Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 62 778
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Слънчогледка, как си днес? bouquet

# 586
 Hug Благодаря за поздравленията, момичета.

mimik, с теб съм за килата. Но аз свалих 43 кг., няма накъде повече  Laughing Надявам се за мен 2017 ще мине под наслова "Хубава храна, редовни тренировки и никога повече цигари".  Simple Smile

# 587
Hug Благодаря за поздравленията, момичета.

mimik, с теб съм за килата. Но аз свалих 43 кг., няма накъде повече  Laughing Надявам се за мен 2017 ще мине под наслова "Хубава храна, редовни тренировки и никога повече цигари".  Simple Smile

Браво!
На мен това ми е огромен проблем. Имам да свалям 30 кг.

# 588
  • Слънчевия дом
И аз имам горе долу толкова но не знам дали ще ги сваля . А то и пълнотата е голям проблем . Но аз нямам много воля   Embarassed  даже хич така че не знам.

# 589
Който е решил да ги спира, препоръчвам да е сега, по зимно време. На мен лятото ми беше невъзможно, но сега ми е много по-лесно.

# 590
Не мога да ви опиша колко е приятно да влезеш и да видиш как хората наистина ти дават подкрепата си, и се интересуват от това как си ти!  Blush Просто имах нужда да го кажа, защото наистина е прекрасно отношението ви и искам да изкажа благодарността си!  bouquet Hug

Използвам приложение на телефона, просто за допълнителен стимул и статистика.
Не съм пушила вече 5-ти ден!  Peace
Изнервена съм доста, ако трябва да съм честна- не постоянно, но ми е трудно да се сдържам като се ядосам. Допушва ми се рядко, лесно се овладявам. Не се дразня другите като пушат около мен. Но съм страшно чувствителна и чувствам все едно съм преживяла някаква загуба.  Sick Не съм и предполагала каква зависимост е това нещо!
Преди с отварянето на очите, първата ми мисъл беше за цигара, това си ми беше като ритуал, сутрин веднага като стана да си запаля. После в колата-докато пътувам, за да минава времето по-бързо. На работа- може би на всеки час, уж за да мога да си ставам от бюрото. Веднага като изляза от работа, винаги преди пътуване с други хора, винаги след пристигане някъде, винаги преди лягане, винаги преди да вляза да се къпя, докато чакам... #Crazy #Crazy #Crazy Чак налудничево ми звучи, но да, това си бяха моите малко ритуали, които честно казано са ме карали да се чувствам добре и комфортно. Може би затова сега съм малко в шок. Но това ме мотивира още повече, защото не искам да имам никакви зависимости. bowuu

Искам да ви споделя едни четива, които на мен ми помогнаха доста да разбера физическото и психическото си състояние във всеки един ден, защото процесите, които се случват в тялото ни след последната цигара са доста и различни във всеки един етап. От това,което прочетох, общо взето би трябвало след 2 седмици да съм отново нормален човек, но без цигари.   Laughing Crazy

http://toxic.blog.bg/lifestyle/2012/03/23/otkazvane-na-cigarite- … kiia-otkaz.927002
http://toxic.blog.bg/drugi/2012/03/23/otkazvane-na-cigarite-simp … kiia-otkaz.927006

# 591
  • Русе
Ритуалите са сложно нещо, и мен точно те най- много ме спъваха. Създавай нови, колкото и глупави да са.. Grinning

# 592
Това за двете седмици е малко... добропожелателно мислене. Бъди готова за по-дълъг срок на адаптация и ще ти се стори по-лесно и няма да се разочароваш от себе си, ако на третата седмица още ти се пуши. Още чакам деня, в който няма да ми се припушва, като видя кутия. Всички физически и психически нервности и неразположения при мен отшумяха може би след месец непушене.

# 593
  • Русе
И при мен отне повече време от 2 седмици, но като видя кутия определено не ми се припушва с тези картинки отгоре. Дано не ме четат онези , които са го измислили..продължавам да вярвам, че е простотия Crazy

# 594
Здравейте, момичета  Hug

На мен ми идва да се напляскам едно хубаво Crossing Arms
2009 г. ги спрях от раз, след 20 години пушене.
И сега пак ги почнах, уж само като пийвам просих от познати, сега взех да си и купувам.

Устата ти вони сутрин, главата ти се замайва от първата. Като пийна зверски ми се допушва.
Пак се стига до този омагьосан кръг.

# 595
Jerry F, направо си си за пляскане Simple Smile
Каква беше причината да посегнеш към тях? Пушеше ли ти се или просто за да не се делиш от компанията?

Колкото по-бързо ги спреш пак, толкова ще е по-лесно. Не затъвай пак.

sluncho`gledka, браво!
За ритуалите - много липсват, но пък преодоляването точно на това чувство, че нещо ти липсва, води напред, и като го минеш няколко пъти - отшумява.
На някои хора им е по-лесно да махнат дадени неща, които са свързани с ритуалите, но на мен многото промени ми тежаха повече, затова нищо не промених, и кафе си пиех сутрин, и всичко си ми беше като преди. Забелязах, че ми се допушваше, когато изпаднех в ситуация, при която преди съм палила, въпреки че вече беше минало доста време, и не ми се пушеше. Затова прецених, че това е правилния начин - да си ги мина навреме, колкото и да "боли", а не да рискувам след месеци/години да се изкуша.

# 596
Здравейте, момичета, много отдавна не бях влизала в темата, мислех, че съм приключила с цигарите завинаги. Колебаех се дали да пиша, за да не ви демотивирам, но все пак мисля, че взаимният ни опит ще е полезен. Та и аз ще се наредя до Jerry F - 2014 год., след 15 години пушене спрях цигарите от раз. Тази година, в средата на октомври пропуших отново, след много неприятни изживявания в личния живот, които силно ме разтърсиха. Първите 2 цигари, които изпуших - щях да умра, стана ми лошо, повръщаше ми се, ама след това...пуша си. Крия се от другите, с надеждата, че ще ги спра отново. И е истина - "само една цигара" води след себе си същата наркомания и пристрастеност, както преди. Днес бях и рожденичка и много, много ме е яд, че съм на същия кръстопът като преди...

# 597
  • Русе
Наистина има моменти, в които ми се иска отново да пуша, така че ви разбирам bouquet Но сега имате предимствовто да знаете как става номера и как за вас е най- лесно да ги спрете, стискам палци за добро развитие!!

# 598
...щях да умра, стана ми лошо, повръщаше ми се...
Използвах това състояние, "записах" си го в паметта и сега само то изниква в главата ми като чуя цигара. Обаче запалих тютюн, много силен, не обикновена цигара, така че може затова да е било по-тежко. Направо се сринах, едва успях да направя няколко крачки. Още в началото не издържах, едва на 2-рия месец се случи. Но тази слабост ми беше от полза, защото това беше последния път, когато ми се допуши.

Честит рожден ден! Чудесен повод да си направиш подарък като спреш да пушиш Simple Smile
Пак от личен опит - непланираното спиране е пъти по-лесно от планираното. Сякаш самото очакване натоварва още повече.
Докато си запалила си кажи - това е последната, край!  Peace

# 599
  • Луната
Jerry F и Snow - White всеки прави грешки, но идва Нова година и това е идеален момент да си направите подарък за Новата 2017 година като откажете цигарите отново. Дано този път е завинаги!

Общи условия

Активация на акаунт