Истанбул [тема 39]

• 105 763
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
http://www.vesti.bg/sviat/eksploziia-v-centyra-na-istanbul-ima-raneni-6054704

Някой може ли да посочи точно къде е това на картата?

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 10:48 от ASSAMARIS

# 586
  • Варна
Колко лири са необходими на ден за храна? Няма да се храня на ресторанти, питам за закусвални, заведения за бързо хранене...

5 юфтенца(много ситни за нашите разбирания) с гарнитура,хляб и вода=8 до 12 лири/3-4 евро
адана кебаб=15 лири= кебапче около шиш ; дюнер - до 10тина лири
бира=8 лири
чорби - пиле , боб , нахут , искембе , агнешка ,леща , доматена , боб яхния=5-6 лири
kaлмари - 16 лири/5,5 евро
турска пица пиде-12 -14 лири/5-6 евро
пица -пак толкоз
лахмаджун-4 лири
панирани миди - 14 лири
цяла печена ципура с гарнитура , хляб , вода -20 лири/7 евро

# 587
http://www.vesti.bg/sviat/eksploziia-v-centyra-na-istanbul-ima-raneni-6054704

Някой може ли да посочи точно къде е това на картата?

В края на кадрите се вижда Шехзаде джамия, някъде съвсем близо ще е, посока спирката на метрото...

https://www.google.bg/maps/place/Vezneciler+Metro+istasyonu/@41. … .955952,17z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x14cab989607b0803:0xd2743d0dff102042!2sSehzade+Mosque!8m2!3d41.0138384!4d28.9571375!3m4!1s0x0000000000000000:0x676bd6758c79d61c!8m2!3d41.0124009!4d28.9595962?hl=bg

# 588
  • Бургас / UK

Ето,къде точно е мястото на експлозията.

# 589

Ето,къде точно е мястото на експлозията.
bouquet
Мале, леле, яко пипат. И при тези драконовски мерки.
А в това полицейско управление съм влизала. Когато ми откраднаха фотоапарата на Капалъто, трябваше да ходя там да подам оплакване.Хем ревях, хем ми беше интересно - като героиня от сапунка.  Joy

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 02:04 от ASSAMARIS

# 590
Момичета, предварително се извинявам, че питам нещо, което е обсъждано вече, но наистина ми е спешно и се нуждая от отговор възможно най-бързо, просто наистина нямам време да търся в морето от информация.

Никога не съм била в Инстанбул и утре ми се отваря възможност за няколко часа.
В 11 часа кацам на летище Ататюрк и излитам отново в 22 часа.
Реално разполагам с около 7 часа за разходки.
Много ми се иска да видя поне малко от този вълшебен град.

Възможно ли е да успея да видя нещо емблематично от града за това кратко време?
Как най-бързо да се придвижа от летището до центъра и после обратно?
Разполагам само с български лева, английски лири и банкова карта, как да се справя с плащанията?

Изключително много благодаря предварително за всеки съвет и помощ да се организирам

# 591
Никога не съм била в Инстанбул и утре ми се отваря възможност за няколко часа.
В 11 часа кацам на летище Ататюрк и излитам отново в 22 часа.
Реално разполагам с около 7 часа за разходки.
Много ми се иска да видя поне малко от този вълшебен град.

Ако летиш с Turkish Airlines, прегледай предложението им за организиран безплатен тур в града (плащат даже и входните такси).
Има вариант за твоите часове и според мене е перфектна възможност за хора, които са за пръв път в Истанбул

http://www.turkishairlines.com/en-int/corporate/announcements/an … ansfer-passengers

Допълвам се с инфо за програмата - всеки ден е различна, така че може да я разгледаш и прецениш дали ти харесва. Даже аз се зачетох, макар че не ми се очертава пътуване скоро.

http://istanbulinhours.com/TourScheduleByTime.aspx?tid=4

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 21:12 от lalence11

# 592

Ако летиш с Turkish Airlines, прегледай предложението им за организиран безплатен тур в града (плащат даже и входните такси).
Има вариант за твоите часове и според мене е перфектна възможност за хора, които са за пръв път в Истанбул

Това не съм го знаела, страхотно предложение на Turkish Airlines! Даже мисля да  се поразровя дали и други авиокомпании го предлагат...

# 593
# 594
  • Бургас / UK
Мир на праха им.... Sad Вярвам,че вече са на по-добро място,където няма бомби,куршуми,камикадзета...
Ужасно е всичко,което се случва в цяла Турция и не само там,целия свят е заразен вече от тая ужасна болест-тероризма  #Cussing out

# 595
Всичко това е много тъжно...Където и да са родени - умират невинни хора,   и всичко това заради болни мозъци...

# 596
 Здравейте много лошо е станало положението с тероризма невинни хора страдат  Sad ние отменяме пътуването си до Истанбул защото мм заминава за др държава,но и да не заминаваше пак щях да отложа Истанбул не ми се рискува с детенце.Много зле станаха нещата а така се вълнувах и чаках заминаването ни ...надявам се да се спре с тези атентати не само там ами навсякъде

# 597
  • Варна
пак щях да отложа Истанбул не ми се рискува с детенце.

АБСОЛЮТНО!
Нито града ще избяга , нито ние ще спрем да пътуваме!
Нека бъдем оптимисти , все се надяваме , че ще дойдат по добри времена , света ще се успокои и ще можем да си пътуваме без да се притесняваме за живота си.Да не забравяме ,че единия атентат беше между Синята джамия и Св. София , а другия почти на Капалъ Чарши.

# 598
  • sofia
Много е тъжно, че вече ни е страх да нощуваме в един от любимите ни градове.
Ние през октомври имаме запазен хотел в Анталия, както и самолетни билети от Ататюрк! Заминаване 8,45ч и връщане 19,30ч! Плануваме да не спим в Истанбул, заради случващото се! Смятаме да вземем автобус на Метро(ако сте доволни от друга фирма, препоръчайте ми), който тръгва в 20,30 от Сф и пристига в 5,30 в Истанбул.
Моля за съдействие да ми кажете дали правилно планувам нещата:

Тъй като до сега винаги сме пътували с кола до Истанбул и не съм запозната с това къде спират автобусите.
Това, което намирам в темата е, че автобусите по линията София-Истанбул спират на Отогар, където минава и червената линия на метрото(имам карта за градския транспорт, но не съм сигурна какво има вътре, дали мога да я заредя на тази спирка ако се наложи), която червена линия(според картата ми) стига до летището Ататюрк -спирка Havalimani !
В колко отваря метрото(имам спомен за 6ч) и колко е приблизителното време, за да стигна до летището! Трябва най-късно да съм там в 7,45ч. Дали ще успея?

Ако имате препоръки към мен с удоволствие ще ги чуя!
Благодаря!

# 599
lyuba84, правилно си се ориентирала. На входа на метрото със сигурност има автомати за зареждане на картите. Метрото работи от 06.00 до 00.00. Не съм пътувала от там до летището и не знам колко време е пътуването, но предполагам някой ще се включи с информация. Не вярвам да е повече от 20мин.

Общи условия

Активация на акаунт