Истанбул [тема 39]

• 105 812
  • 741
  •   2
Отговори
# 480
Здравейте!
Моето пътуване до Истанбул приключи вчера и като цяло съм много доволна и ще запазя само хубавите емоции.
Но не мога да не споделя и аз главоболията свързани с паркинга и хотела.
Хотела ни се намираше в близост до Галата и съвсем ясно си пишеше, че има безплатен паркинг, за който съм дала заявка за място, когато направих резервацията. Да, ама не. Няколко дни преди пътуването ни се оказва, че безблатен паркинг няма, а може да се ползва частен в близост, който е 7 евро на ден. От хотела не ни съдействаха по никакъв начин, оставиха ни сами да се оправяме и договаряме. Колата за един ден на паркинга смени няколко места, а останалите дни просто я бяха паркирали на един завой на улицата. За 112 лири - толкова.

# 481
Здравейте!
Моето пътуване до Истанбул приключи вчера и като цяло съм много доволна и ще запазя само хубавите емоции.
Но не мога да не споделя и аз главоболията свързани с паркинга и хотела.
Хотела ни се намираше в близост до Галата и съвсем ясно си пишеше, че има безплатен паркинг, за който съм дала заявка за място, когато направих резервацията. Да, ама не. Няколко дни преди пътуването ни се оказва, че безблатен паркинг няма, а може да се ползва частен в близост, който е 7 евро на ден. От хотела не ни съдействаха по никакъв начин, оставиха ни сами да се оправяме и договаряме. Колата за един ден на паркинга смени няколко места, а останалите дни просто я бяха паркирали на един завой на улицата. За 112 лири - толкова.
Не, няма връзка между цената на хотела и паркинга. И два пъти по-скъпо, и три пъти - все тази. Миналата година доплатих и за изглед към морето, море-йок, паркинг-йок. Е, имахме още две легла и още един телевизор в замяна.
Както ни отговориха в последния - "Ние сме хотел за хора, а не за коли." Че ни беше шубе дали ще я намерим накрая..... Joy

# 482
Въобще не съм предполагала, че може да има проблем, ако е описано, че има платен/безплатен паркинг към хотела...
А за местенето на колите - в Мароко дори ключа си не оставяш (никой не е толкова луд), колата е освободена  от  скорост, гумите са подпрени с камъни, и после я местят на ръце колкото пъти им трябва...

# 483
И аз не съм предполагала, че могат на подведат така хората, но е факт, че го правят. Но поне вече са го коригирали и си пише, че има частен платен паркинг.
Плащането за нощувките бях решила да стане на място и това беше другата грашка - взеха ни около 30 лири повече.

# 484
Хаха! В нашия също има поправка  Rolling Eyes .Пише, че може да се паркира и на улицата. Ма тези лъжата я нямат за нищо. Щом и колата на гугъл мапс не се е добрала до хотела.........

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 18:38 от ASSAMARIS

# 485
Момичета, кои бяха кварталите с дрехи на едро в Истанбул? Лалели нали беше такъв квартал? Има ли други?  Rolling Eyes

И друг въпрос относно пътуването... Някоя шофьорка с по-малко стаж пробвал ли се да кара до там? Ние понеже ще ходим семейно, ми се иска да пътуваме с колата, но ме е шубе  Crazy Там карат доста зле... Мигачи не ползват, нахални са, бипкат ти като се забавиш малко. А и като прочетох за проблемите с паркирането и след онези снимки с катастрофата съвсем ме достраша

# 486
  • където ми е най-добре
Момичета, кои бяха кварталите с дрехи на едро в Истанбул? Лалели нали беше такъв квартал? Има ли други?  Rolling Eyes

И друг въпрос относно пътуването... Някоя шофьорка с по-малко стаж пробвал ли се да кара до там? Ние понеже ще ходим семейно, ми се иска да пътуваме с колата, но ме е шубе  Crazy Там карат доста зле... Мигачи не ползват, нахални са, бипкат ти като се забавиш малко. А и като прочетох за проблемите с паркирането и след онези снимки с катастрофата съвсем ме достраша
Мертер/Мerter/ е квартал от който доста български магазини зареждат. Почти всички магазини продават само на едро.

# 487
Аз съм от пет години шофьор. Не съм печена, щото карам само по един маршрут като трамвай. Имам и уплах от една скорошна катастрофа. Сега карах  по магистралата до границата. После от Одрин до 80 километра преди Истанбул. Но в града не бих се наела.
Купих си едни обувки от магазин на "Орду" за 155 лири. /Тя историята е дълга и предълга. Имам си драма с обувките. Миналата година от Одрин купих едни с уникална подметка. Тази година даже почти само за това ходихме до там. Имаше само 38 номер./ Та тези обувки бяха с въпросната подметка. Викам аз на шефа на магазина, че ако стигна с тях до хотела, утре вечер ще си купя втори чифт. Отиваме на другата вечер - цената била вече 160 лири.
Просто не обичам да ме лъжат, да ме карат да лъжа или да ме карат да премълчавам нещо.
Очевидно играта на стражари и апаши си има фенове и там.

За оценката на хотелите, bialk е прав. Що да не си пускат резервации от кухи профили и после да си пишат високи оценки. Като четях, най ме изкефи един германец. Казваше се Кемал. Joy

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 18:37 от ASSAMARIS

# 488
Привет!

Вижте кафенето Пиер Лоти през 1964 Simple Smile (от фейсбук)

# 489
Здравейте имам един въпрос горе долу колко пари се харчат само за храна за 5 дни ? Знам че всеки харчи различно но просто ей така ориентировъчно понеже незнам как са цените там

# 490
  • Стара Загора
Зависи къде и какво се яде. Ако карате на улична храна - симити, дюнери и подобни, и 20 лири може да ти стигнат. Но ако се храните на заведение, със сигурност поне 20тина на човек. Ако прибавите и десерт, до към 30-40. Това за евтините ресторантчета.

# 491

Мертер/Мerter/ е квартал от който доста български магазини зареждат. Почти всички магазини продават само на едро.

Чувала съм го този квартал, но не знаех, че продават дрехи на едро. А аз се бях насочила да търся хотел в Лалели...  Laughing Всъщност няма ли и там дрехи на едро? Защо съм се подвела така?

Между другото сега цъкнах в букинг да хвърля едно око на хотели в Мертер и най-евтиния престой за 5 дена за 4 човека излиза 782 лева. А в Лалели имаше даже за около 350 лв за същия престой и брой хора  Crazy

ASSAMARIS, като се замисля, и аз нямам куража да карам в Истанбул.  Whistling

# 492
Аз съм за улична храна, толкова е много, че докато опиташ всичко и си преял. Ние много сме яли балък екмек и су бьореи (къпана баница). Симита е доста прост, но трябва да се опита веднъж. Пълнени миди, пилаф, дюнер, кокореч (още не съм го пробвала, но много искам), халка татлъсъ, баклава и прочие... няма да стигне времето само на улична храна да насмогнете, а е и по- евтино.

# 493
Аз съм за улична храна, толкова е много, че докато опиташ всичко и си преял. Ние много сме яли балък екмек и су бьореи (къпана баница). Симита е доста прост, но трябва да се опита веднъж. Пълнени миди, пилаф, дюнер, кокореч (още не съм го пробвала, но много искам), халка татлъсъ, баклава и прочие... няма да стигне времето само на улична храна да насмогнете, а е и по- евтино.
+ пълнен картоф (много засища, но аз винаги го поръчвам без месо, че да не се окаже овнешко), сок от нар, кестени, кюнефе....

# 494
О, за кестените как можах да забравя?!  Simple Smile  Има, има какво да се яде  Simple Smile Даже трябва като Алф, да имаш няколко стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт