Януарска мама - 2

• 51 327
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Небесносиня, и аз правя като теб - по около 15 минути на гърда, някой път на втората иска по-малко и заспива, друг път се случва повече да се омайва. Последно го теглихме миналия понеделник и тогава беше ок, сега не знам дали поддържа темпо. Притеснява ме че наближава да стане на 2 месеца, а още яде на 2 часа през деня с редки изключения. Отделно като се събуди да яде докато му сменя памперса изпада в истерия понякога... И продължава да се буди за нощно  хранене и всички по-възрастни жени покрай мен ми обясняват че щом ядял толкова на често и се будел нощем знами че не му стига кърмата и трябва да дохранвам Sad
Последните две вечери след като го изкъпем към 22 ч, суче по има няма 10 минути, дремне 15 минути, суче още малко и заспи. Чудя се дали не е време да му изместим къпането по-рано.

# 586
  • София
Ние пък тъкмо снощи говорихме да изместим къпането по-късно, защото Сами само след баня спи по 3-4 часа спокойно. Сега го къпем към 9 и той спи докъм 12-1 часа, когато и аз си лягам. После се буди на 1,5 - 2 часа - така е вече повече от седмица и нямам идея на какво се дължи. Може би му се спи и не суче много и затова е по-начесто - през деня в повечето случаи издържа 3 часа, а като сме навън дори и 4, но нощем е ужас... Мъжът ми пък само говори с някакви хора, чиито бебета спят по цяла нощ и ми повтаря да му направим режим, ама как да стане?!  newsm78 Пробвам през нощта да го взема да го полюшкам и погушкам, давам му залъгалка, но не се успокоява докато не го сложа на гърда... Поне вече не му сменям памперса през нощта и не го разсънвам излишно...

За една седмица е качил 200 грама, което ми говори, че общото количество за деня си го докарва, но много ме мъчи това спане на пресекулки...

# 587
purpletka, при мен е идентична ситуацията с храненията, но съм сигурна, че му стига - и килограмите му са добре, и той е едно щастливо бебче. На почти два месеца е и той. Просто кърмата се усвоява много по-бързо от АМ. А и първите месеци трупат сериозни запаси бебоците и наддават най-много, така че е нормално да приемат по-начесто, малките им стомахчета нямат голям капацитет. А и гърдата не е само храна, но и успокоение за бебоците Simple Smile При нас след всяко хранене сменям подгизнал и от двете нужди памперс, така че ми е спокойно. През нощта се буди различно - между 4 и 6 часа като заспи първоначално, а вече след 6 сутринта по-начесто - на 2 часа някъде. Не се цедя.

Голяма почитателка съм на бебеноски от всякакъв тип, но това овързване със слинг просто не е за мен Sad Взех си един "мързелив" babasling от olx, който се носи на едно рамо и слагам бебето в позиция easy rider да си легне - като Бобче в шушулка е и така го разнасям из къщи, като е нервен, така и го кърмя понякога. Той си заспива доволно вътре, макар че ако е разстроен първо плаче 5 минути, но накрая се предава Simple Smile Обаче не е удобно за дълго носене - на едно рамо е и не се разпределя равномерно тежестта, не знам докога изобщо ще мога да го нося в него, а и доколко е ергономично, но ме е спасявал много пъти, като е плачел, а и по-лесно да го нося така, отколкото на ръце.

А за навън опредлено предпочитам ергораница пред количка за разходките ни навън - няма такова удобство, и за двама ни Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 16:50 от Aurora_89

# 588
  • София

Голяма почитателка съм на бебеноски от всякакъв тип, но това овързване със слинг просто не е за мен Sad Взех си един "мързелив" babasling от olx, който се наси на едно рамо и слагам бебето в позиция easy rider да си легне - като Бобче в шушулка е и така го разнасям из къщи, като е нервен, така и го кърмя понякога. Той си заспива доволно вътре, макар че ако е разстроен първо плаче 5 минути, но накрая се предава Simple Smile Обаче не е удобно за дълго носене - на едно рамо е и не се разпределя равномерно тежестта, не знам докога изобщо ще мога да го нося в него, а и доколко е ергономично, но ме е спасявал много пъти, като е плачел, а и по-лесно да го нося така, отколкото на ръце.

А за навън опредлено предпочитам ергораница пред количка за разходките ни навън - няма такова удобство, и за двама ни Simple Smile

А не съм голям експерт, но тази полегнала позиция много я отричат, защото може да си сгъне вратлето и да се задуши бебчето... А иначе на шала като му свикнеш лесно се слага, но аз поне не мога да кърмя в него.

# 589
  • Варна
И Борката е нервен и суче често. Просто друго не го успокоява. Снощи се мъчихме и двамата до 3.30 да спи в кошарата. Е, не стана! Накрая пак го взех при нас и сме заспали. Гърчи се от болки в корема, пръцка, хленчи... Заспива на гърдата, слагам го в леглото му и след 2 минути цялата процедура наново. И така с часове. Tired Сега спи отгоре ми.
purpletka, Борко също яде начесто, не знам колко пъти на денонощие, но със сигурност повече от 8. Суче кратко, но начесто. Така му харесва. Е, понякога откарва по 4-5 часа без да яде, после яде на 1-2 часа. И според моите изчисления е качил около 500гр. за 2 седмици, което си е ок. Писах, че сменям по 3-4 памперса на ден, а ти сменяш повече, доколкото знам. Ако детето си пълни памперсите, значи си е добре.
Момичета, препоръчайте ми ергономична раница. Взех да се замислям да взема една. Rolling Eyes
И да се оплача-повреди ми се новата сушилня. Доколкото чета в нета, може и да се окаже дефектна част. Дано утре да успее да дойде техник да я види. Мрън! Crossing Arms

# 590
Слинга много лесно свикнах да го слагам, но за лятото мисля няма да ни е удобно, много топло става така като сме прилепени. На мен и сега ми е жега, а в по-топло време не знам. И на мен ми е много удобен да си свърша домашна работа или ако теябва да обикалям по задачи навън и не ми се мъкне количка. Още повече, че в слинга винаги спи.

Ох, напоследък винаги като й сменя памперса и тогава се изаква  Crazy

# 591
Аз килограми май нямам да свалям, не съм се мерила от доста време, но ми се иска да постегна тук таме някой части на тялото. Ще почвам с упражненията.
Диди и при нас се случва да се наака след смяната. А най редовния номер, който го прави на всяка 3та ссмяна е да се изпишка докато я бърша с хавлията при смяна. В началото се ядосвах, сега вече ми е смешно.  Laughing

# 592
  • София
  Здравейте и от нас. Досега бяхме в мола на разходка, че вкъщи се не издържа  Grinning
  Аз си купувам сок от ябълка от едно квартално магазинче за полезни храни. В трилитрова картонена кутийка е, като тези с вино. Води се директен сок от ябълка без консерванти, вода и захар. Има и различни комбинации - ябълка и малина, ябълка и слива. Вкъщи си цедя понякога, но ми е хамалогия и става един само пяна.
  Аз също не цядя и никога не съм цедила мляко. Нямам и помпа. Лично за мен цеденето е само ако майката не е при бебето и се налага някой друг да го храни. Поставянето на гърда е най-добрия стимулатор, а нервниченето на бебето не винаги означава глад. Зори също се храни на около 2 часа. Ако направи по-голяма пауза после си наваксва и може да суче и през час. Кърмата е много лесно усвоима едно на ръка и второ някой бебета просто сучат по-малко, но по-често. Важно е денонощното количество. Нощем също се буди един или два пъти според зависи кога е заспала вечерта. Това, че бебето яде на често или се буди нощем да означава, че трябва да се дохранва, са пълни глупости. Както и режим на кърмено бебе. Каката сучеше нощем докато се отби.

# 593
  • София
И Борката е нервен и суче често. Просто друго не го успокоява. Снощи се мъчихме и двамата до 3.30 да спи в кошарата. Е, не стана! Накрая пак го взех при нас и сме заспали. Гърчи се от болки в корема, пръцка, хленчи... Заспива на гърдата, слагам го в леглото му и след 2 минути цялата процедура наново. И така с часове. Tired Сега спи отгоре ми.
 Crossing Arms
Същото е и при нас, само че Филип е на АМ. В последно време заспива в 20 час и после става към 2  и сме до там със спането. След това само се върти и напъва. явно е период.

# 594
  • София
Момичета, разхлабващ лек за кърмачки? Сините сливи не ми действат. Бозата преди действаше, днес не. Не ми остава време всеки ден да ходя и резултатът е труден. Сутрин ММ излиза докато спим, а после съм цял ден сама с детето и някак не намирам време да го оставя за тоалетна. Вечерно време докато се прибере ММ и докото вечеряме и е време за баня и сън. А се докарвам до положение, дето пет минути в банята не стигат  Cry

# 595
Frozy, виж дали можеш да си намериш истинско кисело мляко, т.е. домашно приготвено - 1 бурканче за закуска върши чудеса, при това е и много полезно, пробиотици, калций, белтъчини, все ценни неща, особено по време на кърмене. Ако няма откъде да вземеш, поне се огледай за някои биомагазин до вас или онлайн, аз съм се спряла така на Приятели от село от Градско село, имат магазин до нас, пробвала съм и другите им млека, но това ми е най-реалистичното от там. От супермаркетските асортименти нищо не ми прилича на кисело мляко и едва ли има нещо истинско в тях (имам домашно за сравнение). Най-доброто купено, на което съм попадала, е в село Български извор (след магистралата от София към Шумен/Варна), но скоро няма да минавам по този път. Та ако си намериш хубаво кисело мляко и е първото нещо, което ядеш като станеш, според мен резултата няма как да закъснее Simple Smile

# 596
Аз се цедя от 2рия ден след раждането, защото не можех да кърмя. Минахме през фингър фуудинг и т.н. Докато успея пак да го сложа на гърдата . След това продължих да се цедя поне 2 пъти дневно . Нощем ММ даваше бутилка с кърма за да поспя аз.сутрин гърдите ми препълнени и трябва да цедя . Сега цедя , защото се връщам на работа и трябва кърма за детската градина. Така се стече при мен всичко , че нямах избор и почнах с пимпата. Но пък благодарение на това явно съм станала мн добра дойна крава. Запаси има мн и във фризера и в хладилника ( дано не ми се налага да ги ползвам скоро).
Фрози , опитай топла вода с лимон сутрин на гладно. Аз слагам и малко мед , че иначе мн ми се повдига от вкуса. После ям Активия , към която аз си добавям малко мюсли и сини сливи. Аз имах мн сериозен проблем в това отношение първия месец след като родих стигнах до доктори , но с тази комбинация + ябълки или сок от ябълки , всичко е наред за сега.

# 597
  • София
  Фрози, от мен предложение - киви, но не знам дали има още по магазините.
  и другото е изпробвано по време на бременността, но е малко гадно - сутрин на гладно 1-2 супени лъжижи зехтин. Действа безотказно.

# 598
Кате, имаше два поредни дни само по два наакани памперса, което за нашето диване е малко. За щастие от вчера се върна към 5 наакани на ден. Все още му сменям памперса на всяко хранене, дори да е само напишкан е толкова пълен че си мисля че му тежи.
Бяхте писали за времето за нас - ами липсва ми, не ми остава време да се погледна в огледалото. Липсва ми и да се видя с мъж ми и с приятели на спокойствие, ужасно ми липсва спорта - само аз със слушалки в ушите по алеите на морската, но пък живота ни стана толкова по-хубав с детето! Никога не съм предполагала че мога да обичам толкова силно, това малко човече ни е най-големия дар, и мъж ми го обичам повече даже, щура работа.  Heart Eyes
А за килогламите - остават ми 3 до теглото преди бременността и още 3 до теглото което гоня, т.е. искам да сваля общо 6. През първата седмица след раждането губех по килограм на ден, добре че спря този процес, защото за кърменето си трябва запас. Иначе АГ-то ми каза вчера че след десетина дни мога да започвам леко леко да тичам и да правя коремни преси, нямам търпение.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 19:45 от purpletka

# 599
Фрози, освен всичко изброено, при мен действа прием на пробиотик Peace от няколко дни пия и всичко е ОК. Преди като съм приемала същото беше.

Общи условия

Активация на акаунт