Януарска мама - 2

• 51 308
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
В активната гимнастика го слагам от навършването на два месеца. Трябва обаче да е в настроение, тогава си седи по 10-20 мин.
Фрози, браво, явно имаш сериозно увеличение на кърмата. При Марти също чувам понякога хъркане като суче, но не съм виждала кърма в носа, ти как я видя?

# 661
Сутринта в 5 се събудихме от кашлицата на Дари. Sad все едно се давеше от слюнка или сополи. Нослето й хърчеше. И ммалко й се стичаше слюнка от устичката. Но тя си спеше. За първи път ми се случва. Къпя й физиологичен разтвор, но пак чувам хърченето. Възможно е вчера да се е простудила Sad утре може да идем до педиатъра. Мерих й температурата под милничката, уж няма. Много съм притеснена, дано да не сме болни. Обаче пак се плюнчими сякаш има обилно слюноотделяне. То не, че не е нормално да се плюнчи. Иначе, вече спи първия вечерен сън по 5-6 часа.

На гимнастиката слагам от 2-3 седмици. Омръзва й след 20-30 мин.

Фрози, много упорства, така че теябва да има резултат.

# 662
Бързам да се разпиша, докато Жорко спи.
Тази седмица стана на три месеца и вече е над седем килограма, 64 см.  Embarassed

Frozy, запушеното носле най-вероятно е от млякото, което се "връща". При Жорко се получаваше същото, особено ако е заспал и по-бързо съм го сложила в креватчето. Сополките са бели, нали?

Gigi-ligi, скоро ще мине и този период. Аз също се притесних като няколко нощи подред се будеше през час, а всички пишете как бебоците спят по три-четири-пет и повече часа. От няколко дни усетих огромна разлика. Започна да се храни на три-четири часа (досега беше на два, най-много два и половина). Дори едната вечер спа непробудно цели шест часа, което за пръв път се случва. През това време обаче гърдите ми се препълват и каналчетата се запушват. Затова се старая като го храня да давам и двете гърди, иначе трябва да се изцеждам. Дали кърмата естествено ще се регулира?

При нас се появи друг проблем. Почти всеки уикенд едната баба гледа малкия за няколко часа, а ние ходим да пазаруваме. Всеки път приготвям мляко, но малкият отказва да се храни от шише. Пробвах две различни, никакъв резултат. Тя жената го разнасяла гладен, за да не плаче, накрая заспал. Като се прибрах и ме видя се разплака силно. Случва се за трети или четвърти път след като съм го оставила за малко. Явно много е свикнал с мен и ми се сърди. Стана ми мъчно и докато го кърмя му разказвах защо ни е нямало и как сме му купили нови чаршафчета и пелени. Не знам дали ме е разбрал, но като се нахрани беше доволен и пак се смейкаше.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 17:15 от black_ice

# 663
Здравейте и от мен. Днес направихме голяма разходка, в следствие на която дребния направи над 4 часа между храненията, поразбуждаше се но си заспиваше с леко люшване на количката. Успокоявам се, че ако е бил гладен щеше да си ревне без да можем толкова лесно да го приспим. Дано не ми излезе през носа тази разходка.
Също се оказа, че дребния не е чак толкова дребен, изтеглихме го и е станал 5300 гр. Сминдухът явно действа, защото направих и едно контролно кърмене ей така на майтап и се оказа че си е изцокал 120 гр. Мисля да го спра за сега и ако пак се усъмня че не е достатъчно кърмата да пия пак 4-5 дни.
Аз поръчах вече пролетния гардероб, размери 3-6 месеца, сега ще са му големи, но са основно тип анцуг, така че ще му навивам крачолите и ръкавите.
Вие с какви дрешки ще ги извеждате бебоците, другата седмица ще стане почти лято с тези 20 градуса.

# 664
Пурплетка и аз така правя със сминдуха-само като си мисля че ми е намаляла кърмата го пия няколко дни и то 2 по 2 ,щото все забравям единия прием.много се радвам че е порастнал малкия

# 665
purpletka, според мен по боди с дълъг ръкав, отгоре блузка и панталонки или гащеризонче е добре. Ще ползвам одеалце тип порт бебе, което ще нагласям според температурата навън. Май днес за последен път беше с космонавта.
Скоро взехме три панталончета тип анцуг от HM за 25 лева. От органичен памук са, много мекички, а отвътре са леко ватирани. Имаме и доста подаръци, които вече съм приготвила и всяка седмица меря.  Laughing Не мога да открия обаче хубави чорапки. Все са със стегнати ластичета, които му се отбелязват на крачетата или пък са по-широки и се смъкват.

Жорко е почнал да се отвива. Две-три ритвания с крачетата и готово. Днес гледах чувалчета, но се чудя дали ще е удобно и практично. Летните бяха памучни и много тънки, зимните много дебели, а от междинния вариант нямаше като за него. Някоя от вас ползва ли и доволна ли е? Някакви препоръки как да избера?

# 666
  • София
То е направо от гърдата в носа - цока от мен и капе от нослето. Ами той понеже си забива носа в мен и се местим да не го задуша, та пипнах и видях, капчица - бяла, с вкус на нормална кърма, не е повърната.
Хърка е ме е страх да не се задави.
Абе аз не вярвам много много, че ни стига и ще си минем без дохранване.
Днес ставаме на два месеца и ще видим довечера колко кг. е, но няма да е нещо съществено различно от 4 кг.
Чудя се дали струята му е била силна или просто спи и не гълта, а цока като биба и ката напълни устата трябва да излезе от някъде.

# 667
Ivkelina  Hug ако наистина сминдуха дава резултат си е спасение.
Black ice, и аз вчера ходих до мола и му купих навярно същите долнища и горнища му взех. Харесват ми на H&M дрешките и на външен вид и като качество, а и имам талончета за отстъпка от там и така ми стават екстра като цена. Единствено не ми хареса че не винаги има размери в магазина в Бургас. Взех му размер 68, защото нямаше 62 и сега ще са му по-големи, но какво да се прави.
Хубавото е че успях и на себе си да взема някой друг парцал, защото по време на бременността си носих до края на осмия месец пуловерите от преди да забременея и сега са леко разпънати на корем. Купих си и две тениски за кърмачки, които мисля и у дома да нося че с моите си дрехи ми е неудобно, нямам такива които се разкопчават достатъчно отпред.
Frozy, стискам палци да те изненада с теглото мъника и да кажеш как върви  Hug

# 668
  • София
Ама в h&m имат ли такава серия за кърмачки? Оо ще ходя да разгледам и аз.
Дано, но той преди два-три дни беше 3900 и нещо, едва ли е нещо различно от 4000, най-много и нещо малко. Обаче днес не е акъл, та може и до стотина да докара.
Абе за два месеца общо около килограм и сто грама...
Дано третия месец ми качи килограм.
П.п Сами спи от три часа вече, а такъв дълъг дневен, еле пък вечерен сън не ми е правил. То целият ден ни е странен, явно пак ще променя режима. Дано не ни излезе през носа само. Не знам сега ще иска ли да заспи.
А и много ме е страх, как му се отразява като пропусне хранене. Отделно, заради препълнените гърди го дохраних само веднъж днес с около 30 мл, иначе на ден го дохранвам с поне стотина. Дано не върнем пак на зад Sad

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 20:57 от Frozy

# 669
Frozy, имат доста неща. Аз си взех сутиен и една блузка, много съм доволна. А ако ползваш ваучери още по-добре.  Wink

purpletka, ти ли си беше купила пончо за кърмачки? Може ли линк?  Hug
За размера хич не съжалявай. Жорко в момента е 64 см и му обличам от тези анцузи размер 74. Крачолчетата са му добре. Grinning
И понеже писахте кой какви ги върши заради умората и неспането, да си кажа и аз. Преди седмица попаднах на хубави и намалени бодита с дълго ръкавче. Поръчах шест броя размер 12м, с идеята да ги носи есента. Нещо обаче съм се разсеяла и съм ги пуснала в сушилнята на друга програма.  ooooh! В резултат леееко се посвиха и Жорко почна да ги носи предсрочно, идеални са за пролетта.  Blush

# 670
Аз си купих пончо за кърмачки - нови са и едно струва 20 лв. Като се изцапа, го пускам в пералнята, после в сушилнята и си се кърмим навсякъде без проблем.

# 671
За разсеяност да не говоря Simple Smile тази сутрин, след като се изака, съм подредила кофа с топла вода и хавлията, обаче си й смених памперса, избърсах дупето с мокра кърпичка, намазах крем и чак като почти я облякох се сетих защо са до мен нещата  Laughing

Бях се нагласила да поръчвам от George, но доста неща ни подариха като идваха да я видят близки и познати и май само бодита ще взема от тук.

Нослето ни е по-добре, но продължавам начесто да й капя ФР.

Тази сутрин за първи път докато се цедях ми протече другата гърда  Shocked ами като гледач към 6тия месец може и да минем само на кърма  Joy

# 672
Здравейте! От вчера забелязвам, че бебчо ака много по-малко от обичайното, вече е на два месеца и десет дни, само на кърма е, храним се все още на два часа. Нормално ли е да намалява според вас? Свикнала съм след всяко хранене да е пълен.

Хубава и слънчева седмица на всички  Simple Smile

# 673
  • София
Козичка, нормално е, спокойно!  Peace Сами откакто стана на около месец почна да ака по веднъж на ден, после известно време беше веднъж на 2-3 дни. Сега от десетина дни го прави през ден. За кърмени бебета казват, че и веднъж на седмица е ОК.

# 674
Да ви споделя и аз какви ги върша от разсеяност. Преди десетина дни пуснах силно замърсени наши дрехи на възможно най-дългата програма. След повече от два часа въртене установих,че съм ги прала без прах и омекотител. Вчера пък сложих дрехите с всичките му други неща и излязохме на разходка. В колата се сетих,че забравих да я влюча да пере. Simple Smile

От три дена сме на пет хранения на по 4 часа. Добре и понася ама преди това увеличих АМ на 140 мл водичка със съответните лъжички. В неделя ставаме на 3 месеца. Кога се изтърколи това време. Гащеризончетата са ни 3-6 месеца. Растат децата.

Общи условия

Активация на акаунт