Истанбул [тема 39]

• 106 310
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
И аз благодаря, на всички, които разказват за пътуванията си...

Някой помни ли миналата година цветния килим колко време издържа? Дали ще е там до края на месеца?

# 256
  • На юг от тук
И аз благодаря, на всички, които разказват за пътуванията си...

Някой помни ли миналата година цветния килим колко време издържа? Дали ще е там до края на месеца?

Du,снимката е от 25.04. миналата година.Смятам,че и тази ще издържи дълго.

# 257
Положението в Истанбул става все по-притеснително !!!Дано не отменят предстоящата ни екскурзия !

http://btvnovinite.bg/article/svetut/trima-dushi-bjaha-raneni-pr … a-v-istanbul.html

Смених линка,че предния не работеше!

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 10:21 от slimex

# 258
Линкът нещо newsm78 води до никъде Mr. Green

# 259
Това  , което ме притеснява за пътуването ми до Истанбул е дали времето ще е хубаво на Цветница...Ако килима е още там, ще го снимам  за архива на темата:)

# 260
Това  , което ме притеснява за пътуването ми до Истанбул е дали времето ще е хубаво на Цветница...Ако килима е още там, ще го снимам  за архива на темата:)

https://www.gismeteo.ru/city/weekly/3719/

# 261

Мерси, дано да е такова, че на всеки сайт е различно...И да е облачно, пак ще тръгна, но друго си е да е слънчево и да видиш златните залези...

# 262
  • In a surreal moment!
Здравейте, приятели на Истанбул!

След пауза от 4г. най-после ще се върна в прекрасния град за разходка и удоволствия. Предишнотоми пътуване бше свързано с преглед при проф. Кахраман в Мемориял хоспитал в Шишли. Почти нищо не видях, освен Серкеджи, хотелчето, болницата и каквото можах от такситата. Сърцето ми останата там!
 Тогавашното пътуване организирах сама и пътувахме с влак.

Сега ще бъдем с Караджа турс, великденската програма от В. Търново.
Все още не знам хотела, но ще е в Лалели. В пакета са включени : Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул; Трансфер до Българската екзархия за празничната Великденска литургия; Трансфер до МОЛ - Форум и престой в Одрин на връщане.

Освен тези забавления аз планирам да посетим Тюрк Телеком Арена, Таксим, Истиклял и Азиатския бряг - да видим Къс кулеси и бика .
Другарчето ми е български турчин, който не е посещавал Турция, но на него разчитам за езика, аз пък имам визуална представа къде ще се намираме и къде искам да достигнем. Информирана съм за Истанбулкарт, но има някой подробности, които ми убягват и бих била щастлива да обсъдя с вас:

1. Тюрк Телеком Арена - Достигане: Т1, Тюнел, Метро от Шишане до Сейрантепе - това правилна мисъл ли е? Сайтът не работи и не се ориентираме от колко часа е отворен и има ли нещо като магазинче за фенове и музей на Галатасарай ФК, някой от вас има ли информация в тази посока?

2. Азиатски бряг - Достигане и връщане по най-ефтин начин - метро или ферибот ? Какво ще ме посъветвате? Мислех си и за автобус, минаващ по първия мост, че да разгледаме возейки се.

При планирането се съобразявам с това, че нямаме много джобни пари - само 200 лири и не сме по дългото ходене пеша.

Благодаря на всички, които пишат, споделят и съветват, помагате много! Благодаря!

# 263
Здравейте, приятели на Истанбул!

Освен тези забавления аз планирам да посетим Тюрк Телеком Арена, Таксим, Истиклял и Азиатския бряг - да видим Къс кулеси и бика .

1. Тюрк Телеком Арена - Достигане: Т1, Тюнел, Метро от Шишане до Сейрантепе - това правилна мисъл ли е? Сайтът не работи и не се ориентираме от колко часа е отворен и има ли нещо като магазинче за фенове и музей на Галатасарай ФК, някой от вас има ли информация в тази посока?

2. Азиатски бряг - Достигане и връщане по най-ефтин начин - метро или ферибот ? Какво ще ме посъветвате? Мислех си и за автобус, минаващ по първия мост, че да разгледаме возейки се.

При планирането се съобразявам с това, че нямаме много джобни пари - само 200 лири и не сме по дългото ходене пеша.

Благодаря на всички, които пишат, споделят и съветват, помагате много! Благодаря!

За Тюрк телеком не знам как се стига, но ако ви трябва метро, няма нужда да ходите до него с трамвай и с Тюнел, хванете го от спирката Везнеджилер (или нещо подобно е името), която е близо до Шехзаде джамия, а ако хотела ви е далеко оттам - просто слезте от трамвая на Еминьоню и хванете метрото от там - спирката ще я видите веднага, метрото минава над водата, така че няма как да се объркате...

За Кадъкьой (Бика) и Юскюдар (КъЗ Кулеси) - по - евтино и по - приятно е с корабче от Еминьоню..Може да отидете първо до Юскюдар и оттам с долмуш до Кадъкьой, и оттам - пак с корабче до Еминьоню...Разбира се, може и с Мармарай до Юскюдар, аз предпочитам водния транспорт

# 264
Здравейте на всички в пишещи в темата.
Имам една молба и силно се надявам някой да знае на къде да ме насочи.
Имам две деца на 7  и на 5  годинки. И двете са с очни проблеми и много искам да направя консултация с истанбулски детски офталмолог. Знаете ли за някоя добра клиника, на която мога да се доверя? Cry

# 265
Du, на 27.04 миналата година килимът беше в перфектно състояние, а мисля, че го откриха пак горе-долу по това време.
Днес в Бешикташ било голяма лудница, защото ще Таип ще присъства на откриването на стадиона.

# 266
Благодаря за позитивните отговори!:)
Черпя:...Simple Smile

# 267
Етого и килима в цялата си прелест .

# 268
А някой заели дали утре за откриването в Емирган ще има програма и ако да от колко ще започне . Че днес тази при килима я изпуснах . Ходих до Венецията по магазините има доста голями намаления , но за съжаление не е напълнена и не можах да се кача на гондола . Но пък ядох в един страхотен ресторант . 

# 269
  • Варна и...духом на Босфора
Вивилиш,фенове на Асланите ли сте?
Ако само за фенсторито,имат клуба такива и в Мол Форум,и в Джевахир,а и на други места.С метрото се отива,да,следвате указанията за Сейрантепе,след 4Левент мисля че има прехвърляне,но виж на сайта пак.
Голям и отделен етаж е магазина там.
Ееее как може тая г.д рте да открие стадиона ми бееее #2gunfire #Cussing out
И инфо да дам за Колоездачната обиколка на Турция.Засега Истанбул ще е Първи етап на 24 Април,неделя,Цветница.
Ду,да снимаш пелотона!
И Григор на другия ден!! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт