Януарска мама - 2

• 51 292
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Frozy, и моята линия стои. Пъпчиците почти се изчистиха, но все още си имаме лануго. Аз имах пъпки по ръцете.

Кога ще почвате да мажете бебчетата със слънцезащитни и с каква козметика?

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 10:43 от did_i

# 721
  • Варна
Кога ще почвате да мажете бебчетата със слънцезащитни и с каква козметика?
Аз първата година не мажа заради риска от рахит. Не излагам пряко на слънце обаче. От следващата година ще мажа.

# 722
  • София
  Аз мажа само на морето. Никога не излизам, когато слънцето е прекалено силно. Използвам само медицинска козметика. Първия път взех Бочко, да ме пита човек защо, и Габи се обрина от него. Обикновено купувам спрейчета, защото много лесно се нанасят. Например слънцезащитния крем на себамед е много гъст и няма размазване. Голяма мъка беше с него и от тогава си взех поука.

# 723
Личи си, че е хубаво времето Laughing
Аз за морето мисля да взема слънцезащитен на LR, нали натурални били уж. Отделно педи каза да не я пече директно защото е много бяла.
Аз да се оплача, занесох на своя глава секрет от акито и днес излезе бактерия, която вероятно е виновна за точките кръв.Утре сме на преглед в 1ва частна детска поликлиника.Ще се гръмна..

# 724
Утре сме на ортопед. Почвам да откачам заради тези ваксини. Аз съм за ваксинацията, но като гледах трелъра на документалния филм https://www.youtube.com/watch?v=EdCU2DfMBpU Американският актьор Робърт де Ниро се отказа от прожекцията на противоречивия филм срещу ваксините Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe ("Ваксинацията: от прикриването до катастрофата"), съобщи "Ентъртеймънт уийкли". Филмът е дело на британския доктор Андрю Уейкфийлд, който е един от основните привърженици на теорията, че ваксините причиняват аутизъм. Впоследствие лицензът му да практикува медицина на територията на Обединеното кралство е отнет, а твърденията му за връзка между ваксинацията и аутизма са оборени.

Филмът беше включен в програмата на тазгодишното издание на филмовия фестивал "Трайбека", чийто основател е Робърт де Ниро. Това решение предизвика широка вълна от недоволство в социалните мрежи.

"Намерението ми да покажем този филм бе свързано с желанието ми да предизвикаме дискусия около този проблем, който е дълбоко свързан с мен и моето семейство. Но след като през последните няколко дена го обсъдихме с екипа на фестивала и хора от научната общност, не смятам, че той би подпомогнал бъдещата дискусия така, както аз се надявах", защити решението си актьорът.

За да се защити от критиките, че нарочно се избягват противоречиви и скандални заглавия, той заяви: "Фестивалът не се страхува и не се стреми да избягва противоречията. Но въпреки това имаме опасения, че някои неща във филма не ни позволяват да го прожектираме. И затова решихме да го свалим от програмата."

Решението идва точно ден след като Де Ниро защити прожекцията на филма на "Трайбека".
"Грейс и аз имаме дете с аутизъм и смятаме, че е изключително важно всички въпроси около проблема да бъдат публично дискутирани и проучвани", написа тогава той във фейсбук профила си.
Вие какво мислите?

# 725
  • София
Днес излизах на разходка с ерго бейбито. Всичко супер, обаче така му пече слънцето, въпреки, че беше с шапка. Чудя се какво да правя. Поръчах шапка с по - голяма периферия, но пак няма да е така защитен, както би бил в количката. Вие как процедирате с раниците?
Вчера му сложиха ваксината. И аз четох за този филм, и от преди това се притеснявах, но какво да направя?! Ни с ваксина, ни без ваксина е вариант....
Аз също пуснах поръчка с дрехи за сега и лятото от Некст. Laughing По дрехите ще се познаем.
За стафилококите в носа - на нас ни помогна едно кремче Бактробан мисля се казваше..

# 726
Личи си, че е хубаво времето Laughing
Аз за морето мисля да взема слънцезащитен на LR, нали натурални били уж. Отделно педи каза да не я пече директно защото е много бяла.
Аз да се оплача, занесох на своя глава секрет от акито и днес излезе бактерия, която вероятно е виновна за точките кръв.Утре сме на преглед в 1ва частна детска поликлиника.Ще се гръмна..

Адамс,колко струва микробиология на акото и аз ще пускам на своя глава-имам известни съмнения и ти как даде секрет,памперс ли занесе.Аз мисля че Ева има и тя бактерии,щото още мн се дърпа като яде,явно я боли коремчето и акото не ми харесва,едва ли са колики.

# 727
Как се появяват тези бактерии? Нищо не разбирам.

# 728
В аптеката се продават стерилни контейнерчета (0.30 лв) вътре си имат и лъжичка, която я пълниш със съдържанието на памперса. Четох, че е хубаво да се вземе слуз, ако има, бактериите били най много там.
Пакета Микробиология и Паразитология е 16.70 лв., води се пакет за здравна книжка/детска градина. Можеш да влезеш и да видиш какво включва (в цибалаб).Отнема няколко дни за резултатите.
Тази бактерия се води вътреболнична...

# 729
Говорейки за увеличаването на спането, днес нашият наследник бие всякакви лични рекорди - събуди ни към 11, в 14 решихме да направим една разходка Русе-Шумен, нахраних го, взехме 2 памперса, сухи и мокри кърпи и повивалник и тръгнахме, спа по пътя в кошничката за кола, съвсем нормално, после го сложих в слинг и седнахме в парка в Шумен да го нахраня и не мога да го събудя, тиках му зърното в устата, леко размърдва устни, но упорито продължава да спи, накрая почна да излиза на струя, отворих му устата леко, като натиснах надолу брадичката, да изтича вътре Grinning Посъбуди се достатъчно, че да захапе и доста вяло си се нахрани, като продължаваше да спи. Последва кратка разходка, която проспа, отидохме да се видим с приятел, посъбуди се, гука, усмихва се, ревна от глад, кърмих го в колата, пак заспа, отидохме да хапнем и пийнем, детето отново си спи сладко-сладко, въпреки силната музика вътре. После отидохме при прабаба му, там най-сетне се събуди, доволен и усмихнат ни изчака да сменим памперса, после сука половин час и пак заспа, продължи да спи и в колата като се прибрахме. Продължава да спи в кошчето в момента, а е 1 часа и ще го будя вече, че направо се наводних, докато го чакам да се събуди. За 12 часа да е бил буден 1 общо, в който беше гукащ, щастлив, ангелче просто. Мерих му температурата преди малко, 37, не изглежда болен. Просто изглежда твърде хубаво, за да е истина Grinning Сега ще видим и тази вечер дали ще поспи(м).

За ергораничката, лятото смятам да му слагам лека, широка бяла шапка да го пази, ще го мажа и със слънцезащитни кремове и много вода след 6-тия месец, и по-рано ще предложа, ако е голяма жега. Качулките на ергораничките също могат да окажат известна защита предполагам.

# 730
Здравейте, момичета! Определено се усеща че е дошло хубавото време. Като изляза с дребосъка не ми се прибира. Днес смятам да направим по-дълга разходка и може да ми се наложи на го кърмя навън, което ме притеснява, но пък не искам да сме заложници в това чудно време. Като ви чета какви са ви послушни бебоците след разходка се чудя само моя ли спи през цялото време в количката.. после като се приберем е чудо, след кърмене не заспива, гледа си играчките 15-20 минути и после почва рев Sad не знам защо така, малък ли е още да бодърства по-дълго време?  newsm78 Освен това мисля че започват истинските колики при нас, напоследък всяка вечер е много неспокоен, вчера като го кърмих след къпането по едно време пусна гърдата и почна силно да плаче, целия червен, риташе с крачета, пръцкаше и изобщо не искаше да захапе пак. Погушках го докато се поуспокои и пак засука, дали са колики това.  newsm78 Освен това има нощи, в които започна да се буди по 2-3 пъти, свива се целия, пръцка, рита с крачета и блъска с ръчички. Първо мислех че е гладен, но сега не съм толкова сигурна. Sad Странното е че започнаха тези неща когато започнахме да му даваме Lactacare baby, а уж той трябва да успокоява газовете... Ох, оплаках се, то това да са ни оплакванията де... Тъпото е че като почне всеки ден от следобяда да плаче много и да се буди по няколко пъти на нощ понякога веднага почвам да се съмнявам, че не му стига кърмата. Мъжът ми вече не иска да слуша за кърма, постоянно съм в чуденка Sad
Иначе си е голям кеф - една от най-добрите ми приятелки също е с бебе и двете ма'аме гащи с количките. Те и бебетата ни са с много малка разлика и са със сходно поведение и въпреки че и двамата са на поискване се оказа че кърмим по едно и също време  Crazy Щура работа  Heart Eyes

# 731
Пурплетка да на колики ми приличат. Или ако не е акал,  се опитва. Да не би да е нещо дето ядеш. Аз вече се при учих леко развалено мляко да пия. Иначе не ака всеки ден и реве и се свива. Като снощи,  болеше го коремчето и той плака докато ядеше. Завиждам ти благородно,  хем си от Варна, хем и приятелка си имаш.  bouquet

# 732
  • Варна
Хихи, всъщност е от Бургас. Де да беше във Варна... Щяхме да ма'аме гащи заедно. Crazy
И на мен на колики ми прилича поведението на Коко.  Thinking
Ние се приготвяме за среща с мамите от Варна. В 11 слизаме в Морската. Смятам там да изкараме деня. Аз си кърмя навън, няма нищо страшно/срамно. Може да метнеш една пелена на рамото, ако се притесняваш. Hug
Борката спи по цяла нощ вече 2 нощи подред, но през деня нервничи и спи само в мен или в количката. Ама не се оплаквам. Това да му е кусура. Heart Eyes
Хайде, хубав ден на всички! Hug

# 733
Олей объркала съм се. Катя ще се запознаем лятото.  Wink

# 734
  • Варна
Олей объркала съм се. Катя ще се запознаем лятото.  Wink
Супер! Ще се радвам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт