В момента чета...45

• 84 709
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
  • Mostly in my mind
Смърфиета, гледай филма ''Отива една жена. .''. Много силен европейски филм по книгата. Ако трябва да бъда честна, повече ми хареса от нея. Crazy Не ме докосна ами направо ме разтресе...от рев и емоции. Simple Smile
Под какво заглавие да потърся филма или линк ако може ?
Благодаря предварително !
Заглавието е същото като на книгата. Заповядай Hug http://DMCA-removal-from-Google/banan?id=246197&hit=1&t=movie
И героите, по мое мнение, са чудесно подбрани Simple Smile

пп. не ми излиза линка newsm78 на холандски заглавието е: Komt een vrouw bij de dokter , така може да го напишеш в торента.

# 421
Започнах "Стая", но тоооолкова трудно се чете тази книга.. давам и още малко шанс и мисля да я зарежа и да изгледам филма Thinking
  За мен книгата не беше кой знае какво. Ако не я бях чела нямаше да изпусна нищо качествено. Не разбирам истерията по нея.

Свалих си Момичето от влака. Какъв жанр е и струва ли си да си губя времето с нея?

# 422
Днес започнах да чета (а и завърших!) "Завинаги" на Константина Живова. Приятелка ми я препоръча, но не знам защо не очаквах много от нея. Грешала съм много! Книгата е много хубава, прочетох я за 5 часа, просто не можах да спра. Впечатлена съм  newsm10

# 423
От много отдавна не съм писала в темата. Причината - не много обемна, но толкова по-тежка книга - "Слепота" на Ж. Сарамаго. Книга - алегория за обществото, в което живеем и живота, който водим. Безименна държава, безименен град, безименни хора, неназовано време - универсални за всички нас. Какво се случва, когато установеният ред се разпадне и оголи същността ни. Стилът, на който е написана, допринася за подтискащата атмосфера, натоварена със символика. Трудна ми беше, но пък много ценна за прочитане. 5 звезди от мен.
След това, за разтуха, подхванах Г. Мюсо с "Ще бъдеш ли тук", която окончателно затвърди убеждението ми, че това просто не е моят автор. Толкова елементарен и посредствен  ooooh! Изказът е на 11-класничка - шаблон до шаблон, клише до клише, мила моя, майно льо. А когато главният герой проведе телефонен разговор по мобилен телефон през 1976 г., съвсем вече ме изгуби. Това е третата му книга след "Повикът на ангела" и "Защото те обичам", която чета, и вярвам, че ще е последната.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 22:04 от Mometo*

# 424
  • София
Mometo*, благодаря ти за отзива за "Слепота", привлече ми вниманието.  Peace Много си търпелива с Мюсо, щом си подхванала трета негова книга.  Laughing Аз още след първата взех твоето решение. Wink

# 425
  • Plovdiv
Решено е ще сложа "Кланица 5" и "Дневникът на Ане Франкс" в списъка за четене.

# 426
  • Чукарландия
Няма трагични и брутални описания. Една приятелка не искаше да я чете, изпратих й я, но все пак отказа, върна ми я непрочетена Grinning та зависи от човека.. не можах да я разубедя Simple Smile
И аз не искам и никога няма да я прочета. Има още няколко такива книги, към които не мога да посегна, колкото и хубави да са.

Не съжалявам, че я прочетох. Напротив. Peace

# 427
Момето, има и филм по книгата с Джулиан Мур. Добър е. Едва ли е на нивото на романа, не съм го чела.

По темата- чета "Дарк Холоу" на Джон Конъли.

# 428
  • Варна
Аз прочетох "Периодичната система" на Леви, много ми хареса, всички суперлативи са съвсем заслужени. Заключителната част е интервю с любимия ми Филип Рот, та щастието ми беше двойно.

Днес ще започна "Карта и територия" на Уелбек и ще завърша една стихосбирка. Междувременно на четеца се мъча с "Щиглецът".

# 429
Нева Мичева работи много и с голяма любов по превода на "Периодичната система", а мисля, че преди това години наред е искала да я преведе и е действала за издаването. Wink Много се радвам за хубавите впечатления от книгата.

# 430
  • Чукарландия
Междувременно на четеца се мъча с "Щиглецът".

От четеца ли идва мъчението или от книгата? Hug
Имам я. Още не ѝ е дошъл реда. Peace

# 431
Петя, ще се радвам да споделиш отзиви след като я прочетеш Simple Smile А за Мюсо..... много хора тук го харесват, и все се напъвам да разбера какво толкова откриват в него, но вече се отказах.
Цвети, видях, че има филм, ще предложа на съпружеското тяло да го видим, но едва ли ще се случи в обозримо бъдеще  Laughing
Опитах се да прочета няколко неща на Вонегът преди 7-8 години, не можах да го разбера тогава. Сега ме подтиквате отново да си пробвам силите с него.

# 432
Свалих си Момичето от влака. Какъв жанр е и струва ли си да си губя времето с нея?
Какъв, какъв... има крими нишка, мноооого лек съспенс, лекинка мистерия Grinning която до последно не можах да разгадая, много съм... руса  Laughing става за едно четене.  Peace

# 433
 Hug

Продължих със същата авторка:Кейт Мортън-"Изплъзване от времето".Много,много добра.Обикновено избягвам да чета поредни книги от един автор,но сега изобщо не съжалявам!

# 434
Току-що завърших "Вила с басейн" на Кох. Лелеееееееее... Миналата година прочетох "Вечерята" и си мислех, че тя е брутална. В сравнение с тази е леко и приятно четиво. Не знам. И двете са брутални. Но тази ми хареса много повече. Действието се развиваше по-бавно и съответно по-плавно. Пак всичко беше нагънато като хармоника и тъкмо си мислиш, че си разбрал нещо и той ти разкрива съвсем друга перспектива, после пак друга и така до края. Страхотен автор е. При него нищо не е както изглежда на пръв поглед.

Общи условия

Активация на акаунт