Истанбул [тема 39]

• 105 825
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте на всички! В неделя късно вечерта благополучно се завърнахме от 3 дневна екскурзия в любимия Истанбул. Много ви благодаря за съветите и напътствията, които получих в тази тема. Всички думи и емоции от видяното и преживяното няма да ми стигнат, за да ги опиша, затова слагам линк със снимки, които съм направила:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.995091427246745.107374 … &l=4c822debcd Само искам да вмъкна, че трафика в Истанбул е ужасен и най-добрия вид транспорт са метрото, трамвая и ферибота. С истанбул карт в джоба много бързо и изгодно се придвижихме и до Сапфир, където гледахме  4 D филмчето (о, усещането е уникално!), и до мол Форум с аквариума Sia life, и до много други обекти.

# 331
Здравейте на всички!
Скрит текст:
В неделя късно вечерта благополучно се завърнахме от 3 дневна екскурзия в любимия Истанбул. Много ви благодаря за съветите и напътствията, които получих в тази тема. Всички думи и емоции от видяното и преживяното няма да ми стигнат, за да ги опиша, затова слагам линк със снимки, които съм направила:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.995091427246745.1073741885.100002376904211&type=1&l=4c822debcd Само искам да вмъкна, че трафика в Истанбул е ужасен и най-добрия вид транспорт са метрото, трамвая и ферибота. С истанбул карт в джоба много бързо и изгодно се придвижихме и до Сапфир, където гледахме  4 D филмчето (о, усещането е уникално!), и до мол Форум с аквариума Sia life, и до много други обекти.
Амарето  Hug Hug Hug, благодаря за снимките! Чудесни са, а 50 и 51-ва почти съм сигурна, че са от сериала КПА. Simple Smile
Обаче тук трябва да се отчетеш и с разказче за зажаднялите фенове на Истанбул. Simple Smile

П.П. Май не са от този филм- отсреща тр да се намира една красива, богаташка къща.

# 332
Здравейте на всички!
Скрит текст:
В неделя късно вечерта благополучно се завърнахме от 3 дневна екскурзия в любимия Истанбул. Много ви благодаря за съветите и напътствията, които получих в тази тема. Всички думи и емоции от видяното и преживяното няма да ми стигнат, за да ги опиша, затова слагам линк със снимки, които съм направила:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.995091427246745.107374 … &l=4c822debcd Само искам да вмъкна, че трафика в Истанбул е ужасен и най-добрия вид транспорт са метрото, трамвая и ферибота. С истанбул карт в джоба много бързо и изгодно се придвижихме и до Сапфир, където гледахме  4 D филмчето (о, усещането е уникално!), и до мол Форум с аквариума Sia life, и до много други обекти.
Амарето  Hug Hug Hug, благодаря за снимките! Чудесни са, а 50 и 51-ва почти съм сигурна, че са от сериала КПА. Simple Smile
Обаче тук трябва да се отчетеш и с разказче за зажаднялите фенове на Истанбул. Simple Smile
Благодаря! Обещавам, че ще го направя в най-скоро време!

# 333
Здравейте чета ви със голям интерес,и ние ще ходим юли в Истанбул и то за първи път и самостоятелно,благодарение на вас се осмелих,резервирала съм хотел kumkapi konagi се казва,ако някой е отсядъл и го знае ще се радвам да даде мнението си,ние ще сме със детенце

# 334
Малко търкиш дизайн Simple Smile

Скрит текст:

# 335
Ще се опитам с думи да опиша спомените си от едно незабравимо пътешествие до Истанбул. На 15 април рано сутринта пристигнах с организирана екскурзия в любимия град. Веднага ни настаниха в хотел Gold в Лалели - много чисто и уютно хотелче с любезен персонал, който разбира български език, с тераса на покрива с изглед към Мраморно море. За закуска имаше изобилие от вкусна храна и питиета, а заради гледката към морето направо не ни се ставаше от масите. Панорамната обиколка на града с местен екскурзовод на български език започна в 08:30 и продължи почти 5 часа. От автобуса с подробна информация за сгради и събития разгледахме районите: Каракьой, Джихангир, Ортакьой, Куручешме, Арнавуткьой, Бебек...,бизнес центъра с небостъргачите, 1 час се насладихме на красотите в парка "Емиргян", след това преминахме по моста на азиатския бряг,където само си направихме снимки и се насочихме към историческия полуостров. Там разгледахме основните обекти покрай Султанахмет, от които дъхът спира, а килима от лалета пред Ая София е уникален. Макар и уморени от нощното пътуване и продължителната обзорна обиколка, не се отправихме към хотела за почивка, а се самоорганизирахме да посетим Мол "Форум" и аквариума Sia Life, като за целта си купих Истанбул карт 7 tl от реп с вестници и списания и там на място ми я заредиха с 20 tl. Качихме се от спирка "Йеникапъ" до спирка "Kocatepe" и за няколко минути бяхме пред мола. За 43 tl разгледахме аквариума.(усещането е неописуемо с думи, просто трябва да се види и да се почувства). След това, отново с метрото слезнахме на спирка Topkapi. Разгледахме част от парка Гюлхане, поседнахме на пейките край Султанахмет, за да се насладим на пъстрата гледка от хора, цветя, исторически обекти...(неописуемо с думи). Хапнахме кокореч и кумпир в ресторанче срещу площада. Ммммм всичко беше много вкусно. Изморени, но щастливи пеша, по трамвайната линия стигнахме до хотелчето си в "Лалели",за да съберем сили за нови приключения на следващия ден.

# 336
Амарето  Hug, благодаря!!!

# 337
На следващият ден изобилно закусихме на терасата с чудната гледка към морето, което още от 07:00 часа беше пълно с преминаващи кораби, корабчета и лодки. След закуска отново се отправихме към спирката на метрото Йеникапъ, която както ви казах не е далеч от хотела ни, за да се отправим към небостъргача Сапфир, да пийнем кафенце на сеир терасъ, да почувстваме и видим Истанбул от високо, да изгледаме от хеликоптера 4D киното. Всичко това за 36 tl + кафето 9 tl. Тук не трябва да се мисли за пари, искаш ли да имаш незабравими спомени и усещаня. Заслужава си всичко! Небостъргачът отваря вратите си за посетители в 10:00, а ние понеже сме нетърпеливи бяхме там в 09:00 и за това се наложи 1 час да се поразходим наоколо и да се почувстваме като мравки, покрай тези уникални небостъргачи. След това с метрото слезнахме на спирка Таксим, разгледахме площада на революцията, разходихме се по Истиклял, хапнахме gozleme, което изчакахме да ни го разточат и изпекат. Мммм беше много вкусно. След това разгледахме католическия храм, стигнахме до кулата Галата, от там пеша през моста до Еминьоню. От любопитство си взех една туршийка в чашка, пред лодките с балък екмек. Разходихме се из Египедския пазар, купихме си локум от уличката вдясно, покрай пазара, кафе Мехметефенди и хапнахме много вкусно kunefe от Safa, което е на няколко крачки от магазина на Мехметефенди. Разходихме се из вечерните улички на града. За вечеря решихме да опитаме лахмаджун в ресторантче на булеварда срещу метрото Йеникапъ. Доволни и преизпълнени с емоции и впечатления се прибрахме в хотела, за да съберем сили за следващия ден в любимия град.

# 338
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Амарето,благодаря за разказите,радваме се че ви е харесало всичко! Hug Hug
Аууу,сега видях и снимките! Ма вижте стадиончето бе,ма вижте Арената бе,напред Картали! Crazy
Амарето,колко неща сте имали за закускаааа,аферим!

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 21:26 от redemi

# 339
И аз с удоволствие чета разказа ти, amareto. Очаквам още! Grinning

# 340
Уфффф, не издържам вече, шъ взема да ида, па ако ще и турско да става. Преди време някой беше разказвал за музей, в който имало възстановка на аптека. И някое и друго дизи??? /тъй ли му се викаше/

# 341
# 342

Днес видях тази къща (или поне подобна на нея), но лалета няма...Сутринта търсих килима - няма го...Даже питах, защото се притесних, че никъде не го виждам...И по улиците няма лалета, в Емиргян все едно градушка е минала - съвсееем малко лалета, повечето са само стъбла с опадали цветове...

С или без лалета -  Истанбул е толкова красив!

# 343
  • Варна и...духом на Босфора
 :hug:Eстествено,че е е красив! Ду,желая ти хубави и изпъстрени с емоции дни в
любимия град! И утре да си позиционирана пред Света София за старта на Бисиклеттурутууу!
И мнооого снимки и на Аренатааа тоже,да ме чакат наесен живот и здраве! Hug Heart Eyes

Днес е и празникът на детето в Турция,ще бъде много цветен и усмихнат ден! Grinning Grinning

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 09:01 от redemi

# 344
  • На юг от тук
Открит е нов мост свързващ двата бряга при залива Измит и съкращаващ пътя Истанбул-Измир.

http://aa.com.tr/ru/t%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f/%d0%bf%d1%80 … 0%b7%d0%b8/559226

Общи условия

Активация на акаунт