В момента чета...45

• 84 715
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Мнения за "Път към висшето общество"?

Чудесна! Много истинска, много докосваща, актуална.
Четох я като ученичка и съм запомнила само любовната история. Наскоро я препрочетох и преоткрих и другите детайли и истини.
Плюс "Живот във висшето общество" - продължението, за мен са класика.

# 391
Започнах "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде. Имам чувството, че чета Маркес, много интересно.
Някога, доста отдавна гледах филма, но дори да бях прочела книгата тогава, може би нямаше да забележа силната символика.
Все още съм в началото, където Естебан започва да прилича на Пиночет. Ще прочета книгата с голям интерес. За следваща съм набелязала "Паола", а след нея и "Японският любовник".

В ГД в ревютата някои определят "Книгата на духовете" като чик-лит. Не мисля.

# 392
  • София
В ГД в ревютата някои определят "Книгата на духовете" като чик-лит. Не мисля.

Ето това е кощунство  ooooh!

Паола е доста тежка книга, имай предвид  Peace И в нея, и в Японският любовник липсва магическият реализъм заради който сравняват Алиенде с Маркес.

# 393
Deziderata,а защо не продължиш с останалите две книги от трилогията- "Дъщеря на съдбата" и "Портрет в сепия"?

# 394
  • Belgium

В ГД в ревютата някои определят "Книгата на духовете" като чик-лит.

Безумие  Shocked

# 395
Deziderata,а защо не продължиш с останалите две книги от трилогията- "Дъщеря на съдбата" и "Портрет в сепия"?

Записвам си ги, благодаря за предложението.   Hug

За "Паола" си говорих с приятелка която скоро я прочете (и така си припомних, че от години искам да се запозная с Алиенде), и понеже там говори за семейството си, предполагам ще осветли още повече "Къщата на духовете." Няма да се чете никак лесно, усещам.
"Къщата..." ми се струва дълбоко лична книга, иска ми се да разбера откъде черпи всичко това. На моменти виждам и хумор като кръстоска между Оскар Уайлд  и Чудомир, бързо успя да ме омагьоса тази писателка. (Сетих се за Кантървилския призрак заради изпълненията на Бавачката и за "Не съм от тях" след изборите.)

"У нас такива работи не стават, нашата страна е истинска република, ние имаме гражданска гордост, тук Консервативната партия печели чисто, нямаме нужда от генерал с лампази, за да цари ред и спокойствие, не сме като ония регионални диктатури, където хората се избиват едни други, а през това време янките обсебват всички национални суровини и си ги отнасят у тях — заяви Труеба с чаша в ръка в ресторанта на клуба, когато научи резултатите от изборите.”

Excerpt From: Исабел Алиенде. “Къщата на духовете.” iBooks.

# 396
  • Benelux / Varna
Аз подхванах " Железният светилник", преди македонците да решат да си го присвоят  Wink

След това обаче рязко трябва да сменя жанра  Embarassed

# 397
Прочетох "Любовта да пребъде" на Сара Джоузеф. Книгата не е нищо особено, съжалявам, че си загубих времето с нея.

Започвам "Злата и красивата" на Вера Кауи.

# 398
  • Belgium
Аз приключих "Убийства край Сена" и много ми хареса. Идеална е за лекичко четиво между два сериозни романа. Човек не може да кара само на тежки литературни свръх-дози, колкото и да е пристрастен към тях  Laughing

Ето го целия ми чаршаф в GR: https://www.goodreads.com/review/show/1584096222

Мисля да започна "Парижки синдром" на Тахир Шах. Първа среща с автора, да видим дали ще се спогодим.

# 399
Аз пък реших да пробвам Джулиан Барнс и ще започна "Предчувствие за край".

# 400
denim123, няма как да очакваш екшън при Ишигуро. Но книгата е велика, аз лично бих те посъветвала да не я оставяш, въпреки че с теб имаме доста различен литературен вкус. Това е сериозна антиутопия, писана със стил.

Благодаря ти за мнението. Ще я дочета! Не съм чела нищо от този автор и наистина не знаех какво да очаквам.

Лу, жива и здрава да си за това твое мнение, заради което не зарязах "Никога не ме оставяй". Книгата е велика, наистина. Не съм я дочела все още, но откакто разбрах за какво именно става дума, съм в постоянен шок. Ще изгледам и филма, ако си струва. Гледах трейлъра. Струва ми се добър.  Peace

# 401
  • Belgium
О, denim123, много се радвам, че не си се отказала от нея!

Ишигуро бавно набира скорост, но после просто смазва. Обичам го.

Филмът е почти на нивото на книгата, което се случва изключително рядко. Гледай го, като я прочетеш  Peace

# 402
  • Чукарландия
Завърших "Дневникът на Ане Франк". Продължавам с "Животът и смъртта в рими" - Амос Оз. Peace

# 403
  • Русе
Свърших "Възмущение" на Филип Рот. Интересно ми е да чуя нечие мнение. Само на мен ли не ми се видя нещо особено или съм твърде остаряла за този вид литература. Много ми беше предсказуем. Много ми дойдоха подсказките, за това как ще свърши, на много места в книгата. Все едно някой ми казваше ето така ще свърши, не разбра ли, за какво я четеше още. Нещо не ми беше на ред. Дали като майка на тийн, който минава през този период ми беше твърде банална. (всичко се повтаря - други времена, същите нрави) Макар да има над какво да се замисли човек, вероятно трябва да се чете от по-млади хора.

# 404
elan,
не харесах никоя друга книга на Филип Рот, но от "Възмущение" бях в луд възторг. В момента на четенето ми въздейства изключително силно, сега вече съм позабравила детайлите, но основното остава. („Откачена набожност за нищо.“ / „Погледни мен, с цялото ми жалко традиционно възпитание.“)
Ето малко повече мисли и откъси.
https://www.goodreads.com/book/show/17930201?from_new_nav=true&a … ;from_search=true

В момента се прави и филм по книгата.
http://www.imdb.com/title/tt4193394/?ref_=nv_sr_1

Завърших "Кланица 5" на Вонегът. Подейства ми като шизофренична атака.
Сега ще видя разказите на Хайнрих Бьол "Безсмъртната Теодора", след като романът му "Възгледите на един клоун" доста ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт