В момента чета...45

• 84 733
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Камила Лекберг не е от калибъра на другите нашумели скандинавци. Малко посредствена и предсказуема ми идва, но главният герой е симпатичен и уравновесен и за разлика от другите детективи не е затънал до ушите в емоционални проблеми и алкохол  Peace

# 361
  • София
... но главният герой е симпатичен и уравновесен и за разлика от другите детективи не е затънал до ушите в емоционални проблеми и алкохол  Peace

Е, той с такава оправна жена и с близнаците няма много опции да не е уравновесен Joy
Ох, сори за спама, ама не се въздържах ...  hahaha

# 362
  • София
Пък на мен ми се струва напълно резонна опция за бъдещето на поредицата детективът да се бъгне и пропие именно заради оправната жена и близнаците  Joy.
Може ли, питам аз, скандинавски трилър без алкохолик с тежки семейни и емоционални проблеми, ммм?  Laughing
Аз нали почнах романа на Ане Холт - там семейството е от детектив и профайлърка. Ми и те имат драма.

# 363
  • София
Ама той и с близнаци ли се сдобива по-нататък  Laughing
Аз много му се радвам на Патрик, че е встрани от клишето "пропаднал пияница, който го пердашат за добър ден", дано да се задържи в правия път  Simple Smile

# 364
  • София
Благодаря много на всички!  Hug Ще я пробвам смело при това положение.  Simple Smile

# 365
  • София
Ама той и с близнаци ли се сдобива по-нататък  Laughing

Мисля, че да или нещо се оплетох от толкова инспектори с проблеми всякакви ...  newsm78

# 366
Хич не я харесах Лекберг - посредствена и елементарна ми се стори, но съм чела само "Ледената принцеса". По-нататък може да пробвам с други нейни книги, виждам, че явно има развитие в отношенията между главната героиня и полицая и трябва да се чете по хронология.
Книгите на Ане Холт и Уси Адлер-Улсен има ли ги в електронен вариант? Освен в МБ?

# 367
  • София
Книгите на Ане Холт и Уси Адлер-Улсен има ли ги в електронен вариант? Освен в МБ?
На Улсен не съм попадала електронно, а на Ане Холт от МБ имам "Мотив за убийство".
Скрит текст:
Ако не ползваш МБ, пусни на лични мейл и ще ти я препратя  Peace.

# 368
Благодаря, Вени, ще съм ти благодарна. bouquet

# 369
  • Mostly in my mind
Преди няколко дни свърших "Прокоба" на Камила Лекберг. Това беше първата нейна, която чета. Нямах абсолютно никакви впечатления. В последствие разбрах, че това е 4-тата книга от поредицата на как-му-беше-там-името.  Blush Напълно споделям мнението ви за авторката. Леко и бързо се чете, неангажиращо и в същото време доста посредствен и предвидим ми се стори сюжетът. Нищо изненадващо и неочаквано,  Confused . А се бях настроила за някакви заплетени сюжетни главоблъсканици. Уви.  Simple Smile

# 370
  • Belgium
На мен "Мидълсекс" не ми хареса, но си давам сметка, че съм по-скоро изключение.  Peace

А не си изключение, Петенце, около мен повечето хора са на същото мнение  Laughing

Венка
, (и всички фенки на скандинавските трилъри), това видяхте ли го?

http://www.bookcorner.eu/2016/03/blog-post_25.html

Явно новата вълна е писането в тандем  Mr. Green

# 371
  • София
Видях го и първо се зарадвах, а после се нервирах, защото всъщност чакам третата книга на Юрт и Русенфелт. Плюс това се и обърках - имам чувството, че всички вече пишат в тандем и не само това, ами са и сценаристи на Мостът и Валандер.
Но в интерес на истината от скандинавските тандеми не съм имала разочарования!

# 372
Вени, сакън, ако са сценаристи на Моста хич да не посягам към скандинавски трилър тогава ( а тамън го обмислям наистина Simple Smile). Много им куцат криминалните истории в Моста.

# 373
Ули, още не съм ги чела, но чувам много добри отзиви за Юрт и Русенфелт.

# 374
Ули, още не съм ги чела, но чувам много добри отзиви за Юрт и Русенфелт.
Шоки, точно тях планирам и аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт