РИМ - Вечният град - XIII тема

• 82 203
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В началото на април бяхме в апартамент, но не от airbnb и ни начислиха градска такса, май беше 3,50 евро на човек/ден. За малкото дете нямаше. За деца до 10 или до 12 години е без такса.

# 661
  • София
Ние бяхме в апартамент от airbnb и ни начислиха 3,50 Е на човек.

# 662
Rabbit, през май платихме по 3.5 евро на човек, бяхме в апартамент, резервиран чрез бедендбрекфаст.
Lady Vengeance, показала си прекрасни гледки, които съм пропуснала и при двете си ходения в Рим.

# 663
  • Вестерос
а вътре във  Витторио Емануеле има два музея -на по долния етаж е безплатен , на горния е платен - но аз лично очаквах музеи от древен Рим - а те са за  19 в /по времето на В. Емануел/ и въобще не ме грабнаха ...но пък от там излизайки на терасата /не на покрива / гледката е прекрасна има много добре означени забележителности ,от  същата тераса има подход към Santa Maria in Aracoeli -т.е избягва се стръмното стълбище
То се предполага, че музеите ще са след обединяването на Италия от Виктор Емануел Втори  Blush Има ли костница на войниците? Че това съм чела. Чела съм, че безплатният е със знамена.

# 664
  • тук-там
Rabbit, през май платихме по 3.5 евро на човек, бяхме в апартамент, резервиран чрез бедендбрекфаст.
Lady Vengeance, показала си прекрасни гледки, които съм пропуснала и при двете си ходения в Рим.

Да, явно зависи от категорията на хотела. Понеже, сега лятото всичко е евтино и реших да покажа малко класа. Joy
Шератон и Шангри ла са по 150 лв за двама на вечер /държа на басейн/. Таксата обаче е по 6 евро на човек, заради категорията. Peace

# 665
Ако ще ти е някакво успокоение аз ги видях на петият път. Hug
Да градската такса е от категорията, тази година за три звезди хотел - 4 евро на човек.

# 666
  • Milano

Да, явно зависи от категорията на хотела. Понеже, сега лятото всичко е евтино и реших да покажа малко класа. Joy
Шератон и Шангри ла са по 150 лв за двама на вечер /държа на басейн/. Таксата обаче е по 6 евро на човек, заради категорията. Peace

http://www.villageflaminio.com/

Tук съм била няколко пъти (като ходехме с колата).
Хубав е басейна.

Има влак  (спирка Дуе Понти)- за 3-4 спирки си на Фламинио, или автобус пред къпминга до пиацца Манчини.

По спомени влаковете не бяха до късно вечер, автобусите до по-късно, като цяло транспорта им е ужасен (12мин чаках линеа Б на Термини Shocked Shocked през деня, тълпи от хора).

Най-добре е линия А на метрото.

# 667
  • тук-там
Скрит текст:

http://www.villageflaminio.com/

Tук съм била няколко пъти (като ходехме с колата).
Хубав е басейна.

Има влак  (спирка Дуе Понти)- за 3-4 спирки си на Фламинио, или автобус пред къпминга до пиацца Манчини.

По спомени влаковете не бяха до късно вечер, автобусите до по-късно, като цяло транспорта им е ужасен (12мин чаках линеа Б на Термини Shocked Shocked през деня, тълпи от хора).

Най-добре е линия А на метрото.

Благодаря, това го гледах, но излиза по-скъпо и от Шератон. Peace
Ще си остана на първоначалния хотел. Колкото-толкова. Hug

# 668
  • София
lavina през сайта са ви ги начислили нали? Кеш трябва ли да се плаща?

И малко тъп въпрос, но съм леко в стрес -за Ватикана към колко най-рано да се отиде да се чака за билети преди  да са започнали опашките?

# 669
 Тиф права си - виждаха се знамена, по съвременно оръжие , нещо за имиграцията ви се върти из главата......- но мен ме интересува времето до ренесанса и просто  продължих към терасата ...

# 670

И малко тъп въпрос, но съм леко в стрес -за Ватикана към колко най-рано да се отиде да се чака за билети преди  да са започнали опашките?

Ние бяхме в 3* хотел, резервиран през Booking, но платихме кеш цялата сума. Месният данък ни беше 3.5 евро на ден, на човек, също платихме кеш.

# 671
  • Вестерос
tky, мерси, аз както отбелязах не съм ходила само съм чела  Blush

Av, аз лично не знам в колко отварят, но сигурно е 9 часа и двата пъти бях там между 9:30 и 10 някъде в сряда, когато е месата с Папата. Първият път чаках п40 минути за билет, вторият  нямаше никой и директно на касите отидохме, които са позиционирани на втория етаж. Като влезете през вратата , минавате детектори, после директно към стълбището и на горния етаж са касите. Купувате билети, чекирате ги, после има ескалатор и сте пред музеите. На дясно е Пинакотеката и още 2,3 музея. Първо там отидете. На ляво са вече другите музеи и влизайки там няма как да се върнете, движете се с потока. Там е и градината за почивка Simple Smile

# 672
  • София
Tiffany Aching благодаря ти за прекрасното обяснение. Точно от такова имах нужда, тъй като съм едно ужасно дезориентирано човече  Crazy Crazy

salex_n2 благодаря за включването
 Hug

# 673
  • София

И малко тъп въпрос, но съм леко в стрес -за Ватикана към колко най-рано да се отиде да се чака за билети преди  да са започнали опашките?

Не, в сайта само пише, че трябва да се плати. Платихме ги на място на собственика, на ръка срещу квитанция.
За Ватикана те съветвам да си купиш онлайн. Ние отидохме в 9,00, минахме като министър-председател за няма и минута бяхме вътре с купени предварително билети. По същото време опашката за хора без билети беше почти до ъгъла на улицата, а беше сряда.

# 674
  • Вестерос
За нищо Simple Smile Ако те притеснява за друга забележителност само питай

Общи условия

Активация на акаунт