В момента чета...45

• 84 732
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
И аз не се разбрах с "Физика на тъгата". В началото всъщност тръгна добре и вече потривах доволно ръчички, че най-после ще харесам книга на съвременен български автор, ама не би... Simple Smile Постепенно се изгубих някъде в думите и едва я дочетох.

# 271
Прочетох "Японският любовник " на Алиенде. Много ми хареса!
Лу,специално за теб- Алиенде отново не ме разочарова! Много персонажи,истории,места,епохи,ако щеш.  Разказа тече толкова плавно,неусетно преминава от минало към настояще(напоследък често срещан похват,който ме дразни при други писатели),така ,както само Алиенде може да го направи. Аз също не знаех за интернирането на японците в лагери,беше ми интересно да го науча.
Хареса ми как присъстваше темата за любовта-фино,деликатно,но много категорично! Като самия любовник,градинар със "зелени пръсти" .   Wink
 Разбира се от позицията на своите 73 години,Алиенде се интерсува и от старостта,самотата,болестите,смъртта. Но всичко е някак оптимистично-човек дори в залеза на живота си, може да бъде красив,обичан,деен,творящ,даващ и получаващ любов!  
Това,за което съм съгласна с теб,Лу,е че в книгата има материал за няколко книги.  Peace Но от друга страна пък,това и дава  някаква особена динамика,като самия живот!
Книгата ми остави едно много приятно усещане!  Heart Eyes

На мен също много ми хареса  Peace

Започнах " Неверни кафяви очи " - Ханде Алтайлъ

# 272
"Слугинята" от Катрин Стокет

# 273
  • Русе
С Господинов и аз не се разбрах още с Естествен роман. С всичките суперлативи си зададох въпроса "Аз ли не съм дорасла или не му е времето." С Физиката още от началото беше същото - не я дочетох. Вероятно ще и дам шанс някой ден. Но "съвременен Достоевски" мисля, че е много далеч от истината.
започнах Лисицата- странна ми идва за сега, но има наченки 😃, много ми е описателен, чак ме приспива.

# 274
А планините ехтяха - Халед Хосейни. Добре започва.

# 275
Нези, драго ми стана като прочетох това, което си написала за Японският любовник, защото абсолютно съвпада и с моето мнение за книгата.  Grinning

Аз пък съм до средата на Лисицата. Не съм особено възхитена за сега. Четивна е, но ми стои като на кръпки и то не при прескачането на епохите, а вътре в тях. Любопитните факти сякаш са написани в друг стил. Имам усещането, че са копипейстнати директно от източника. Четох някъде, че авторът е редактирал книгата много пъти, за да я изглади, но мисля, че и трябва още...
Еви,аз пък съм на твоето мнение за "Лисицата".  Wink
Лу, самата Алиенде споделя в едно интервю,че :
„Всеки роман си има собствени стилистични особености, но е вярно, че след „Паула” се промених. Всъщност, и времената се промениха: вече не се пише в онзи бароков стил, с дълги и засукани фрази от 70-те години – това, че живея в Щатите и общувам на английски, изчисти стила ми, използвам по-малко прилагателни и изреченията ми са по-къси. Новите технологии също влияят, а пък и читателите днес са по-различни и по-нетърпеливи”.
Да,промяната се забелязва,но не мисля,че музата и е уморена!  Peace

# 276
  • София
Прочетох "Тангото на старата гвардия" на Реверте. Много ми хареса книгата! За разлика от "Обсадата", тук усещах повече динамиката на събитията, имаше диалози, не само прекрасни описания, които колкото и да са хубави, често ми доскучават, когато чета. А и аз по принцип обичам книги, в които действието се преплита между минало и настояще, особено когато авторът умее да го направи добре. И приключенският елемент ми допадна, и любовната нишка.

Сега, обаче, мисля да се мятам на един скандинавски трилър, че ще взема да се повредя от много романтика и финес  Mr. Green.

# 277
  • на североизток от Рая
 Ооо, Вени, аз след колебание дали да започна  "Тангото на старата гвардия" или "Цариградски друм", започнах втората. Почти я прочетох. Но Реверте ще го чета съвсем скоро. На видно място я сложих книгата, сред тези, които са ми предстоящи. И без това нямам къде да си слагам книгите, някои си стоят направо върху секцията, или на бюрото, пред очите ми.

# 278
  • София
Хм, Нели, ти не я ли прочете? Явно не си, а ми се струва, че ще ти допадне. Няма да бърборя повече, за да не те пренавия, но не я отлагай Wink.

# 279
Вени, имам въпросче за "3 секунди", че да знам дали ще я чета
Скрит текст:
В цялата книга ли за наркотици иде реч? Много силно ми въздейства "Фантом" на Несбьо и хем не я дочетох, хем не ща да чуя за подобна тематика.

# 280
Завърших "Един+един". Много захаросана история, най-слабата от трите книги на Мойс, която съм чела до момента. Добре, че не ми е първата нейна, че ако беше ...

Снощи дочетох и "Медальонът" - разкошна! Изключително мащабна! Успя да ме просълзи с последните си страници. И двете сюжетни линии ми бяха интересни, но като че ли тази, която описва живота на Бенковски - малко повече Simple Smile

Започвам (с големи очаквания) "Пазителките на гълъбиците" - първа книга на тази авторка за мен.

# 281
  • на североизток от Рая
Хм, Нели, ти не я ли прочете? Явно не си, а ми се струва, че ще ти допадне. Няма да бърборя повече, за да не те пренавия, но не я отлагай Wink.

Аз се канех да я чета, но я дадох на колежка. А тя я задържа и тези дни ми я върна. Сега пак отлежава. Не ме пренавиваш, но доста ме мотивираш да не я отлагам повече.  Wink  Hug

Чакам тези дни поръчката от Сиела, а в нея са "Кървави разкази". Тях ще ги прочета докато ги получа, тръпна в очакване.

denim123, "Пазителките на гълъбиците" е много хубава книга, много всеобхватна. Аз я наричам женска книга, защото мисля, че ще е оценена най-вече от жени и то - майки.

# 282
  • София
cool_witch,
Скрит текст:
Като цяло да, върху това се гради историята до известна степен. Абсолютно по същия начин се чувствах като теб в началото, на мен също тази тема ми е дразнеща. Обаче от един момент нататък наркотиците са, ако мога така да се изразя, буквално част от сюжета. Историята придобива друг отенък и някак тематиката за наркотиците не ме дразнеше вече толкова  Peace. Странна е книгата, дори и начинът, по който е написана, но ако не си отегчена, дай й шанс.  Peace

Нели, дерзай тогава и ще чакам да дадеш отзив!

# 283
Благодаря, Вени!  Hug
Не съм отегчена, оставих я в момента, в който един ... се освобождаваше от "товара" си.

# 284
  • София
Значи давай нататък, фокусът се променя  Peace. Това е момент от книгата, после наркотиците присъстват, но като проблем на организираната престъпност и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт