В момента чета...45

• 84 760
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
Днес прочетох Чужденецът, Албер Камю.
Някак кратка ми се стори, можеше и повече...Simple Smile

# 331
Чаках, чаках да се появи "Хайде всички да убием Констанс" на любимия ми Рей Бредбъри. Появи се. Обаче толкова да не ми харесва... Усеща се специфичния му стил, но историята е, меко казано, странна. Абе направо си е глупава. Добре поне, че е кратка.

# 332
Прочетох "Защото те обичам" на Мюсо, но да ви кажа не можах да я оценя високо - лесно се четеше, не вървеше трудно, но много плоска ми се стори, дори съвсем нереална в отношенията между героите.

Сега по случайност отворих "Спасителя" на Ю Несбьо  Peace

# 333
И аз чета "Момичето от влака" - Паула Хоукинс. В началото съм, засега не ми е отегчителна, очаквах да е по-зле. Но преди това прочетох "Ледената принцеса" - Камила Лекберг, а след нея и любовна боза на Нора Робъртс може да ми се стори литературен шедьовър. Simple Smile

# 334
Чета в момента "Параграф 22". В началото съм и ми харесва, като за човек, който никога не е бил в казарма. newsm78
Скрит текст:
Това не знам как да го обясня. Безизходицата и чувството, че си в капан завладява.

# 335
# 336
  • Sofia
Преди броени дни прочетох "Брулени хълмове" на Емили Бронте  bouquet - като цяло книгата ми хареса много, с изключение на първата третинка, която откровено казано, ми се стори доста скучна и малко мъглява... но после сюжетът се завъртя, героите станаха някак по-плътни и ясни, описанията блестяха с много детайли... имаше места, на които човек може много да се замисли за света, живота, хората... за това колко много се е променило всичко през последните 2-3 века от историята на човечеството.

# 337
 Hug

" Изгубената дъщеря"-
Шилпи Сомая Гоуда.Много ми хареса,силна история за бедноста,силата на любовта и превратностите на живота.Научих доста.
Сега ще се върна към добрия стар английски хумор-Удхаус.

# 338
Чета в момента "Параграф 22". В началото съм и ми харесва, като за човек, който никога не е бил в казарма. newsm78
Скрит текст:
Това не знам как да го обясня. Безизходицата и чувството, че си в капан завладява.

Невероятна книга, обичам да я препрочитам, за сега 2 пъти.

В момента чета... "Не пипай тази книга" на Ян ван Хелсинг

# 339

Сподели за нея, моля те! Лично мен много ме обърка тази книга. Някои неща ми бяха трудни за смилане ....

# 340

Сподели за нея, моля те! Лично мен много ме обърка тази книга. Някои неща ми бяха трудни за смилане ....

Ами, честно казано вече почти месец я чета и понякога спирам и премислям, или ровя в нета за да ми се доизяснят нещата но ми възбужда адски много любопитството и някои глави ги прочитам по 2-3 пъти. Според мен за тази книга трябва да се отдели повече време и внимание Simple Smile

# 341
  • София
Започнах "Моите университети" на Максим Горки.

# 342
  • София
Прочетох "Сътворението" на Гор Видал, което ми хареса изключително много. Безспорни 5/5 звезди в ГР. Peace

Освен това се запознах с Филип Рот посредством "Възмущение". Силна книга, изчистен стил, усеща се влиянието на Кафка според мен. 4/5 (може би по-скоро 4.5) звезди в ГР. Simple Smile

Сега чета "Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало" на Хагенбек и съм се потопила в екзотиката на Мексико.  Heart Eyes

# 343
  • Пловдив
Почти завършвам "Сезонът на костите"на Саманта Шанън и много ми харесва,подготвила съм и следващата част,дано и тя да е хубава като първата.

# 344
  • Русе
Свърших Рангел Вълчанов - "Хем съм сам, хем няма никой". Филмите му са класика в жанра и са ми любими. Това е първата негова книга, с която се сблъсках ииии просто нямам думи - лашках се през цялото време от истеричен смях , през дълбока тъга, до бяс и ярост в неговото и собственото си безсилие пред това, което се случва в милата ни родина с изкуството. Прям, откровен до грубост, циничен, истински. На моменти толкова ме болеше душата, че не можех да продължа да чета и оставях книгата за следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт