В момента чета...45

• 84 700
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А когато главният герой проведе телефонен разговор по мобилен телефон през 1976 г., съвсем вече ме изгуби.

тук не си права, аз помня, че имаше телефони в колите, които по своята същност са мобилни телефони - http://amobile.ru/info/other/invention/cell.htm - това, че преводачът не е знаел как да преведе, е друг въпрос.

аз лично помян един познат тузар с радиотелефон в колата.

# 436
Права съм, права  Laughing
Скрит текст:
Другарчето му звънна от 2006 г., а нашият герой "вдигна" телефона през 1976 г. Каква е тази мобилна мрежа, минаваща през 30 години във времето? Как ли ще го таксуват?  Mr. Green
По темата - започнах "Клара и сянката", много ми е интересна засега - мрачна, вълнуваща.

# 437
Започнах "Деветата порта" - Артуро Перес-Реверте. Малко мудно ми върви засега, не ме грабва особено.

# 438
Приключих "Яж, моли се и обичай"
Започвам една от двете -"Ако върнеш времето назад" или Път към висшето общество"

# 439
  • София
Прочетох "Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало" на Хагенбек. Много ми хареса! Heart Eyes

Чета "Тайната история" на Дона Тарт. Опитвам се да я чета бавно, за да си удължа удоволствието. Добре, че има и още една книга на авторката, която все още не съм прочела.  Grinning

# 440
  • Plovdiv
Приключих "Кандидатът" на Хорхе Букай. Мога да кажа, че съм наистина приятно изненадана. Букай коренно е сменил стила си и това е нещо като криминале, не мога точно да определя стила. Лека, неноварваща книжка.

Започвам "Търси се..." на Стивън Кинг. Дали знаете кога ще излезе третата част от трилогията в България?  newsm78

# 441
  • Русе
Започнах "Изкупление" на Иън  Маккюън. Мудничко почва, да видим нататък. Преди няколко дни реших да използвам страничните копчета на четеца ми, и се оказа, че не работят, а е на 3 месеца. Как не съм забелязала в магазина като го купувах - отива на сервиз и..... мъкааааа. Дано го направят бързо. Sad
Като Ви чета да взема и аз ли да почна Дона Тарт - не съм чела нищо от нея.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 11:09 от elan

# 442
  • София
Започвам "Търси се..." на Стивън Кинг. Дали знаете кога ще излезе третата част от трилогията в България?  newsm78
Първо трябва да бъде издадена, което се очаква да стане през юни.
Предполагам, че в България ще излезе за декемврийския панаир на книгата.

# 443
  • Mostly in my mind
Току-що завърших "Вила с басейн" на Кох. Лелеееееееее... Миналата година прочетох "Вечерята" и си мислех, че тя е брутална. В сравнение с тази е леко и приятно четиво. Не знам. И двете са брутални. Но тази ми хареса много повече. Действието се развиваше по-бавно и съответно по-плавно. Пак всичко беше нагънато като хармоника и тъкмо си мислиш, че си разбрал нещо и той ти разкрива съвсем друга перспектива, после пак друга и така до края. Страхотен автор е. При него нищо не е както изглежда на пръв поглед.
това твое мнение ме накара да искам час по-скоро да си я купя.  Simple Smile

# 444
  • Plovdiv
Kally May аз помислих, че е излязла вече, защото в good reads я има като предложение. А и Стивън Кинг мисля, че за нея ще прави турне (но може и да бъркам)

# 445
 Hug
Явно съм на вълна Англия. CrazyДовечера започвам "Никога не ме оставяй"от Кадзуо Ишигуро.

# 446
Започнах "Изкупление" на Иън  Маккюън. Мудничко почва, да видим нататък.
Сподели, като я приключиш. Аз я зарязах в самото начало, твърде мудна ми се стори.

# 447
  • София
Kally May аз помислих, че е излязла вече, защото в good reads я има като предложение. А и Стивън Кинг мисля, че за нея ще прави турне (но може и да бъркам)
В GR пускат и неизлезли още заглавия, но които имат обявена дата за издаване.
"End of Watch", според сайта на Кинг, е с
Release Date: June 7th, 2016
За турне не съм чувала/чела.

# 448
  • Plovdiv
Много благодаря за инфото Simple Smile Сигурно ако си бях отворила да прочета, а не да говоря наизуст  ooooh!

Ето нещо интересно:

http://www.ploshtadslaveikov.com/stivan-king-pristiga-v-balgariya/

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 11:14 от LOLI{P}

# 449
Започнах "Бялата къща" на Гришам. Започва интригуващо, но времето ще покаже.

Натрупала съм една хубава лавица с нови книги, които вече не са нови, но все не стигам до тях. Последните 2-3 години се отдадох на работа, дете, дом....за съжаление....
Сега, когато детето също има своите книги, сядаме да четем заедно и това е един върховен миг за мен отново.

Общи условия

Активация на акаунт