Истанбул [тема 39]

• 105 761
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
Благодаря много!
Винаги сте ми помагали в темата!

На нас скоро ни се наложи да отидем до Истанбул, за да купим едни лекарства, които в Одрин нямаше! Тръгнахме рано сутринта с колата и вечерта в 5 пътувахме към Бг. Да ви кажа града кипеше от хора, туристи и местни, направи ми впечатление как на Еминьоню(така ли се изговаря не знам) седяха полицаи и поверяваваха торбите, чантите и раниците на всички преминаващи, много ми стана неприятно, въпреки, че знам, че това са мерки за сигурност!

Докато чакахме да доставят лекарствата се качихме до Пиер Лоти, успяхме да се насладим за миг на града, прекрасен си е все още! Дано скоро да пътуваме спокойни !

# 601
# 602
Здравейте момичета   Grinning
Идвам при вас за малко съдействие   Peace. Предстои ни пътуване до Истанбул, но тъй като не сме били там до сега, бих била много благодарна ако ме насочите за МОЛ-ове или фирмени магазини, от които да си напазаруваме на добра цена - главно дрехи. Има ли сезонни намаления вече и къде? Ще ми е от полза всяка информация, препоръка и насока.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 603
На 5,6,7 юли е Байрям, обикновено има доста намаления тогава.
Моловете са си молове като навсякъде, аз най-много харесвам Istinye Park, но до колкото знам най-известен тук в Бг е мол Форум. Като магазини, аз харесвам много DeFacto, Koton и ADL. Първите две са с добри цени, като аз определено харесвам повече DeFacto. Имат сайтове и можеш да разгледаш горе-долу предварително, кой би ти допаднал повече.

# 604
Neolita, много благодаря  bouquet

# 605
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не зная дали е коментирано, но през декември врати ще отвори клон на музея на Мадам Тюсо. Ще се намира на Истиклял, точно до Демирьорен. Ще е бъкано, разбира се, и с турски звезди, така че подозирам огромни опашки за Онур, Шехерезада, Фатмагюл, Гюмюш и прочие... Неслучайно са се оръсили за толкова скъпа сграда, туристите от арабските страни ще им я изплатят бързо.

# 606
То и от балканските страни,от бившите съветски републики-да не говорим bouquet

# 607
  • In a surreal moment!
Здравейте, писах преди Великден, че с гаджето планираме да видим Истанбул с програмата на Караджатурс от Велико Търново, но не стана. Отмениха екскурзията в последния момент. Бях повече от бясна и обидена....Мина ми...

Сега планирам самостоятелен тур, както го направих през 2012 за преглед в Мемориал хоспитал. Не ме плашат атентатите, надявам се на по-ефтини хотели.

На някой, ако му е от полза, споделям, че жп билет Г.Оряховица - Истанбул е 43лв в едната посока. Няма намаление при закупуване на двупосочен, но ако бъде закупен валидността му е 1 месец.

# 608
  • София
Вивили6, "по-евтини хотели" е относително понятие. Зависи от конкретния момент, броя на нощувките, дните от седмицата и т.н. Пусни в Букинг датите си и наблюдавай районите на Сиркеджи, Султанахмет, евентуално и Бейоглу. Възможно е с приближаване на датата някои хотели да поскъпнат, но пък други пускат промоции, защото остават празни. Задължително гледай оценката и написаните мнения на гостите. Аз винаги чета от какво са недоволни, защото някои пишат ниски оценки за глупости, но пък компромис с чистотата например, не бих направила. Тъй като в момента обстановката е кофти, туристите са малко и промоциите са много. Wink Ако си харесаш нещо с право на безплатна отмяна, направо прави резервация. А ако се появи нещо по-изгодно, ще отмениш първото и ще резервираш изгодното. Според мен двамата можете да се вместите в 35-45 лева на нощ със закуска. Все пак като си избереш изгоден за твоите дати хотел, попитай тук. Има вероятност някой да е бил и да каже нещо конкретно. Иначе ако се поразровиш в последната тема, ще откриеш 1-2 "форумски" хотела в Сиркеджи.

Освен Букинг, много хора ползват апартаментите на Airbnb, но според мен те са изгодни за семейства с деца или по-големи компании. Освен това процедурата с резервациите е малко по-тромава. За двама май Букинг е по-добрия вариант. Все пак ако харесаш нещо от сайта, имай предвид, че ако имаш покана от приятел и се регистрираш през линка от поканата, подаряват по 14-15 евро и на теб и на приятеля. С други думи, пиши тук, че някой да ти прати покана. Simple Smile

# 609
Ако летиш с Turkish Airlines, прегледай предложението им за организиран безплатен тур в града (плащат даже и входните такси).
Има вариант за твоите часове и според мене е перфектна възможност за хора, които са за пръв път в Истанбул

http://www.turkishairlines.com/en-int/corporate/announcements/an … ansfer-passengers

Допълвам се с инфо за програмата - всеки ден е различна, така че може да я разгледаш и прецениш дали ти харесва. Даже аз се зачетох, макар че не ми се очертава пътуване скоро.

http://istanbulinhours.com/TourScheduleByTime.aspx?tid=4

Еее, велико! Не го знаех това!  newsm10

# 610
Още 2006 летяхме през Истанбул с 11 часа престой, имахме 5* хотел, макар че беше през деня и безплатен тур на Хиподрума, Синята джамия, Св. София и Св. Стефан + Галерия мол, защото така поискаха хората от групата, а гида беше на български, понеже бяхме българи и изобщо всичко 6+.

# 611
  • ...до морето..
Красиви спомени от един невероятен град :

[/UR

# 612
  • София
Здравейте,
Моля за помощ относно пътуване с метрото в Истанбул.
Ще пристигна сутринта рано с автобус на фирма Метро - около 5.30ч сутринта.
Трябва да си хвана метрото и да стигна до спирка Sisli-Mecidiyekoy.
До колкото разбрах трябва да хвана линия М1 и да се прехвърля на спирка Yenikapi на линия М2 - така ли е?
Коя е по-близката спирка до автогарата, където спират автобусите от БГ -  Esenler или Otogar?
Колко приблизително турски лири ще ми трябват за това предвижване?
Благодаря много предварително  Hug

# 613
  • sofia
Otogar e спирката на метрото, която е в близост до рейсовете, а метрото отваря в 6ч!

# 614
  • Бургас / UK
 brayan,
На всички автобуси от България последната спирка е автогарата(Otogar) ,там има и станция на метрото,но за да го използваш ще ти трябва Истанбулкард.Някой ,който скоро е ходил да сподели за цената за ползване на метрото,но някъде около 2-3 лири трябва да е.
Сега се сетих,че някои фирми осигуряват транспорт(безплатен) от автогарата до някои точки на Истанбул,така че попитай в автобуса или като слезеш на автогарата в офиса им.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 20:46 от Чефи-то

Общи условия

Активация на акаунт