В момента чета...45

• 84 540
  • 721
  •   1
Отговори
# 30
"Книга на тайните", нещо мноого скучновата ми идва. Ще я преборя де, ама да видим кога.
Скучна си е до края

# 31
  • Den Haag
И аз да се запиша.
На Марлене Дитрих е интересна /поне на мен/
Обичам биографии,спомени и автобиографични

И аз я харесах. Чела съм я в ученическите години.
Също обичам биографични, най-добре автобиографии.
Може би 60% от прочетените от мен книги са такива, или поне тези в последните години.
Като търся книга в онлайн книжарница, първо в този раздел проверявам дали няма да си избера нещо.
Може ли да препоръчаш някои интересни автобиографии? Simple Smile

# 32
Последната, която ме е впечатлила беше "Клептън", после "Вълка от Уолстрийт". Втората няма нищо общо с филма, освен простотиите. Но има размишления, ретроспекция и поглед от една по-зряла възраст.
Трябва да помисля за още.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 19:11 от *vera

# 33
Към биографиите добавям тази на Туве Янсон ("Туве Янсон. Думи, образи, живот" от Буел Вестин) - дори да не сте чели никоя от книгите й и въобще да нямате представа коя е, животът й е много интересен, а и е необикновена личност. Peace

# 34
Препрочитам си

След няколкото съвременно романа, коментирани в разни теми тук, с който си прекарах добре, но не се впечатлих, дядо ви Моъм ми идва добре.

# 35
Малко автобиографии и от мен:

Скрит текст:

И още много. Има също така и купища интересни биографии на известни хора.  Simple Smile

# 36
Една от най-интересните автобиографии, които съм чела, е написана от българин - Стефан Груев, авторът на Корона от тръни. Книгата се казва Моята одисея. Този човек е имал живот като на кино. Страхотна, горещо препоръчвам.

# 37
  • Belgium
Венка, не съм съгласна, в моята лична класация Ларшон остава ненадминат, а съм чела и аз не малко скандинавци. Дори и талантливите Юрт и Русенфелт (на които станах фен заради теб  Laughing ) не го детронираха от личното ми първо място  Grinning Ако някой ми хареса повече от него, обещавам да изохкам щастливо в темата  Laughing

За "3 секунди" не мога да споря, все пак не съм я чела. Погледнах в GR, че е 5-та част на поредица за поредния инспектор. Ти чела ли си някоя от другите части и изобщо издадена ли е друга на български език? Може ли да се чете самостоятелно?

Kosty
, честно ти казвам според мен не си струва да си даваш парите за "Книга на тайните". Ако искаш като я приключа ще ти я пратя за четене. Тя си е моя.

Г-жа Рамацоти
, ти съвсем ме отчая  Laughing

Паралелно, започнах "Старото дете" на Зое Бек, едно интригуващо трилърче, което очаквам да ме смрази!  Crazy

Бъбълче, кажи после какво мислиш за "Старото дете". На мен ми допадна. Не е някакъв шедьовър, но е написана добре и държи в напрежение на прилично ниво.

Относно биографиите и автобиографиите, аз чета доста такива, но само на личности, на които се възхищавам, или които са привлекли вниманието ми по някакъв начин.

# 38
  • София
Лу, естествено, че става въпрос за лични класации и усещания, с книгите (и с много други неща) е така  Peace. Ларшон ме запали по скандинавците, харесвам го, но много се радвам, че открих и други страхотни северни автори.
Има още една издадена книга на тандема Руслунд и Хелстрьом, заглавието й е "Номер 8". Тя май е по-напред, като част от поредицата, но понеже я намерих само в пдф електронно, предпочетох да прочета "3 секунди". Подозирам, че ако се подхване поредицата от първата книга, ще е най-добре. Но за съжаление у нас са издадени само тези две. Обаче това ме навежда на мисълта, че все пак всяка е сама за себе си. Не мога да ги разбера издателствата как започват да издават книги от някаква серия и то третата и петата (примерно)  ooooh!.

# 39
  • Belgium
Дам, адски е досадно това с разбърканото издаване  Tired

По някое време ще я прочета тази "3 секунди", но ще видим кога ще е. Преди това ме чака твоята "Петата купа", че е крайно време да ти я върна  Blush

# 40
  • София
Не се притеснявай за "Петата купа". Мен малко ме е страх да не ми я нахлупиш на главата, като ми я връщаш, че е тежка, а колко е особена за четене, само Дан Симънс знае  hahaha!
Аз мисля да спра за малко с трилърите и да започна "Тангото..." на Реверте.

# 41
  • Belgium
Изобщо не се притеснявай, да не си ми опряла пистолет в челото да я чета "Петата купа"  hahaha
Аз ти я поисках.

Много ще се радвам, ако "Тангото" ти допадне, за мен това е най-доброто на Реверте, тъй че стискам палци  Grinning

# 42
  • somewhere over the rainbow
Дочетох /едвам/ "С дъх на канела" - голяма боза, на каквито често попадам напоследък. Или пък съм вдигнала летвата Thinking

Снощи набързо минах "Господин Ибрахим и цветята на Корана" - свежа и лека история ... готина.

Мисля да почвам нещо на Филипа Грегъри, да си оправя вкуса след канелата. Simple Smile Или "Селцето" на Кир Буличов. Отзиви за "Селцето"?

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 21:33 от N_A_N™

# 43
  • Пловдив
аз само се записвам и за да не е само гол запис ще се отбележа с Тангото на старата гвардия, която тези дни въобще не съм пипвала, но не защото не ми допада, напротив дори Simple Smile
иначе ме заинтригувахте с Лисицата, въпреки, че аз много не си падам по съвременни български автори, но се надявам някой ден да стигна до нея след вашите отзиви Simple Smile

# 44
Започвам "Тристана" и "Назарин" от Бенито Перес Галдос

Общи условия

Активация на акаунт