Истанбул [тема 39]

• 105 858
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Пина, по принцип така съм се свързвала с родителите ми досега, но този път и те ще пътуват с мен и трябва да поддържаме връзка с бабите, които не могат да боравят с вайбър, скайп и т.н.   ooooh! Simple Smile
Вариант са ми и фонокартите за градски телефон, от тях съм звъняла преди няколко години, когато нямаше уай фай по път и над път.

# 421
Вижте къде ще ви чакам Simple Smile

И на още едно място Simple Smile, където се предлага ей това:

И довечера преди да си легнете- разходка по:

# 422
Уау,пепелче Heart Eyes ида Wink няма много да чакаш animal037

# 423
Скрит текст:
Деца до 6 години са безплатно в транспорта.
Миналата година щях да си купувам карта на Водафон - те предлагат такива, но не си купих.

Нашите оператори вече включват в пакетите си и Турция, та можеш да погледнеш и такъв вариант - срещу сума от 5-6лв. на ден имаш нет+разговори.

Благодаря, Мимии, за бързия отговор. Тоест на 6 навършени години вече трябва да се таксува така ли?

Погледнах предплатения пакет на Водафон, но не пише за международни разговори каква е тарифата, само че е по стандартната тарифа, ама къде да я търся тази тарифа не знам. Не са го обяснили много ясно като цяло.
Ако не е много едро детето, го бройте за 6-годишно. Simple Smile
За съжаление вероятно само на страницата на турски са написани тарифите, а аз там не мога да помогна.

Някой, който чете турски, нека да се включи.

Пепелче, чудни снимки!  Hug

# 424
Лелеееее, някак си странно и тъжно ми е да гледам колко е безлюден Истанбул. В магазина на девера на Яна онази вечер за два часа не влезе нито един човек /продават сребърни бижута в топ-центъра на града/. Затварят магазини, съкращават персонал, изнервени и притеснени. Викат те, буквално те дърпат да влезеш някъде, мериш чифт, два обувки и вече те гледат накриво, че не си купуваш нищо.
Музеят на Рахми Коч е уникален. Жалко, че толкова късно разбрах за него.

# 425
Здравейте от мен,скоро и ние ще отпътуваме към красивия Истанбул,вече нямам търпение имам един въпрос може би е глупав но знаете ли къде точно се намира къщата където живее Кахраман и Елиф от Част от мен, в Истанбул е но е някък си по отдалечено място сред гора ?

# 426
  • Варна и...духом на Босфора
 HugБебинка,питай в темата за филма в Романтичните,а може и тука да знае някой,аз не я знае де е.
Скоро почнаха снимките на нов сериал с Халит и Туба,и то в къщата на мама Периде от 1001нощ,
и Асамарис,като минава с корабчето,може и да види някой Mr. Green Еееее,два часа да не влезе никой в магазина,значи много зле положението....
Мимии,много цветно и джиджено туй кафене,и как така не сме го открили още!Ааааа,бива ли така!
Пепелче,Ду,ей го де юли!

# 427
Асамарис, дай точни координати за музея на Рахми Коч, аз отдавна го мисля. Имаше в стари теми, но ме мързи да изровя, благодарна ще съм ти! А на 11г момче итересно ли ще е? Музей на транспорта е, нали? Подводница потопена във вода имало?

# 428
  • София
Асамарис, дай точни координати за музея на Рахми Коч, аз отдавна го мисля. Имаше в стари теми, но ме мързи да изровя, благодарна ще съм ти! А на 11г момче итересно ли ще е? Музей на транспорта е, нали? Подводница потопена във вода имало?

Пина, ето го - http://www.rmk-museum.org.tr/en/index.htm

Ако използвате ферибота, най-напред се виждат експонатите, после спира на пристанището, което е почти до тях. Подводницата е във водата, но не е потопена. Влизането в нея е с допълнителен билет и май имаше ограничение за възрастта на децата. Съвсем малки не пускат. Музеят е и от двете страни на натоварената улица с автобусите.

# 429
Един по-различен поглед към Еминьоню:

Източник на снимката: Фейсбук

# 430
Да се разпиша днес с една близалка Simple Smile, ама ще трябва сами да си я направите. Simple Smile

Честит празника на всички и особено на имениците!!!
Скрит текст:

# 431
Ооо, да. Беше пълно с деца на тази възраст. Има самолет, едни младоженци се снимаха на него. Има уникални макети на къщи, влакове. Утре вечер живот и здраве ще кача снимки.

# 432
Музеят на техниката "Рахми М. Коч"

А тук и много снимки и как да стигнете, но на руски:

А добираться до него удобнее по воде, кораблик от причала Халич отходит каждый час.
От Эминеню автобусами 47, 47Е, 47С; от Таксима автобусом 36Т. Главное, при входе спросить у водителя "Рахми Коч музеси?" и сесть не далеко от него. Тогда он сам сделает остановку у музея и подскажет, что нужно выходить.

И карта:
https://www.google.ru/maps?hl=ru&gbv=2&um=1&ie=UTF-8 … lassic&dg=brw

И любимо мое място Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 10:29 от pepel_ot_rozi

# 433
Благодаря,pepel_ot_rozi, много полезно и прегледно bouquet

# 434

Общи условия

Активация на акаунт