В момента чета...45

• 84 657
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • Belgium
Ето ви го и "Прилепът":
Скрит текст:
Много яка корица  Twisted Evil Peace

Яко Батман  Twisted Evil

Здравейте

Влизам директно с въпрос: дали книгата на Елизабет Гилбърт Big Magic има превод на български език? Благодаря  Peace

Това ли търсиш?

https://www.helikon.bg/books/34/-%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%8F% … D1%88_199506.html

# 511
Много благодаря, Лу  Hug Може би не съм изписвала заглавието правилно и заради това не успях да я открия.

# 512
# 513
  • София
Hug
Започнах книгата "Птиците свиват гнезда" на Аарон Флетчър.Действието се развива в Австралия и засега ми е много интересна.Имам още една негова-"Майка Австралия",но не съм я чела още,защото не е при мен.

"Майка Австралия" е страхотна! Една от любимите ми книги! Тя запали интереса ми към Австралия и изобщо към тази част на света. В момента чета четирилогията за Чингис Хан - http://www.bard.bg/book/?id=1100 Много, много ми харесва.

# 514
Прочетох "Невинност" на Дийн Кунц - хареса ми, 4/5*.
Сега чета "Затвори очи" на Джон Вердън, ама нещо се разсейвам. По същия начин беше с "Намисли си число" -добра идея, но някак в повече ми идват отклоненията от нея.

# 515
Ще има 11та книга от Хари Хуле?

# 516

Естел, не е лично, но не исках да слагам цитата, за да не разваля нечия изненада. Слагам го в скрит текст, с уточнението, че четох книгата на английски. Петя да отваря на своя отговорност Simple Smile

Скрит текст:
America was here and now.

# 517
  • Дъблин
О, Несбьо може да оправи всеки вкус   Mr. Green Сега чакам и първата от поредицата за Хари Хуле - "Прилепът"  Grinning
Обърнете внимание и на тандема Юрт&Русенфелт! Книгите им са наравно, ако не и по-добри от тези на Несбьо!
Има ли значене поредността при книгите на Юрт&Русенфелт? Готова ми е заявката за резервация в библиотеката, но първо се е освободила "Жените, които го познаваха". Ако не я взема, ще изтече резервацията и ще я изпусна, но пък ако е свързана с първата, няма много смисъл да я чета първо нея  newsm78

# 518
Smurfieta, да , свързани са и би било добре да се четат подред.
Криминалните случаи са различни, но личните истории на детективите търпят развитие.
Не знам какво да те посъветвам и дали да почнеш направо от втората. Май по-скоро не. Тъпото е, че ще пропуснеш реда си в библиотеката...
Нека и други, които са ги чели си кажат мнението - Вени, Петето сърчице и Лу със сигурност знам, че са от тях   Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 08:32 от Happy Mijjj ツ

# 519
  • София
Съгласна съм с Мижжж, Smurfieta. Чети си ги по ред. С техните книги поне имаме късмета да ги издават в правилната последователност. Струва си да се възползваме от това. Peace

# 520
  • София
Прочетох Загадката на Енд Хаус от Агата Кристи - приятно криминале с Поаро, ни повече, ни по-малко от това, което очаквах Simple Smile

Заради коментари в темата започвам Никога не ме оставяй на Кадзуо Ишигуро. Паралелно си чета и The Beauty Myth: How Images of Beauty Are Used Against Women на Naomi Wolf.

# 521
  • Belgium
Smurfieta, и аз подкрепям Миж и Петето - почни си от първата книга на Юрт и Русенфелт, защото самите отношения между героите с разкриват постепенно в книгите. Иначе криминалните загадки са си отделни (поне в първите два романа).

Magrat*
, с любопитство ще чакам да напишеш дали ти е харесала "Никога не ме оставяй" и какви мисли и чувства е породила у теб.  Laughing Наскоро разбрах, че се подготвя и нова книга на Ишигуро на български и като фен вече подскачам от нетърпение  Crazy

Вчера почнах третата книга за инспектор Гамаш - Жестокият месец. Тия дни за съжаление нямам много време за четене, но се очертава да е по-добра от другите. Да видим как ще е до края.

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 10:46 от Лу

# 522
  • София
О, Несбьо може да оправи всеки вкус   Mr. Green Сега чакам и първата от поредицата за Хари Хуле - "Прилепът"  Grinning
Обърнете внимание и на тандема Юрт&Русенфелт! Книгите им са наравно, ако не и по-добри от тези на Несбьо!
Има ли значене поредността при книгите на Юрт&Русенфелт? Готова ми е заявката за резервация в библиотеката, но първо се е освободила "Жените, които го познаваха". Ако не я взема, ще изтече резервацията и ще я изпусна, но пък ако е свързана с първата, няма много смисъл да я чета първо нея  newsm78
Дошла ти е първо тази, защото не успях да отида да си я взема.  Mr. Green

# 523
  • София
И аз в хора, но потвърждавам, че романите на Юрт и Русенфелт имат една нишка, относно главния герой, която е хубаво да се следва, т.е. да се четат последователно.
Приключих "Мотив за убийство" от Ане Холт- 3.5 от 5. Хареса ми, но още не мога да преценя финала дали ме кефи или ме дразни  Mr. Green. Успоредно препрочитах и "Алиби" на Агата Кристи - тук няма какво да коментирам.

# 524
Който търси- намира. Намерих Юрт и Русенфелт- Michael Hjorth и Hans Rosenfeldt. Доволна съм. Grinning

Поръчах си "H is for Hawk", и чакам да ми се обадят да си я взема.

Изцяло погълната съм от "Паула" на Алиенде. Невероятен разказвач е тази жена, възхищавам и се. Радвам се, че открих нов любим автор.
Сякаш отново чета "Къщата на духовете"- магията продължава, въпреки че става дума за една ужасяваща, болезнена реалност. Толкова много достойнство, сила и любов лъхат от всяка страница, че не оставят никакво място за сантименталност или мелодрама. Продължавам да  виждам Клара,  Бланка, Алба и чичовците в "Паула". Не мога да се разделя с това семейство. Невероятни хора.

Общи условия

Активация на акаунт