Януарска мама - 2

• 51 302
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Аз пък подредих всичко за миене на дупето. Взех бебето, мушнах го под чешмата, почнах да го мия, а той ... с чорапите Joy
Козичка, и нашите наакани памперси намаляха, вече не е на всяко хранене.
Ей, как си личи, че времето се оправя, никакви ви няма ...

# 676
Ей, как си личи, че времето се оправя, никакви ви няма ...

И аз това си помислих Simple Smile

Само дето днес пак имаше рев в количката при нас. Спи й се, две не вижда, но иска и това е. Освен да я е страх, друго не знам какво може да е.  newsm78 но е доста неприятно. Другите мами като гледам бутат все спящи бебета.

# 677

Хаха наистина всички изчезнаха .но то ще се стъмни , ще се върнат  Grinning
Първо да се похваля- свърши ( за сега) този период с писъците и ко кокоренето денонощно. Миналата нощ поспах няколко часа . Аз и на това съм доволна след изминалите няколко дни . Днес бебчо беше послушен та мама успя да врътне един шопинг за 3 часа . И аз да си купя някой пРцал вече за себе си с  нормални размери Simple Smile
Диди , на мен ми казаха в началото , когато родих да слагам бебето да спи през деня в коша на количката да свиквал с нея.Не ми се е налагало и не съм го правила , но може би на теб би ти свършило работа. Също и одеалце или играчка от креватчето на бебка слагай в количката да й мирише на познато. Ние имаме едно като мече- кърпичка мн мекичко( НЗ как се казва това чудо  Grinning) , та то стой в креватчето нощем и денем го мъкнем навсякъде да му мирише на познато.
Аз го сложих в активната гимнастика малко преди 2 месец. Вече му е интересно и все повече стой и се заиграва там .
За нааканите памперси и при нас намаляха , но то е нормално . Ние все още имаме по няколко наакани на ден , но ме предупредиха , че 1 на 2 дни е напълно нормално след 2рия /3тия месец .
Мисля още макс 1 месец да давам капките за колики и да приключвам . Тогава ще сме почти на 4 месеца . Вие как го планирате това спиране - изведнъж или постепенно ?

# 678
Изправена съм пред следната дилема...кървя вече 70дни,гинеколожката изписа Метергин,педиатърката каза да не го пия,защото намаля кърмата и вреди на бебето. Варианта за 2,3 дни да давам АМ,докато пия метергине невъзможен тъй като бебето е самона кърма,мрази биберони и дори вода не пие отшише.така че не знам какво да правя....знамче не е нормално 70 дни,очевидно имам проблем ноне знам какъв може да е и как да се лекувам

# 679
krasvet, смени гинеколожката, на база на какво ти е го е предписала това лекарство, имаш ли диагноза, пълни изследвания, вкл. пълна кръвна картина и хормони, подробен видеозон, да се види на какво се дължи това кървене, секцио ли ражда или нормално, това са все неща, които един читав гинеколог трябва да провери и да вземе под внимание, да постави диагноза и тогава да изписва лекарства...

Ние днес 4 часа бяхме навън, ходихме на ресторант с ергораничката, спа през цялото време, само по едно време по пътя се разшава и го нахраних, както си беше вътре. Вчера пък 4 часа го разхождхме заспал в количка. После баща му го разхожда в слинг и спа още 3 часа вътре. Въобще стига да е в движение е направо като че ли сме му били конска доза приспивателно. После изцежда две гърди и си будува и гугука няколко часа, лягаме си към 1 и спим пак до толкова някъде, с 3-4 кърмения в леглото и 2 ставания за памперс Simple Smile После до разходката си е буден и гука, заглежда активната гимнастика вече, много по-спокоен е в сравнение с изписването, много го бяха стресирали горкото покрай това раждане и първите дни в болницата...Носенето, спането заедно и храненето на поискване много му помогнаха според мен да се нормализират нещата, дано се задържат така.

# 680
Раждането беше нормално ,гледа на ехограф, каза че матката не се е свила и толкоз,пита дали кърмя но въпреки това. Ми изписа метергина, атой не се пие от кърмачки newsm78

# 681
Носенето, спането заедно и храненето на поискване много му помогнаха според мен да се нормализират нещата, дано се задържат така.

По-скоро си имаш спокойно бебе. Аз също ги правя тези неща и принципно вече е доста по-спокойна, но проблемът с количката е налице.

# 682
Момичета, как са ви косите? Моята започна да пада доста. Не знам от какво. Хем я скъсих с 30 см. (нали си дарих косата за перука за онкоболни). Понякога имам чуството, че пада на кичури направо...
Имам един уред за фотоепилация за домашна употреба, който спрях да ползвам като забременях и сега се чудя дали ако го ползвам, ще навреди на кърмата?
Времето за мен ми липсва, защото не мога да се понасям обрасла от всякъде (днес си оскубах веждите, след като почти не счупих огледалото като се огледах), с къси и нелакирани нокти и винаги вързана на пашка...

krasvet, отиди при друг лекар възможно най-скоро, че такава беля може да стане... да не ти разказвам най-тежките случаи...

# 683

Мисля още макс 1 месец да давам капките за колики и да приключвам . Тогава ще сме почти на 4 месеца . Вие как го планирате това спиране - изведнъж или постепенно ?

Ние на 7ми ще направим три месеца, а вече не й давам изобщо капките за колики. Лично аз й ги спях постепенно, 2-3 дни й ги давах само ако я заболи коремчето и задължително вечерно време. Останавих че от всички капки най- добре й се отразиха Саб симпекс и то директнно с лъжичка преди яденето. И така й ги давах няколко дни докато преди 5 дни й ги спрях окончателно. За сега не съм я забелязяла да има колики и дано не се появят отново...

До ви питам какво мислите за даването на сок от ябълки? Лично аз по настояване на бабите ни я пробвах и много й се ослади..а и нямаме запек вече иначе се бяхме побъркали почти един месец с термометъра...😄

# 684
Deedeetu, това все едно аз съм го писала!!!и аз не мога да си понасям ръцете - преди имах ужасно дълги маникюри винаги лакирана , и много добре поддържана ... Сега къси нокти , не лакирани , кожички ... Чак не искам да се поглеждам . Уред за фотоепилация и аз имам . В упътването пише ,че не се препоръчва да се ползва от кърмачки .аз попитах моя близка , която работи в салон за фото и лазерна епилация . Тя ми каза , че по принцип може да се ползва стига да не е за лице или подмишници . Но за триъгълник , ръце и крака било ОК . Нещо си свързано с хормоните и лимфните възли . Тя обясни мн подробно , но аз не слушах чак толкова внимателно. Все пак аз още не съм го ползвала . Но пък успях да си запиша вече 2 пъти час за коло маска , а утре имам час и за почистване на лице. Все пак трябва да намираме време за себе си иначе самочувствието съвсем ще ме изостави  #Crazy  С косата нямам проблеми и не мога да се изкажа, но доколкото съм чувала случвало се след раждане често .
Krasvet и аз мисля, че трябва да поискаш второ мнение . Моята матка също по- бавно се сви , но не кървях от това.
Сок от ябълки аз не давам . Доколкото четох и ми обясни педи е, било остаряла практика. Колкото доктори и баби - толкова различни мнения , според мен поне  Wink

# 685
  • Варна
Ха, добър вечер!
Борката удари рекорд с неакане от 7 дни! Два дни го мъчих с какво ли не, включително и термометър и накрая се изака тази сутрин на третия Мелилакс за последните три дни. И после удари 5.5 часа сън в количката следобед. Да видим през нощта как ще е.
Сокчета аз няма да давам. Още преди 10г. беше отживелица. Преди 4 навършени месеца, нищо различно от кърма или АМ не се дава. Но всеки си решава. Peace
Да се похваля- поръчах ергономична раница на Ергобейби. Сега чакам да ми я доставят и да видим Борката дали ще я одобри. Смятам, че ще ми е полезна за пазарене, ходене на консултация, кратки разходки... Ще видим.
Борко все още яде начесто по принцип, не знам по колко пъти на денонощие. Нощем също си яде поне два пъти. Не е повръщал през носа, нито съм видяла да му тече оттам. Странно... Може би струята е силна. newsm78
krasvet, и аз бих сменила лекаря. Не е нормално това. Rolling Eyes

# 686
  • София
Красвет потърси второ мнение. Това лекарят, който те е изродил ли ти е казал, или друг? Също така имаш опция, ако си от София да си закупиш пастюризирана кърма и да не използваш ам за дните, в които приемаш медикамент, а ти да се цедиш за да не загубите кърмата. Можеш и твоя да си изцедиш преди приема на лекарството.
Сами вчера вечерта показа 4050 гр и е на два месеца. Искаше ми се още малко, но ще е този месец. Ще видим ще качи ли този път килограм.
Аз също няма да давам нищо преди навършени четири месеца. По принцип до шестия на нас ще ни дават пастюризирана кърма, та до тогава можем да се справим и без допълнително захранване. Ще преценим дали да вкараме захранването от тогава или малко по-рано.
Аз капките на базата на семитикон ги спрях един-два дни след като спрях и ам-то, от което имахме колики, като разредих и приема му през тези дни.

# 687
Krassvet, и аз да не повтарям, но потърси още едно мнение.
Макар, че може и да не е ненормално, всеки организъм е различен. Аз имах кървене около 40 дни и веднага след това ми тръгна и цикъла, още десетина. Така, че може и нещо такова да е при теб.

Идеята за позната играчка в количката ще я използвам. Не се бях сетила. Мекичката кърпичка с глава на човече или животинче съм чувала, че се нарича гушкалце.
Аз капките също ги спрях, но може би и коликите си намаляха и усетих, че нямаме нужда. Давах само вечер и през нощта. От два дни не съм. Само понякога ако не съм сигурна давам хомеопатичните на Мама Натура-Коли кинд. Те са по-скоро успокояващи, ако има силни колики едва ли ще помогнат. Имам чувството, че просто му стоплят коремчето и успокояват нервите, със съставките си.

Относно нашия запек реших, че смес 50 на 50 не върши работа Аптамил с Фризовом. Въпреки, че лекарката миналата седмица каза така да останем. Но той спря да ака всеки ден. И се наложи да го изаквам с термометърче, че нямах свещички. Пък и нашия термометър е с мек накрайник, огъващ се.
 И двамата педиатри, които сме посещавали казват, че дете на АМ трябва да ака с интервал максимум 48 часа. И постепенно направих млякото 4 към 1 лъжички- Фризовом към Аптамил. Странното е, че един месец си акаше от 50 на 50. Няма да минавам още изцяло на Фризото. Първо за да не направим някоя беля, да си има вкус на това дето си го знае, да не го разакам прекалено, а и ако се наложи да се връщаме плавно пак към Аптамила. Пък и да се разрежда по-лесно, че Фризото с рошкови е гъсто.

Още от раждането ни съветваха да няма нощно хранене и от 01.00 до 07.00 да се спи и само водичка ако се събуди. Да, ама нашият си искаше вкъщи и през нощта и до скоро си давахме и около 3-4.00 ч, като се събуди. Добре, но педиатърката още миналия месец ни напомни да махнем нощното хранене, вчера в Спок прочетох как да се направи постепенно. И вече втора нощ даваме водичка по малко или хомеопатичните капки, ако усетя че се буди от газове и напъни, щото нали знаете-нашето прослувуто пънене. А, и ми се струва, че доста яде 150 вода към пет лъжици АМ по 6 пъти, е не ги изяжда всичките, докрай. Така, че му се получава под 900 гр вода, някъде около 800-850. Обаче ми е чудно спрямо месеците му е много, спрямо кг му е добре. И сега ако му махна окончателно нощното ще му стига ли 150 по 5. Щото сме на 2 мес и половина, почти, а тежим към 5.5 кг.

На вън спи. Гледам да е веднага след ядене, като е минало малко време. С биба се успокоява и може да изкара 2 часа. Ако нося ядене ще изкара и повече. Но не винаги беше хубаво времето за ядене навън и сядане. Както казах ще пробвам номера с играчката или одеялцето от креватчето. Друго, което забелязвам при нас е, че се муси на светлината на вън, не на слънцето. У нас е сумрачно и дневната светлина го дразни, явно. Щото нали и все покривчето му дърпах да не му духа. И сега се чуди какво става. Вчера успях с него да ида до Графа и си купих клинче.

И моите нокти са зле и грозни. Косата взе да пада, това е и от пролетта. Супер изпитано средство-подстрижете се с гореща ножица. Има промоции в сайтовете за колективно пазаруване за 12-15 лв. Определено има ефект, като бременна ми падаше ужасно и така се подобри. И друг път също.
Надявам се идния месец да се класирам.

Свободното време извън бебе и кратък сън, го ползвам за домакинстване, делови задачи. И много рядко лична работа. В повечето пъти комп и книга.
В неделя успях да изляза на културно мероприятие за около 3 часа, е супер се почувствах. А таткото тази нощ го пое изцяло и съм спала 10 часа. Тази сутрин не зная къде съм. Ще взема и да сготвя, че рядко го правя.
Айде хубав ден!

# 688
Косопада се случва често при кърмене. От хормоните е.

За външният вид не искам да говоря  Naughty нищо по-различно от опашка, преди носех шилак, сега не мога да смогна да ги режа ноктите, че много растат. Поне имам час за кола маска след 2 дни.

Снощи имахме рекорд, спа от 20:30 до 5 и после от 6 до 8. И аз се наспах Grinning вчера на едно хранене се наяде само със сучене. Последните дни гледам вечер да е на кърма и няма пънене. Вече сучи доста повече. Ако продължи така ще сведем съвсем до минимум АМ.

Ще използвам идея тя за количката. Тъй като сме с мини легълце, не слагам там играчки, но ще сложа одеалцето й.

Когато се стопли пак ли със зимния кош ще сте? Ако летния вариант има пълно легнало положение предполагам може да се полза, пък и вече ще сме почти на 6м, а някои и повече.

# 689
  • София
  Здравейте и от нас със Зори. От разходки не ми остава никакво време, защото малката спи само в количката. Още в асансьора е отнесла.
  Косопадът е нормален. Аз предния път почти без коса останах. Сега още не е така зле, но ще видим. Нямам търпение баба пак да дойде, че да отида на фризьор. ММ с две деца не може се оправи  Grinning  Grinning.
  Аз сок, особено плодов, не бих дала на бебе. Не виждам с какво му помагаме като му дадем 2-3 лъжици сок. Или ако следвам тези препоръки бих дала сок от морков, а не тези ябълки. До 4 месец едно бебе изобщо няма нужда от нещо, различно от мляко. В това отношение свекървата е много разбрана. Тя даже като ме гледа мен, ми вика едно време акушерките, какви глупости ни караха да вършим - хранене под час, биба, топната в мед, сокчета от втория месец, антибиотик при всяка болежка .....Много се ядосва. Вика, бебето реве от глад, тя ме карат да го гушкам... ooooh!
  Моят летен кош няма напълно легнало положение и ще го ползвам след 6-тия месец, бебка като започне да седи сама. Ако и омръзне другия, ще я разнасям с раничката.

Общи условия

Активация на акаунт