърма, може би?
Консултантката по кърмене ми каза, че нуждите на кърмачето между втория и петия месец са почти едни и същи, но се научават да сучат по-бързо и се разсейват по-лесно, но ако след пускането на гърдата не искат пак да я хванат в рамките на няколко минути, значи са се наяли.
Ние на два месеца още си ядем по час с проспиване на мен, та не си го представям да се наяде за пет минути

# 653
И ние зачестихме храненията . Странна работа . И новото е , че нощем не искала спи след хранене . Рев , ритане и други такива . Час и половина се носим , виси ми по гърдите , но не яде Ани ме бутас ръце и ръкомаха яко... Кво му се бъгнаха насъройките на мойто дете незнам ... Почвам да се отчайвам сериозно . Болна , недоспала, а сега и това допълнително внася спокойствие и увереност в Мойте способности на мама ... Мн гадно

# 654
  • София
Гиги, предполагам е от твоето неразположение - те са ни като душевни огледала. Когато съм нервна, въпреки, че уж пред Сами съм си мила и усмихнана, той става по-ревлив, неспокоен. Мъжът ти как се справя с приспиванено?
Иначе и ние имаме чат-пат моменти уж се приспиваме, пък то е ритане, хапане, пускане, като се дръпна рев. Ама аз си лежа, дрема, подавам и в един момент заспива.
Баща си не е ритал така Simple Smile
Тази нощ на два пъти ми се препълват гърдите, а си ядем по график. Отделно и малки течове започнаха. Дали е от айряна, или просто от увеличените течности? Обаче Сами вече се справя с подути и болезнени гърди Simple Smile
Сега се чудя дали като лежим той не гълта и му тече от носа, или имам повече мляко и не смогва през нощта, или не е нормално и трябва да го види лекар? Получава ни се само в легнала поза.
Обаче ми се спи, този един час си го искам пък Sad

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 10:14 от Frozy

# 655
Слагате ли бебетата на активна гимнастика? Аз имам въртяща се играчка над леглото, но се чудя дали да не му взема и активна гимнастика?

# 656
Габи вчера мноого и се кефи повече от 30 мин беше във вихъра си   на гимнастиката

# 657
Фрози, до преди няколко дни / седмица баща му се справяше идеално сам през нощта. Даваше му кърма от шише, сменя памперса , приспива го. Сега от известно времене става номера. Реве дребния и се успокояваше само ако стана сложа го на цица и след 10-15 Мин е заспал .вече и това НВ помага . При нас все по- тегаво става всичко вместо да става по- лесно . Притеснявам се , че и аз се сдухвам все повече и повече . Ставам изнервена и сприхава , а това за никой не е добре . Но незнам как да го избегна.
Аз го слагам в гимнастиката . Заглежда се и прави вече опити да хваща играчките , но му е мн трудно още и се нерви след 15-20 Мин . После си говорим докато е там 15-20 Мин , после пак с игеачките и така редуваме докато не ревне 😄😄😄😄

# 658
  • София
А на каква възраст започнахте да ги слагате в гимнастиката?
Гиги - предстой хубаво времето, с повече разходки ще се разедриш и ти.

# 659
Frozy и аз го имах този проблем на ношното кърмене понякога, получаваше се когато гърдите ми са много пълни, но не съм се притеснявала. Аз слагам на активната гимнастика от втория месец, забвлява се по 20-тина минути, не по- вече.
Gigi-ligi  и при мен беше същата ситуация с кърменето, през деня трябваше да я разнасям за да се унесе и да засуче нормално. Обаче много се измарях, по час така да я разнасям, а тя яде по малко и след час пак е гладна, е не издържах и почнах да давам от шише, изяждаше по 60-70 мл. За мен това е много малко за дете на почти три месеца. От четири дена сме така и си изяжда вече по 100-120 мл. а след това е кротка по три часа. Вярно аз трябва да се цедя, но предпочитам да виждам какво яде. Преди това беше наддала само 300 гр. за две седмици. Сега ми е по спокойно....

Общи условия

Активация на акаунт