В момента чета...45

• 84 738
  • 721
  •   1
Отговори
# 255

Прочетен Уелбек от мен. "Подчинение" ми беше адски интересна. Няколко думи повече в GR ревюто.

Сега съм в кратък период на чудене какво да прочета след това - разказите на Мураками или "Тайната история" на Дона Тарт, които ме чакат на нощното шкафче.  Laughing

# 256
  • Русе
Е, не. Тръпката е в очакването.  Laughing

# 257
Прочетох "Истината за случая "Хари Куебърт". В епилога има едно клише, което е много вярно (то всички клишета всъщност са верни Grinning): "Хубавата книга, Маркъс, е книгата, за която съжаляваме, че е свършила". Аз не съжалявам, а се радвам, че свърши - някъде след стотната страница вече нямах търпение да приключа с Куебърт. Една от причините са точно тези банални клишета, с които е пълна книгата. Другата причина, може би основната, е любовната история. Така и не я разбрах аз тази драма. Толкова неубедително и плоско са пресъздадени отношенията между Нола и Хари, че вместо драма се е получила комедия. Някои диалози буквално ме разсмиваха.
Криминалната нишка също издиша и е твърде предвидима - щом още в самото начало бях убедена кой е убиецът (и не сгреших). Grinning Авторът се е постарал максимално да завърти и оплете сюжета, което би могло да се приеме като голям плюс, но в моя случай доведе само до отегчение и досада, особено в края.

# 258
  • Пловдив
Приключих с "Довършителката на Дейвид Балдачи. Увлекателно четиво за тинейджъри. В началото като че не ми допадаше и тъкмо си мислех да не взимам книги от сина ми, но после много ме увлече и я дочетох с интерес.
Започвам " Случаите на инспектор Тюхчев".

# 259
  • Den Haag
Прочетох " Лъвът, Вещицата и дрешникът" първата книга от Хрониките на Нарния. Не оцених високо книгата, сигурно защото съм гледала филма преди книгата. Ето за пореден път си казвам не гледай филм преди да си прочел книгата. Като четох книгата героите бяха вече с готови образи от филма, знаех какво ще стане, нямаше изненади и вълнения. Та филма ми хареса повече от книгата Simple Smile
Сега се чудя и аз какво да чета. Четеца ми е пълен с книги, но не зная....искам да ми е много интересна книгата, да не я оставям и да ме държи в напрежение до края Simple Smile.
Моля предложения Simple Smile.

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 10:40 от diana lobodova

# 260
  • София
Прочетох "Една съвсем различна история" (Хокан Несер) - 4/5.
Това е вторият случай на шведския инспектор Барбароти (Хари-Хулето на Х.Несер  Laughing)
Хареса ми повече в сравнение с първата част - "Човек без куче". И тук го имаше станалото явно модно напоследък претупване на развръзката, в смисъл , не точно " претупване", а че всичко се разреши буквално от нищото в последните 20-30 страници и е изненадващо кой е всъщност убиецът... Нищо не водеше към него. Може би и така трябва да е  Simple Smile
Книгата си има специфичната атмосфера, изградени образи, интрига. Дано издадат скоро и третата част  Peace

Сега под влияние мнението на Сооl Witch , с която имам доста сходен вкус, мисля да започна " Морето на спокойствието"  Simple Smile

# 261
Прочетох "Японският любовник " на Алиенде. Много ми хареса!
Лу,специално за теб- Алиенде отново не ме разочарова! Много персонажи,истории,места,епохи,ако щеш.  Разказа тече толкова плавно,неусетно преминава от минало към настояще(напоследък често срещан похват,който ме дразни при други писатели),така ,както само Алиенде може да го направи. Аз също не знаех за интернирането на японците в лагери,беше ми интересно да го науча.
Хареса ми как присъстваше темата за любовта-фино,деликатно,но много категорично! Като самия любовник,градинар със "зелени пръсти" .   Wink
 Разбира се от позицията на своите 73 години,Алиенде се интерсува и от старостта,самотата,болестите,смъртта. Но всичко е някак оптимистично-човек дори в залеза на живота си, може да бъде красив,обичан,деен,творящ,даващ и получаващ любов!  
Това,за което съм съгласна с теб,Лу,е че в книгата има материал за няколко книги.  Peace Но от друга страна пък,това и дава  някаква особена динамика,като самия живот!
Книгата ми остави едно много приятно усещане!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 20:07 от nezito

# 262
Свърших с "Физика на тъгата" на Г. Господинов и не мога да кажа, че останах очарована. През цялото време ми прозираше напън за оригиналничене, от който напън, се е получил един голям алогизъм  Confused На места интересно поднесена история, имаше интересни мисли, но като цяло не ме впечатли, даже честно ме дразнеше - изкуствено се е получило. Може и аз да не съм я разбрала, при положение, че имаше толкова суперлативи, уви.

Сега съм минала средата на "Виж Джейн бяга" на Дж. Филдинг. Интересна ми е историята, определено, но е от този тип, в който 80% от книгата е въртене около една ос (една и съща нишка се похваща пак и пак) и накрая - развръзка. Няма обрати, засега поне, имам усещането, че единствения повратен момент ще е краят  Wink Което не значи, че книгата не е интересна, но нека я довърша, за да си направя цялостно заключение.

# 263
На 23% съм на "Пайнс" и почвам сериозно да се дразня...  Close
Давам й шанс още 2%

# 264
Чете ми се семейна сага , да има мистерия в нея .. нещо да ми препоръчате ?

# 265
За "Виж Джейн бяга" си затвърдих мнението, 3* в ГР  Peace
Скоро изоставих "18% сиво", цинизмите още в началото ми дойдоха в повече и реших, че няма да се разберем с тази книга.

Започнах "Защото те обичам" на Мюсо, първа среща ми е с автора  Simple Smile

# 266
Нези, драго ми стана като прочетох това, което си написала за Японският любовник, защото абсолютно съвпада и с моето мнение за книгата.  Grinning

Аз пък съм до средата на Лисицата. Не съм особено възхитена за сега. Четивна е, но ми стои като на кръпки и то не при прескачането на епохите, а вътре в тях. Любопитните факти сякаш са написани в друг стил. Имам усещането, че са копипейстнати директно от източника. Четох някъде, че авторът е редактирал книгата много пъти, за да я изглади, но мисля, че и трябва още...

# 267
Чете ми се семейна сага , да има мистерия в нея .. нещо да ми препоръчате ?
"Белфльор" от Джойс Каръл Оутс

# 268
А сериалът е по-тийн от самите книги  Laughing

Ей сега го загледах и бих казала, че не е тийн, направо е детски.  Laughing

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 20:45 от scaramouche

# 269
  • Belgium
А сериалът е по-тийн от самите книги  Laughing

Ей сега го загледах и биха казала, че не е тийн, направо е детски.  Laughing

Добре де, pre-teen  Mr. Green

Нези, радвам се, че ти е харесала толкова "Японският любовник", аз и не очаквах друго  Laughing
За мен обаче си остава от доста по-слабите книги на Алиенде особено като знаем на какво е способна. Някак "изморено" ми звучи нейната муза в момента. Дано нещата се променят към по-добро.

Мъ℘♥Мяɣ , за "Физика на тъгата" и аз съм точно на твоето мнение. Дойде ми прекалено маниерен Господинов там, много се виждат напъните за оригиналност, а и лично по мое мнение романът не е неговата литературна форма. Повече му се отдават разказите. Да не говорим, че въпреки безспорния му талант дъвче едни и същи теми до втръсване.

Общи условия

Активация на акаунт