Неочаквано - бременна на 40 години

• 43 004
  • 311
  •   1
Отговори
# 180
Авторке, това е дар от Бога, задръж го. След това винаги ще съжаляваш, ще си представяш какво би било, ако си го задържала и се беше родило, как щеше да оглася дома ви със смеха си и гукането си, как двете ти по-големи деца щяха да му се радват и да си играят с него. Съпругът ти го иска, просто му дай шанс да се роди.
Не пишеш колко големи са двете ти деца.

Представям си пъпчив тийнейджър как примира да сменя наакан памперс, вместо да ходи по купони.

# 181
  • София
Аз, ако бях на мястото на мъжа й, щях да й взема детето и да я върна на село да ниже тютюн.
Много лесно може да докаже в съда, че майката, не само с нежелание се грижи за детето и няма възможност да го издържа, но е опасна за него, заради психо-физическото си състояние.
Жива да не бях.  Shocked
Не знам как не ти е неудобно да ръсиш такива безумия към жена, която изобщо не познаваш.

Представям си пъпчив тийнейджър как примира да сменя наакан памперс, вместо да ходи по купони.
А, моля ти се. Който си има деца, да си ги гледа. Братята и сестрите не са детегледачи. Отвращавам се от заставянето на по-големите деца да гледат по-малките. Изключвам когато го правят по собствено желание.

# 182

А, моля ти се. Който си има деца, да си ги гледа. Братята и сестрите не са детегледачи. Отвращавам се от заставянето на по-големите деца да гледат по-малките. Изключвам когато го правят по собствено желание.
По принцип едно бебе се "гледа" от всички в дома. Или поне аз така мисля. Ангажиментите се разпределят, дори негласно. Какво означава заставяне в този случай? Дай пример. 

# 183
Риъл, наистина ли смяташ, че е задължение на големите деца да гледат малките?
Отглеждането е за родителиТЕ, а децата си имат детство и юношество, което трябва да си изживеят. Като те станат родители, ще гледат деца.

# 184
  • София
Винаги има изход  Naughty Не е речено, че приятелката ти, Тонка, още утре ще забременее по поръчка. Да се хваща в ръце, преди да е бременна, да почва да трупа знания и умения и да се спасява с детето си. Иначе утре и всичките антидепресанти няма да я спасят, защото още кой знае какво може да поиска "господаря" й.

Аз пред перспективата да раждам деца с мъж, който ме насилва, бих отишла при тютюна.  После все ще намеря начин да се оправя. Но това съм аз де...

Аз, ако бях на мястото на мъжа й, щях да й взема детето и да я върна на село да ниже тютюн.
Много лесно може да докаже в съда, че майката, не само с нежелание се грижи за детето и няма възможност да го издържа, но е опасна за него, заради психо-физическото си състояние.
Laughing  Майтапчийка.

Скрит текст:
Жива да не бях.  Shocked
Не знам как не ти е неудобно да ръсиш такива безумия към жена, която изобщо не познаваш.

И аз съм на това мнение – работа на родителите е да си гледат децата, а не на баби, дядовци или другите деца да се правят на родители вместо родителите си.

# 185
един тийн би гледал бебе /или помагал системно за него, за да бъдем по-точни/ само за да избяга от някое друго задължение, което му е по-досадно  Mr. Green

# 186
Риъл, наистина ли смяташ, че е задължение на големите деца да гледат малките?
Отглеждането е за родителиТЕ, а децата си имат детство и юношество, което трябва да си изживеят. Като те станат родители, ще гледат деца.
не разбирам какво се има предвид под "гледат". Какво значение има дали бащата, бабата, съседката или тийна ще стои при бебето, за 15 минути, докато майката се изкъпе?

# 187
  • София
Има значение. На тийна това не му е работата и ако не иска, не е длъжен. Който създава деца, негова си е отговорността. Не на братята и сестрите, не на комшийката.

# 188
  • София
При повече деца в семейството, няма как по-големите да не участват в отглеждането на по-малките.
И то не само за 15 мин, а доста по-активно.

# 189
Виж какъв порочен кръг обаче става: раждаш малко на брой деца, които гледаш така, че накрая стават разглезени тийнове и не може да имаш още едно дете.

На мен пък ми е странно това виждане, че бебето е изключително задължение само на родителите, другите са кибици. Напротив, ако може- цяло село да се включва.

Да не говорим, че "тийн" е съвременно изобретение и главно плод на културата и възпитанието. Тоест- ние си правим "тийнове" и после се чудим откъде е дошло. Все едно на момиче на 16 примерно ще му се счупят ръчичките да пипне малко братче или сестра, щото не й е работата, ами работата й е още 20 години купон и чак тогава да се чуди какво да прави със собственото си бебе. Много ясно, че ще помогне, ще научи повечко неща, отколкото ако мрънка как майка й е скапала живота...

Иначе както съм с три деца, пазенето, разбира се, е маниакално. Обаче ако се случи- по-скоро бих го родила, за да не се чудя след 20 години как биха изглеждали нещата. Да не говорим, че всяко следващо се гледа все по-лесно.

# 190
Има значение. На тийна това не му е работата и ако не иска, не е длъжен. Който създава деца, негова си е отговорността. Не на братята и сестрите, не на комшийката.

Да, базовата и генерална отговорност. Но текущите задачи са си задача като всяка друга. Все едно да кажеш, че тийнът не е задължен да си забърсва банята, защото не му е работа. Или да си вдига чинията, защото не е готвил той. Така че ако един тийн живее в домакинство с бебе, то е съвсем нормално и очаквано да се включва с някои от задачите около бебето. То е като навика да се събува на влизане или да не направи лавина от боклук в стаята си. За някои неща няма "не искам". Просто се правят.

# 191
Именно. бебето е ангажимент като всички други в домакинството. за ежедневните неща всички помагат. Аз така го разбирам.

# 192
Имам две деца с малка разлика, но не мога да приема голямото да гледа малкото. Нагледала съм се на какви ли не случаи, дори и на тотално използване на голямото дете. Понякога наистина може да се наложи, но изобщо не трябва да е системно. Всяко дете си има свой собствен живот и никой не трябва да го задължава.

# 193
  • София
Точно.
Брат ми е с три деца, вече големи. Никога никой не е карал някое от тях да се прави на родител вместо родителите си.

# 194
  • София
Учудена съм, че има хора, за които е в реда на нещата да използват по-големите си деца като безплатни детегледачи. Задължения си имат - да учат, да си оправят стаята и т.н. Не и да ви гледат другите деца, само защото са имали "късмета" да се родят първи.

Общи условия

Активация на акаунт