В момента чета...45

• 84 764
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Започнах Мидълсекс, Джефри Юдженидис.
Чудя се обаче дали да продължавам да чета, някой с отзиви?

# 346
  • Mostly in my mind
Много ми хареса на мен  Peace

Аз започнах "Стъкленият похлупак"

# 347

На мен ми хареса,с някои дребни забележки.  Peace

# 348
  • Варна

Зарязах я наполовина.
Колчем я погледна и се чудя какво трябваше да ме привлече.

# 349
Ще и дам още малко шанс.
В момента имам 3-4така започнати книги и нещо все не ме грабва в тях. Преди не зарязвах книга, дори и да е калпава. Сега обаче нямам толкова време и признавам се, някои просто се отказвам да ги прочета докрай.

# 350
Чета "Плейбек" на Р. Чандлър

# 351
  • на североизток от Рая
Свърших Рангел Вълчанов - "Хем съм сам, хем няма никой". Филмите му са класика в жанра и са ми любими. Това е първата негова книга, с която се сблъсках ииии просто нямам думи - лашках се през цялото време от истеричен смях , през дълбока тъга, до бяс и ярост в неговото и собственото си безсилие пред това, което се случва в милата ни родина с изкуството. Прям, откровен до грубост, циничен, истински. На моменти толкова ме болеше душата, че не можех да продължа да чета и оставях книгата за следващия ден.

Ето това ревю много ми привлече. Харесвам Рангел Вълчанов и заглеждам книгата му още от излизането й. Ще я потърся в библиотеката за прочит. Благодаря за споделеното!  Hug

Пете, "Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало"и аз я четох и харесах. Обаче й дадох оценка 3/5, нищо че не пиша в ГР. Не помня точно кое не ми даде да й поставя 4 звезди. За 5 трябва да е нещо изключително, рядко давам 5/5 на книга.

С Александър Секулов съм, но ми се чете нещо друго като тематика. Не знам точно какво, но имам усещане към коя книга ще посегна скоро.  Simple Smile

# 352
  • София
През уикенда приключих "Писмо в бутилка от П." на Юси Адлер-Улсон. Скандинавски трилър, не знам какво да напиша, освен че ми хареса доста. Има си от всичко, характерно за жанра.
Успоредно на четеца бях подхванала за препрочит "Убийството на Роджър Акройд" от Агата Кристи, но май ще я изоставя и ще продължа с Ане Холт и "Мотив за убийство". Леле, много смъртоносни заглавия съм подхванала  Mr. Green!

# 353
  • на последния етаж
Зарязах я наполовина.
Колчем я погледна и се чудя какво трябваше да ме привлече.
Аз я дочетох, но на инат. Не бях впечатлена определено.

# 354
  • Belgium
И аз не съм фен на "Мидълсекс", главно идеята ме подразни, като писане си беше ок.

Чета "Убийства край Сена" - фино криминале за френски букинисти с елементи на екшън  Heart Eyes
Много ми допада за сега, ще пиша подробно като го пирключа.

# 355
  • Mostly in my mind
За мен "Мидълсекс" спокойно може да влезе в графа "модерна класика".  Simple Smile И въпреки всичко тематиката е различна, специфична, нормално е мненията да са на двата полюса.  Но пък е толкова увлекателно написана, че съвсем забравих за дебелината й. Simple Smile

# 356
  • София
На мен "Мидълсекс" не ми хареса, но си давам сметка, че съм по-скоро изключение.  Peace

Искам да ви питам за Камила Лекберг, досега не съм я чела, дали да я пробвам или не си заслужава?  newsm78

# 357
  • София
Искам да ви питам за Камила Лекберг, досега не съм я чела, дали да я пробвам или не си заслужава?  newsm78
Аз май съм чела една или две нейни книги. Нямам дълбоки спомени, но не бях разочарована. Е, Юрт и Русенфелт са по-добри. Пробвай я, Пете  Peace.

# 358
  • Дъблин

Мисля, че си заслужава, на мен доста ми допада. Хубаво е да се четат поред книгите й, защото има малки препратки между тях, както и героите търпят развитие. Някой може би ще каже, че са еднотипни, но на мен ми харесват. Малко са като на Агата Кристи - хем сходни като структура, хем пък увлекателни като сюжет.
Ох, голяма реклама направих Simple Smile Последно да кажа, че съм прочела всичките на Камила без последната.

# 359
  • София
Лекберг е  приятна, но лековата, Пете  Wink
Нещо а-ла-Нора-Робъртс в скандинавския трилър  Sunglasses
Ако я пробваш, почни от първата - "Ледената принцеса", че си има хронология на живота на главната героиня и мъжа й - полицейски инспектор.
Ако искаш нещо по-твърдо - другите скандинавци -  Юси Адлер-Улсен, Хокан Несер, юрт и сие и т.н.

Аз чета "Морето на спокойствието", но нещо нямам много време тези дни и не напредвам особено...
Типична young-adult книга, написана в типичното за жанра сегашно време... За момента не мога да кажа категорично дали ми харесва или не  Simple Smile

П.П. Сега видях, че и Smurfieta е писала за Камила  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт