В момента чета...45

• 84 650
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Лу, ще пиша, разбира се (аз и филма не съм гледала).

Deziderata, ако ти харесват автобиографичните мотиви в книгите на Алиенде сигурно ще ти допаднат Сборът на дните и Моята измислена страна. Особено втората е много колоритна и забавна, с подробности не само за живота й, но и за националните особености на чилийците Simple Smile

# 526
  • Дъблин
О, Несбьо може да оправи всеки вкус   Mr. Green Сега чакам и първата от поредицата за Хари Хуле - "Прилепът"  Grinning
Обърнете внимание и на тандема Юрт&Русенфелт! Книгите им са наравно, ако не и по-добри от тези на Несбьо!
Има ли значене поредността при книгите на Юрт&Русенфелт? Готова ми е заявката за резервация в библиотеката, но първо се е освободила "Жените, които го познаваха". Ако не я взема, ще изтече резервацията и ще я изпусна, но пък ако е свързана с първата, няма много смисъл да я чета първо нея  newsm78
Дошла ти е първо тази, защото не успях да отида да си я взема.  Mr. Green
Дидка-бандитка, защо не си взимаш книгите ти, а?  Laughing Благодаря на всички ви за информацията. Измислих го - отивам да си я взема днес, пък има шанс докато си дочета "Лисицата" да ми дойде редът и за "Човекът, който не беше убиец". И по темата, "Лисицата" нещо май не успява да ме грабне, а съм почти на средата вече. Може би не е виновна книгата де, преди 3 дни се върнах на работа след майчинство и нещо не успявам да се фокусирам върху четенето вече, но ще си я довърша.

# 527
Прочетох "Предчувствие за край" на Джулиан Барнс. Хареса ми. Това ми беше първа среща с автора и няма да е последна. Приемам препоръки за още нещо негово.

# 528

Deziderata, ако ти харесват автобиографичните мотиви в книгите на Алиенде сигурно ще ти допаднат Сборът на дните и Моята измислена страна. Особено втората е много колоритна и забавна, с подробности не само за живота й, но и за националните особености на чилийците Simple Smile

Благодаря, ще ги купя непременно!  bouquet

Спретнах си едно списъче, и като ида за "Я като Ястреб", кой знае с колко книжки ще се върна.

# 529
Някаква книжка на Рийдърс Дайджест, в нея има 4 криминални романчета. Кофти подредба според мен  - първият е най-добър, сега съм на последния - най-слабия.

# 530
  • Belgium
Прочетох "Предчувствие за край" на Джулиан Барнс. Хареса ми. Това ми беше първа среща с автора и няма да е последна. Приемам препоръки за още нещо негово.

Нези
, виж "Лимони на масата" и "Папагалът на Флобер".

# 531
  • Mediterraneo
Чета Вакантен пост. Стотина страници съм прочела, много ми харесва. Майсторка е- потапя те в атмосферата от раз. Абстрахирала съм се напълно от предишните й книги, нямам никакви очаквания към автора.

# 532
Прочетох "Любовен елексир" на Шмит...ех, тоя Шмит !
Започвам- Алек Попов, новата му версия на "Черната кутия"

# 533

Нези
, виж "Лимони на масата" и "Папагалът на Флобер".
Мерси,Лу!  Hug

# 534
Благодаря на момичето, което ми отговори на лс на въпроса за Адисън.

# 535
Прочетох "Злата и красивата" на Вера Кауи - отначало книгата не ме грабна, все едно четях евтин любовен роман.Но добре че не се отказах да я чета, защото впоследствие стана доста интересна.

Започвам "Пълен кръг" на Даниел Стийл.

# 536
Прочетох "Вечерята" - Херман Кох. От вчера се чудя каква оценка да ѝ дам. Хем ми хареса, хем много не ѝ повярвах. Започва много лежерно и приятно, след това в един момент - фрааас по главата. Simple Smile Много приятен стил, наслаждавах се на всяка дума - това е от онези книги, на които чета даже интервалите. Simple Smile Но финалът ме подразни - стори ми се неубедителен и самоцелен, с идеята да шокира читателите. Мен не ме шокира особено точно защото не му повярвах. Но пък вечерта заспах с мисълта за книгата, което все пак е добър знак. Simple Smile

# 537
  • Ямбол
Свърших "Пътна мрежа". Заслужаваше си, хубава е.

Започнах

Това ми е втора книга на Саймък. Първата "Градът" ми дойде твърде абстрактна, та, с тази му давам втори шанс. Добре започна, дано така се задържи.

# 538
  • София
System Error, според мен "Вечерята" е много реалистична книга..., в това е целият ужас, свързан с нея... За мен Кох е уловил демоните, които реално съществуват в нашето съвремие.

По темата - прочетох "Тайната история" на Дона Тарт. Страхотна книга. Дадох й 4 звезди, само защото съм чела "Щиглецът" и без да искам сравнявах. Но истинската й оценка е по-скоро 4,5 за мен. Ще си я оставя хубаво да ми отлежи, преди да посегна към "Малкият приятел".

Продължавам да чета на хартия "Души в окови" на Моъм. Книгата е невероятна, още от началото си личи! Heart Eyes

Започнах електронно "Никога не ме оставяй" на Кадзуо Ишигиро. Да видим?!

# 539
System Error, според мен "Вечерята" е много реалистична книга..., в това е целият ужас, свързан с нея... За мен Кох е уловил демоните, които реално съществуват в нашето съвремие.
Не знам, Петя, аз не можах съвсем да повярвам.
Спойлер, не отваряйте, ако не сте чели книгата:
Скрит текст:
Аз по-скоро бих убила човек, за да защитя детето си. Но не бих го насърчила да убие втори път, за да заличи следите от първото убийство. Това ми е неубедителното в историята, иначе за демоните съм съгласна - дремят във всеки от нас.

Общи условия

Активация на акаунт