Истанбул [тема 39]

• 105 688
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Таня, правилно си разбрала не съвсем правилно зададения от мен въпрос. Когато ходихме преди три години, не сме видели нищо от това. Нито надписа, нито клетката, рояла, мостчетата. От входа до спирката на EL2 минахме покрай голяма цветна табела, на която бе нарисуван босфорския мост, обвит в лалета, а отгоре пишеше Istanbul'da lale zamani, без изписана година. Оттам нагоре стигнахме до езерото и кьошка (предполагам, жълтия), където пихме чай, помотахме се, поснимахме и по обратния път се метнахме на автобуса, защото "гонехме" Сапфир. Казах аз преди време, че нищо не сме видели от парка...
Значи всичко това е над видяното от нас, ако правилно разбирам...

# 151
  • София
Да, всичко това е нагоре. Около Белия кьошк също е много красиво. Освен лалета има сцена и магазинчета със занаятчийски неща. Оттам се продължава към другия изход на парка, където пътят е оформен с много красиви фигури от лалета:

В този край има още един надпис Емиргян, но е шарен и с "ръкописни" букви. Там е и детският кът.

Иначе под Белия кьошк също има канали, мостчета и лалета, но каналите са пресъхнали.  Mr. Green В близост е и реката от цветя с "плуващи лебеди" в нея (пак от цветя).

Другият път не бързайте толкова много.  Wink

# 152
  • Варна
Няма да казвам нищо, само "не бяхме сами"... Mr. Green

А този изход накъде извежда?

# 153
  • София
Няма да казвам нищо, само "не бяхме сами"... Mr. Green

А този изход накъде извежда?

На улица, по която минават автобуси. С някои от тях може да се стигне до метрото - 2-3 спирки са. Но това го знам само на теория. Макар и да изглежда спестяващо време, предпочитаме да се върнем през навалицата по крайбрежната или по море.

# 154
  • Варна
Сега забелязах нещо много странно. До вчера знамето в Емиргян прогресивно червенееше... Днес го няма. Стои полумесеца със звездата, но няма и помен от червените лалета. Аз ли недовиждам или нещо се случва? newsm78

# 155
  • София
Не съм гледала и сравнявала, но ако е минала буря като тукашната, може всичко да е обрулено. Sad

# 156
  • Варна
Останалите цветя в парка не са мръзнали. само червените лалета от знамето ги няма, а на тяхно място са се появили някакви сини ъгълчета. Да не осъмнем с европейски флаг? Laughing

# 157
  • София
Останалите цветя в парка не са мръзнали. само червените лалета от знамето ги няма, а на тяхно място са се появили някакви сини ъгълчета. Да не осъмнем с европейски флаг? Laughing

Европейски флаг с полумесец.  Joy Joy Joy

Имай предвид, че знамето го поддържат целогодишно. Може да са махнали старите червени цветя и да са засадили лалета.

Погледнах и аз - наистина доста синеят ъглите!  Laughing

# 158
  • Варна
мръЗнали = мръДнали - предполагам се разбира

Знам за знамето, но почти сигурно бяха лалета, а и видимо постепенно червенееха. Що ги пипат по никое време? Ааа!

Скрит текст:
Колкото до европейския флаг с полумесец... нямах това предвид, но може и да не се окаже толкова смешно.
Казах ти, че синеят. Naughty

# 159
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Чудесни снимки! Искам и аз да си направя такива! Искрено съжалявам за събитията напоследък. Тъжно ми е също, че темата позаглъхна. Сякаш всички се отказаха да ходят в Истанбул...

Според мен отлива не е заради атентатите, просто мина модата на Истанбул. Турските сериали много помогнаха за рекламата на Истанбул, новите такива хем не създават мания, хем не наблягат толкова на гледки и града не е част от сюжета. Отделно агенциите почнаха прогресивно да качват цените и от 70 ги направиха 170...сега пак падат леко, ама кел файда.
Аз бих ходила в Истанбул по 4 пъти годишно, но просто нямам възможност  Laughing Ама и да имах, няма как шепата готови на подвига да поддържаме потока  Laughing

# 160
Аз благодаря за съветите.
Отаатепе на азиатския бряг ли е? Как може да се стигне до там?

# 161
beljata, Таня67,
благодаря Hug Явно няма да се насладя на лалетата, но все пак надеждата умира последна, така че ще се надявам  hahaha
А за Капалъ чарши, честно да си призная, тук в София си купувам някои неща, които ми казват, че зареждат от Турция. Например чанти, които тук продават по 100лв. и елеци от лисица по 800 горе-долу. Та много се надявам да ги мерна там, за да си взема на по-ниска цена...Убедена съм, че тук им слагат огромна надценка, защото, когато бях ученичка работех едно лято в един магазин за дрехи, който зареждаха от Турция. Еми слагаха 400-500% надценка, а от към качество бяха страхотни и затова си позволяваха такива надеценки. Търся определени неща. Не знам дали ще успея да намеря, защото ми казаха, че е огромно и има много улички и много магазини... Sad

# 162
Но Капалъ чарши не е склад на едро, нито изгодно място за пазаруване на дребно. То е туристически обект, исторически и доста скъпо място.
Аз в аквариума във Форум мол съм била,знам го. Във Флоря не съм била. Обаче как може да не направят подводен тунел, това е най- яката атракция, особено за деца... Пуу... да му се не види. То не, че ще стане това,дето си го помислих, но знаели човек....

# 163
Но Капалъ чарши не е склад на едро, нито изгодно място за пазаруване на дребно. То е туристически обект, исторически и доста скъпо място.
Аз в аквариума във Форум мол съм била,знам го. Във Флоря не съм била. Обаче как може да не направят подводен тунел, това е най- яката атракция, особено за деца... Пуу... да му се не види. То не, че ще стане това,дето си го помислих, но знаели човек....

А къде тогава да отида? Има ли някъде обособен подобен пазар или просто да гледам магазините по улиците?

# 164
  • Троян
 Здравейте,искам да попитам,може ли след Миниатюрк да се посети Пиер Лоти със същия автобус с който сме стигнали до Миниатюрк?Как е най - удобно да се посетят тези два обекта?Пътувам другия четвъртък живот и здраве и правя последни разчети на времето!

Общи условия

Активация на акаунт