Януарска мама - 2

• 51 297
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро,  сок в никакъв случай. Особено ябълки. На баткото така на 6 месеца му се върнаха коликите от една лъжичка сок. Смятам в летния кош от 6 нататък или като може да седи.  При нас има легнало положение, не напълно но лежи. Мишо спа няколко вечери от 20 до 5,  и край. От вчера се събужда в 3.  Баткото е във ваканция и ще се гледаме две седмици.

# 691
Здравейте, мадами! Ние в неделя ходихме на рожден ден на обяд на заведение с бебето. Много ми беше притеснено, но Коко се държа мъжки, спа през цялото време, душичката направи над 4 часа пауза между храненията  Heart Eyes Много добре ми подейства, видях най-близките си приятели и се усетих и аз човек.
За външния вид не ми се говори, дето се вика дори не знам къде съм си посяла пресата за коса... Преди бях маниачка на тема маникюр, не знам колко шишета с лак имам, сега едни кожи, едни изрязани на бързо нокти... Иначе пия мултивитамини и се надявам да не ми капе много косата, но определено е станала много суха.
Krassvet, когато ходих на преглед 20 дни след раждането още кървях и тогава док ми каза че ако и на прегледа 40 дни след раждането кървя ще ми сложат окситоцин, за да се прибере матката. Може би наистина е най-добре да потърсиш второ мнение  Hug
Кате, много кофти като се е запекал така Борко Sad милинкото много ли се свива Sad
Вчера пристигнаха и дрешките от Next които поръчах за дребния, е нама такива материи и цветове и картинки, за втори път му купувам дрехи от там и пак се впечатлих. Голям кеф ми е да пазарувам за него и за мъж ми, ако един ден имам дъщеря не знам как ще се спирам  Rolling Eyes
Относно даването на сок - на времето са го давали на бебета на АМ, защото не са били толкова добри млеката и е трябволо допълнително сок заради витамините. Обаче някои педиатри си карат по старите схеми. Ние на Коко нито му подслаждаме водата,нито сок ще му даваме преди 4 месец най-рано и то в зависимост от това как съм с кърменето и дали той проявява интерес към нашата храна.

# 692
  • София
Момичета, подсичат ли ви се дечицата по гушките-зоната на бието? На Сами му се получава и не знам от прегряване или като се дохранваме се мокри, въпреки лигавника.
Като намажа със судокрема много се пресушава, защото кожата е по-нежна от дупето. Чудя се с какво да мажа. Бепантена пък ми се вижда мазен за зоната. Или понеже е мазен прави обрива да изглежда по-червен.
Днес е мрачно в София, но мисля да излезем пак поне за час. Иска ми се да свиква и в количката детето.

# 693
Frozy, аз от първия ден у дома мия вратлето много старателно и после мажа с олиото за тяло. Много е трудно да бръкна при такова късо вратленце, но не пропускам. Също зад ушичките мажа с олиото... До сега само веднъж му се зачерви много дупето, но с един ден активно мазане със судокрем се оправи...

# 694
И аз мажа вратлето с олио, след къпане. Понякога ако се е оповръщал или намокрил го бърша с марличка с физ.р-р.
Подсечено на нас ни минава с "Мустела 1-2-3", златно кремче. Подариха ни мостра от Щерев при изписването. Като свърши, пак ще купя. Следващо по ефективност ни е Себамед за подсечено дупе.
С това на Мустела съм мазала и пъпчици от прегряване, много е ефикасно. Бих намазала всякакво подсечено, нищо че е за дупе.

# 695
  • София
За къпането мием и мажа с биодерма, кремът за тяло. Това подсичане става все през нощта и се чудя прегрявам ли го и той се поти ли, от храненето ли е.
Иначе минава от судокрема бързо, но после му се обелва и кожичката и си мисля, че прекалено силно суши пъпчиците.
Ние и след хранене се чистим. Другият вариант е да е някакво дерматитче или алергия, а аз да мисля, че се подсича.

# 696
  • София
 Фрози и на Зори гушката е така, както и подмищничките.  Просто са много свитички още и там не влиза въздух и кожата се затопля, изпотява и зачервява. Като станат по-активни, изчезва от само себе си. Аз сега измивам с тампонче 2-3 пъти дневно и подсушавам добре. Вечер мажа с лосиончето за тяло.
  Ние тъкмо се прибрахме от разходка. Макар и мрачно, времето е топло и много приятно, така че излизайте Simple Smile

# 697
  • София
А мажете ли лицата с крем и с този за тяло ли? Аз не смея да го мажа, но се чудя дали няма нужда все пак?

# 698
  • София
 Аз нарочно купувам лосиони за лице и тяло. През 1-2 дни и мажа личицето, защото често го почиствам и кожата и стои една суха. Освен това постоянно сме навън и там прахоляци, слънце, вятър...

# 699
Purpletka ти като поръчваш от Некст дрешките отговарят ли на размера, свиват ли се. Аз се чудя 68 ли да поръчвам или 74 за пролетта???

# 700
Ами първите ги взех размер 62 и не са мръднали, след по-малко от седмица става дребния на 2 месеца и са му ок, а той се роди големичък. Сега му купих размери 3-6 месеца.

# 701
  • София
От както тук се заговори за тези дрешки и аз поръчвам само от там. Тези от 1-3 месеца вече омаляха на Зори и сега и поръчах 3-6 месеца. Напълно си отговарят на дължините. Поръчвала съм и на каката - отново са ОК. Аз пера и после в сушилната - не са мръднали нито като материя, нито цветово. Само не мога да си обесня защо в магазина им в София нещата са доста по-скъпи, отколкото на сайта.

# 702
Благодаря за отговорите, харесах някой неща и май ще поръчвам скоро от там.

# 703
Аз само онлайн съм ги купувала и много ми харесва че напълно отговарят на снимките, каквото виждам на сайта точно такова пристига. Нямам сушилня, пера на програма за хигиенично пране и после за да изсъхнат по-бързо пускам два пъти един след друг програма центрофуга на максимални обороти. Някои дрешки имат много мънички топченца по тях от триенето докато лежи и шава постоянно, но в никакъв случай не изглеждат захабени и пак ще кажа че цветовете не са мръднали. Онзи ден пуснах един куп бели дрешки с един тъмносин и идин тъмночервен гащеризон от Некст на 60 градуса с една цветоулавяща кърпичка и всички дрешки излязоха без поражения от пералнята. Абе да, стана ясно че съм голям фен  Rolling Eyes

# 704
Разсмяхте ме с историите коя какви ги е свършила. Малко се успокоих, че не съм само аз.  Blush

deedeetu, благодаря за линка.  Hug
На мен също ми пада косата. Да не говорим, че къдриците ми хич ги няма и не знам дали изобщо ще се върнат. Все едно не е моята коса.  Tired Почнах да си правя маски с кокосово масло, ще видим резултата. Много ми се иска да се подстрижа и дано успея скоро да отида.

did_i, не си сама.  Grinning И Жорко плаче и не иска да стои в количката. Трябва да го нося докато много му се доспи, за да заспи бързо като го сложа. Номерът с играчка от креватчето не минава.  Rolling Eyes
За сополките защо не пробваш да му капваш кърма в нослето? Това се оказа най-ефикасно в нашия случай.

Общи условия

Активация на акаунт