Истанбул [тема 39]

• 105 679
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • varna
Du ,сетих се за бозаджийницата ,но вече се свечеряваше и не бях си записала местонахождението и ,но има още места за посещаване ,надявам се лятото.
Сега малко полезна информация. Някой се интересуваше от аптеки и лекарства.Ние съвсем случайно попаднахме на аптека на булеварда Орду където върви трамвая Т1 от долната страна между спирка лалели университета и следващата.Вижда се като вървиш пеш към Аксарай.Там искахме да купим аспирин протект . Оказа се ,че там работи младо момиче от Варна много любезно ,което ни помогна и така купихме и други лекарства и витамини на много изгодна цена. Каза ,че родителите му живеят във Варна, а то е омъжено в Истанбул. Беше с кърпа на главата ............
Мисля си ,че пак тук имаше въпроси как върви строежа на стадиона на Бешикташ. Докато бяхме в кафето до Долма бахча и похапвахме казан диби  погледнах нагоре по баира . Според мен е пред завършване. Сега се сетих как преди да открия тази толкова полезна тема преди години едва издрапах по баира за да отида на площад Таксим . Не знаех че има фуникуляр от Кабаташ до Таксим
Говорих и със Силвия от Варненския офис на Караджъ да сменят програмата за последният ден с омръзналия на всички Мол Форум. и да включат нови места например новият VIAPORT VENEZIA. Тя
каза ,че вече има такова предложение.
Иначе последният ден мина стандартно в 9.30 потегляме към Мол Форум , тъй като повечето атракции във Vialand  не работят , следваща спирка Лозенград за последни покупки .
Пак имаше изселници които чакаха варненските автобуси за да си поприказват за България. Единият човек беше работил дълги години в Корабостроителния  завод и се интересуваше как върви работата
там.

# 91
  • Казанлък of all places
Летя на 27.03. за Истанбул. Не съм била там от събитията на Таксим, колко години са това, три?
Дали не си подскачам на опашката вече?

Клив, спокойно. Роденият да се удави няма да се обеси.

# 92
Септември ще направя 5 години от както не съм била в Истанбул, за съжаление нямам скорошни планове, но ви зачетох - много интересно. А и съм била само 4 пъти, много съм назад вече! Simple Smile

# 93
Анге, да си изкараш чудесно, в което не се съмнявам, де  Grinning /понеже ти го умееш/

Да ви препоръчам нещо, което в мен е оставило незабравим спомен - около Соук чешме има медресе и там правят ебру /рисуване върху вода/ наживо  Simple Smile с възможност да закупите нарисуваното.

# 94
Какво за VIAPORT VENEZIA? Може ли вече да бъде посетен? А как се стига до там?

# 95
Ебру гледахме в Кападокия - наистина е хипнотизиращо...Simple Smile

# 96
Малко встрани от темата - за пръв път наблюдавах ебру (и даже сама пробвах да рисувам) преди 3-4 години на щанда на турското посолство на благотворителния базар на дамския клуб в София, който се провежда обикновено първата неделя на декември в експо центъра. После си купих и рисунката. Всяка година го демонстрират, така че ако някой има желание, може да го посети.  В интерес на истината, турският щанд е един от най-големите (и с най-вкусни предложения).

# 97
Много е хубаво, но става опасно вече май там!

# 98
  • Казанлък of all places
Сега ще бъда много сериозна, а кой както иска да ме чете.
Войната между ККП ( Кюрдската Комунистическа Партия) и правителството е от 50 години поне. Този атентат не е нито първия, нито, за жалост, ще е последният. Обърнали ли сте внимание, че в истанбул няма кошчета за боклук? както няма и в Белфаст, и в Дъблин - все градове с повишено ниво на терористични прояви. Да спрем да ходим в Париж заради Батаклан? Да спрем да ходим в Лондон заради ИРА? Целта на тероризма е да всява страх- колкото повече се поддаваме на страха, толкова повече вода наливаме в мелницата на терористите.
Взривове и атаки в Турция има отдавна, друг е въпросът защо за това не се говори. Да, Ердоан е дебил, такава е и политиката му; арабските пари са приветствани в Турция, която рязко беше отрязана от американския си донор. Заедно с бизнесинвестициите влязоха и терористични пари, за жалост администрацията на южната ни съседка не е пример за неподкупоност и това си води последствията.
Но да се спра от пътуване само защото има вероятност някъде нешо да ми се случи?! За Бога, днес на Лъвов мост в София на главата ми щеше да кацне дрон! Simple Smile
Толкова от мен по темата. На 30. 03. ще докладвам дали съм жива.

# 99
Aз предлагам всички да се съгласим , че е опасно и да спрем да го пишем всеки ден. Уважавам всяко мнение , но тези постоянни припомняния колко е опасно наистина ми се виждат безмислени... Никой никого не задължава да ходи някъде или да не ходи...Смятам, че всички ще се съгласим, че за последните десетина дни на пътя Русе - Бяла загинаха повече хора отколкото в Истанбул отпреди случая с взривените немски туристи....

# 100
Така е! Успех! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 101
И аз не бих се спряла заради евентуален атентат, съгласна съм с мнението ангелинино и другите в този дух преди нея, но все пак не забранявайте на хората да споделят притесненията си, да не става тема табу, не е толкова лошо и това да се обсъжда.

# 102
Никой нищо не забранява, всички сме на едно мнение - опасно е! Защо да го повтаряме постоянно и да се психираме допълнително?

# 103
  • Варна
Пине,
Скрит текст:
никой не забранява. Аз поне такова нещо не видях. Всеки от нас се опита да обясни, че не е добре да се всява излишен страх в и без това страшната действителност, в която живеем. При това в една тема на пътуващи да се говори за страшната страна на пътуването. Не да се споделят притеснения, а да се внушава страх...
Старите хора казват, че "в къщата на обесения за въже не се говори".

Андж, ще те изчакам първо ти да докладваш Mr. Green

Това с кошчетата ни го казаха още през 2006, при първото ни ходене...

# 104
Здравейте,
Поздравления за темата! С Вас виртуално се разхождам в Истанбул 😀 Ако всичко е ок, за Великден ще бъда там и в реално време Wink Резервирали сме екскурзия с Караджъ турс. С интерес продължавам да Ви следя и след това ще разказвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт