Неочаквано - бременна на 40 години

• 42 983
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
Е като напреднал в работата не може ли да значи да си позволиш нова кола?
На всяко повишение дете ли трябва да раждам?

# 211
...а стаята кой ще я изчисти? майка ти докато ти гледаш бебето?/
Никой, пак аз. Казвам само, че има и много по-неприятни задължения, заради които да ожалваме горките тийнове  Simple Smile

За мен критерий за "напреднал в работата" е именно "да може да си позволиш още едно дете"...
Чак тръпки ме побиха...

# 212
Аз лично не познавам случаи, в които големите да са отгледали малките деца. По-скоро съм свидетел на толериране на малкото, щото то си остава малко за цял живот. Което няма как да не се отрази на голямото дете. Тъй като съм минала по този път, стремя се сега да не ощетявам едното за сметка на другото дете.

Виждала съм доволно тези варианти. Не ги препоръчвам- това е най- мекият съвет, който мога да дам на "млади" /независимо от личната им възраст/ родители, които имат по две и повече деца.

Помощ в домакинството е нещо съвсем различно и тя е задължителна. Следва да се разпределя между всички негови членове, в зависимост от възрастта им и от здравословното им състояние.

Но да се върнем на темата, че тук се оспами доста.

# 213
...а стаята кой ще я изчисти? майка ти докато ти гледаш бебето?/
Никой, пак аз. Казвам само, че има и много по-неприятни задължения, заради които да ожалваме горките тийнове  Simple Smile

За мен критерий за "напреднал в работата" е именно "да може да си позволиш още едно дете"...
Чак тръпки ме побиха...

И мен. Аз имам около десет качествени скока. Crazy

# 214
Но да се върнем на темата, че тук се оспами доста.

не знам защо последните страници приемате като спам - за мен големите деца определено са фактор в подобна ситуация /"Неочаквано - бременна на 40 години" - "имам две големи деца и нямам никаква нагласа за трето дете"/  Peace
разбира се, може и да не съм права  Peace

# 215
НСЧ, не е казано, че трябва задължително да раждаш, въпросът е, че е вид маркер, именно защото децата искат пари и време. Та- важно е дали си спечелил още пари и време като за едно дете. И най-вече, сигурност. Иначе повишение, с което да се заробиш с лизингова кола...не е постижение.

# 216
Чист спам е обсъждането на въпроса дали, на кого и как големите деца гледат малките, извън вече упоменатите общности, за които това е норма.
Това е един доста по- различен проблем от разисквания тук, в тази тема- непланирано и нежелано дете при отчетена от родителя неподходящи възраст и положение, при наличие на вече реализирано родителство с брой деца според вече планираното.
Дали и доколко родител ще прехвърли основните си функции по отглеждането и възпитанието на по- малкото дете на по- голямото /големите/ е съвсем друг въпрос и не зависи от възрастта на майката, броя на останалите деца и планирането на бременността.
Такива теми си има отделни.

# 217
Вместо да се ражда дете на определена сума,повишение би мигла да се разпредели между вече наличните деца, даже и между всички членове.
Ако пък след повишението родя и изляза по майчинство за няколко години изобщо не се знае дали работата ще ме чака,а не повишението.

# 218
...вид маркер, именно защото децата искат пари и време...
По тази маркер най-успели са хората с най-ниски доходи. По цял свят е така.

# 219
    За мен снимката на първа страница определено е тенденциозна. В първия момент всяка бременност е шок, но е грях да се говори така... Детето не е каравана, яхта, втора вила или нещо материално, с което демострираме престиж. Тотално се изместиха ценностите. Всяко младо семейство е с по-ограничени финансови възможности, но точно тогава идват децата - и какво, за щастието на едно - първото, ще убием останалите си деца, и ще очакваме "избраното" да е щастливо? Всяко убийство води до страшна депресия, а не до щастие или свобода.
     Народът го казва - "Всяко дете идва с хляба си". Не говоря наизуст, а от личен опит. Да се говори за дете като за луксозна придобивка, която можеш/не можеш да си позволиш е безобразие.

# 220
Цитат
Да се говори за дете като за луксозна придобивка, която можеш/не можеш да си позволиш е безобразие.

Май не се говори за децата по точно този начин тук.

Обаче аз приемам, хайде да не е точно безобразие, понеже е прекалено като израз, но като "безотговорност" /което понятие върши тук чудесна работа/, на децата да се гледа като на стечение на обстоятелствата и хората да се плодят, без да мислят първо дали могат да ги отгледат качествено, според разбиранията си. А това включва не само финансов ресурс, а и времеви такъв, психическа настройка, здравословни възможности, наличие на други ангажименти и т. н.
А това са фактори, които са строго субективни и всеки сам ги преценява и анализира за себе си.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 12:37 от Judy

# 221
  • София
    За мен снимката на първа страница определено е тенденциозна. В първия момент всяка бременност е шок, но е грях да се говори така... Детето не е каравана, яхта, втора вила или нещо материално, с което демострираме престиж. Тотално се изместиха ценностите. Всяко младо семейство е с по-ограничени финансови възможности, но точно тогава идват децата - и какво, за щастието на едно - първото, ще убием останалите си деца, и ще очакваме "избраното" да е щастливо? Всяко убийство води до страшна депресия, а не до щастие или свобода.
     Народът го казва - "Всяко дете идва с хляба си". Не говоря наизуст, а от личен опит. Да се говори за дете като за луксозна придобивка, която можеш/не можеш да си позволиш е безобразие.

Правила съм аборт, никаква депресия не ми е докарал, камо ли страшна. Много на едро говориш. И да, за децата наистина трябват ресурси. Не говоря за лукс. Всеки, който твърди, че детето идвало с хляба си, може да се опита да го обясни това на нуждаещите се в Благотвориятелния. Говоря за истински нуждаещите се, а не за "професионалните". Макар че това е извън конкретнатата тема, защото в случая причината за аборт, доколкото разбирам, не е липсата на пари, а на желание за дете.

# 222
...вид маркер, именно защото децата искат пари и време...
По тази маркер най-успели са хората с най-ниски доходи. По цял свят е така.

Не говоря за хора, дето нямат какво да губят. Говоря за хора, дето си мислят, че 500-1000 лева отгоре са огромен успех, обаче не могат да си позволят дете. Тоест- няма стабилност, няма повече време, а способностите им не са незаменими. Такова постижение е доста измамно и дори без раждане на дете може работата да се разсъхне лесно.

И между другото, ако някоя е правила аборт...не го казвайте на децата си. Защото е много странно да си кажеш- брях, добре че съм тоя, дето са му позволили да се роди, за една бройка можеше да съм тоя, дето е изтеглил късата клечка...

# 223
  • Варна
С какъв хляб идва детето, искам да попитам. Ако трябва буквално да разбирам израза - ми моето не си дойде с хляба. Поради ред причини не кърмех, а АМ , така наречения "хляб" не съм чула да идва с бебето. И по не буквален начин да го нищя - пак не ми се връзва израза с логиката. Народът може и да го е казал това за живота и бита преди век и повече, когато са работили на полето и всяко гърло е искало малко от общата храна, но и си я е заработвало точно на същото поле с труд.

# 224
Ами при мен например второто дете беше неочаквано, обаче заедно с него и аз, и таткото си вдигнахме доходите и нещата потръгнаха. Но да кажем, че това е късмет.

"С хляб под мишница" сме и аз, и брат ми. Просто за 30 години светът толкова се промени, че се намериха нови ниши и професии, за които родителите ми не са и сънували. Ако имаха още едно дете, и то щеше да намери какво да бачка, стига да има мерак. Изобщо- работа има за всеки, не само на полето. Един милиард души с визия и идеи ще живеят по-добре, отколкото един милион мързеливи, с претенции, за които все няма възможности и все е смотано. Та така за "хляба под мишница". Ако си кадърен, наличието на още един брат или сестра няма да ти попречи.

Общи условия

Активация на акаунт