Неочаквано - бременна на 40 години

• 43 036
  • 311
  •   2
Отговори
# 75
Ами така става, като масово си мислите, че на 40 е рядкост да се забременее и че става едва ли не само с ин витро. Вземете се ограмотете малко. Забележи колко много такива теми има напоследък. После се чудите на статистиките, че колкото аборти се правят в тийнейджърска възраст, още толкова че и повече между 40 и 50 години. Ако мъжът ти го иска, а ти направиш аборт, очаквай влошаване на отношенията ви. Аз на негово място никога няма да ти простя.

Как така? Rolling Eyes
Ако е искал, би трябвало да е обсъждано предварително.
Не стига, че той е виновен, ами нямало да прости!? Shocked

# 76
Много мила и интелигентна ми звучи авторката. Дано не ме лъже впечатлението и ако наистина е такава, да реши да задържи бебето. Усещам, че се чувства и гузна пред себе си за издънката на зряла възраст.

# 77
  • София
Ако мъжът ти го иска, а ти направиш аборт, очаквай влошаване на отношенията ви. Аз на негово място никога няма да ти простя.

И аз мисля така.

# 78
Мен пък ако мъжът ми ме натиска да раждам непланирано и нежелано дете, по-скоро аз няма да му простя.

# 79
  • София
Ами така става, като масово си мислите, че на 40 е рядкост да се забременее и че става едва ли не само с ин витро. Вземете се ограмотете малко. Забележи колко много такива теми има напоследък. После се чудите на статистиките, че колкото аборти се правят в тийнейджърска възраст, още толкова че и повече между 40 и 50 години. Ако мъжът ти го иска, а ти направиш аборт, очаквай влошаване на отношенията ви. Аз на негово място никога няма да ти простя.

Как така? Rolling Eyes
Ако е искал, би трябвало да е обсъждано предварително.
Не стига, че той е виновен, ами нямало да прости!? Shocked
Е, и двамата са причина, за да се стигне до тази ситуация. Освен тово съм съгласна, че ако той наистина иска това дете, е възможно абортът да влоши сериозно отношенията им - зависи от характера на мъжа. Ако това бе станало в моето семейство, ситуацията щеше да е патова. Мъжът ми щеше да иска детето, а аз щях да направя аборт, което щеше да доведе до много сериозен разрив между нас. Обаче ако мъжът ми ме притискаше да не правя аборт... Е, в този вариант аз щях да бъда инициаторът на разрива. И пак щях да направя аборт след това.

# 80
В интерсна ситуация си се вкарала. Всички плюсове и минуси можеш само ти да ги претеглиш.
Доколкото разбрах имаш 2 деца а и тази бременност не е планирана така че, невярвам мъжа ти да се разсърди за каквото и да било. Чак пък влошаване на отношенията.....хайде от такива драми нужда няма. Пък и съм сигурна че си познаваж мъжа за да мине всичко безпроблемно. По скоро притеснението е у теб. До сега не си мислила че ще трябва да решаваш такава ситуация. Но живота затова е хубав защото е шарен.

# 81
  • Варна
Мъжът е сгафил и детето се е получило. Сега който и път да избере авторката - аборт или раждане - все тя отнася последиците, физически, психически, всякак. Кофти.

Аз виждам още едно решение, за което никой не се сети, но то вече е невъзможно. Ако си беше премълчала за бременността и при положение, че е решила да не ражда, можеше да си направи аборта без половинката да разбере и да няма сътресения в семейството, каквито ще има сега, очевидно. Но тя е споделила. Сега очаквам вой до небесата и още десетина страници лекции как не трябва нищо да се крие от мъжа и бла бла бла. Само, че е факт, че 99% крият по нещо, така че това не важи.

# 82
можеше да си направи аборта без половинката да разбере и да няма сътресения в семейството, каквито ще има сега, очевидно.
Да, това е вариант. Понеже в България не се иска съгласието на съпруга при наличие на граждански брак.  Peace

# 83
Да скриеш, че си бременна не е като да скриеш, че си изхарчила 50 лв за парцалки. Честно казано ми се гади от такива семейства!  Sick

# 84
Дори не е за вярване...
Как ще направиш аборт без знанието на мъжа си?
Хаха, представяш ли си, че по някаква причина  разбере, че си правила тайно аборт, какво ли би си помислил?

Да скриеш, че си бременна не е като да скриеш, че си изхарчила 50 лв за парцалки. Честно казано ми се гади от такива семейства!  Sick
Peace

# 85
Ей, големи драми!
Как щяла да направи аборт, какво било това семейство?
Да беше внимавал мъжът, нямаше да я има темата, нали? Thinking

# 86
+1
Работила съм в болница и да, повечето омъжени жени решават проблема точно така. Колкото по-малко хора знаят и наливат масло в огъня, толкова по-малка е драмата.

# 87
О, да, мъжът е единственият виновен, жената на 40 не знае, че в момента не се предпазват... Rolling Eyes

# 88
Е как ще разбере?
Преди 5-6г колежката ми направи аборт.За няма и половин ден.Имаха едно дете.Никой не разбра.Тогава я подкрепих и не съжалявам.Мъжът и и за х*й не става.Разделиха се преди 3г.И тя си гледа сама детето,но с две едва ли щеше да се реши.Той и сега не знае за аборта.
Трябва човек да е малко егоист, а не само да мисли другите какво ще кажат.А пък децата се гледат основно от майките.

# 89
  • София
Аз друго си мисля. Преживях спонтанен аборт във 2-ри месец с 1-вата си бременност и след няколко часа бях на крака, дойде мъжътм и тогава и ме взе с колата, че с транспорта беше немислимо да се прибера. Но да кажем всичко е под конец тя успее и т.е.. Но ако нещо се случи и се наложи оставане? Какво се случва тогава?

Аз лично съм противник на аборта, но уважавам правото на избор на всеки. В момента съм на 37г, с нетърпение чакам още малко да се поустановя на работа и да забременея (самотна майка съм с дете на почти 7г и много искам второ), но това съм аз. Но все си ммисля, че едно бебе в семейството колкото и да е трудно отглеждането му облагородява самата атмосфера. Аз не разбрах колко са големи децата?

Общи условия

Активация на акаунт