Истанбул [тема 39]

• 105 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте момичета Благодаря за помощта ви  bouquet най накрая анулирах хотела в кумкапъ и резервирах в сиркеджи yazar hotel се казва и ми се вижда чист и на добро място

newsm10

# 526
Bialk Много ти благодаря! А сега другия ми тъп въпрос  Joy слизам с метрото на мармарай и от там пак с метрото до сиркеджи  newsm78 такали е ? Или мармарай беше ново открит железопътен тунел   newsm78 #Crazy

# 527
  • София
Bialk Много ти благодаря а сега е другия ми тъп въпрос  Joy слизам с метрото на мармарай и от там пак с метрото до сиркеджи  newsm78

Слизаш на последната спирка, която се казва Йеникапъ. Там трите лъча на метрото се срещат. Качваш се на метрото, което се казва Мармарай и слизаш на следващата спирка - Сиркеджи. Мармарай е метрото, което минава под Босфора. Другите два лъча са М1 (за летището и автогарата) и М2 (площад Таксим, небостъргача Сапфир и др.).

# 528
Таня67 Благодаря ти страшно много ми помогна сега знам как да отида и до небостъргача Сапфир  Hug ако не ставам досадна със въпросите си близо до автогарата има ли къде да купим истанбулкарт нали ставаше за всеки тип превоз

# 529
  • Бургас / UK
Здравейте момичета Благодаря за помощта ви  bouquet най накрая анулирах хотела в кумкапъ и резервирах в сиркеджи yazar hotel се казва и ми се вижда чист и на добро място

Това вече е друго! Сега придвижването от автогарата е с метро М1 до Йеникапъ, после с Мармарай до Сиркеджи. На Сиркеджи ще се отправите към изхода Cağaloğlu. Хотел Язар е на две минути пеша.

Аз да допълня това предложение,понеже от гарата винаги си хващам автобус до Еминону,а Сиркеджи и хотела са на може би 5 мин.пеша.По този начин спестяваш прикачвания и се движиш само с едно превозно средство.Биалк,моля те за помощ,не мога да се сетя номера на автобуса от автогарата до Еминону(помня,че ти го беше писал и аз от теб го научих,но сега ми изхвръкна от главата) Имам някакъв смътен спомен за деведесет и нещо О (буква).Някои отхвърлят варианта с автобус,защото било по дискомфортно от метрото,но за мен не е така,понеже съм имала случаи и в метрото да съм буза до буза с някой местен(нямам против като цяло) ,но и с метрото в някои моменти е кофти,така че и автобуса е вариант.Особено ,ако се пристигне сутрин в Истанбул ,автобусите са почти празни ,а и спирката на автогарата е първа и винаги можеш да се настаниш удобно ,барабар с багажа  Mr. Green
За ИСТАНБУЛ КАРД не съм сигурна,но би трябвало да продават.Аз само съм зареждала там.Трябва да питате и ще ви насочат.Понякога има някой местен,който седи до автобуса с карта и даваш парите на него и той таксува.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 19:10 от Чефи-то

# 530
 Истанбулкарт може да си купиш и на място да ти я заредят с колкото поискаш пари във всички репове и магазини, където има надпис Akbil. Аз лично предпочитам метрото за придвижване в Истанбул, защото трафика в града е ужасен.

# 531
В големия град важи правилото "качвай се на автобус само тогава, когато няма алтернативен релсов (жп) превоз до желаната дестинация". Иначе автобусът е 91O, но не го препоръчвам, особено пък за семейство с малко дете. Може и да съм го споменавал, но това е било преди интеграцията на метрата в Йеникапъ. Сега е просто безсмислено да се ползва този автобус.

Празна Истанбулкарт може да се купи от магазинчетата на автогарата. Зарежда се на автомат пред входа на метрото.  

# 532
  • Бургас / UK
Напълно съм съгласна за метрото,автобуса го препоръчах като алтернатива(не натрапвам мнение,нито съм писала,че това е най-прекрасното пътуване),нека хората да знаят,че има и друг вариант,всеки сам си решава какво да използва  Peace Аз,лично няколко пъти съм се придвижвала от автогарата до Еминону (сутрин към 6:30) и автобуса е почти празен,пътува се спокойно,няма ги още кошмарните задръствания,разглеждаш красоти и докато се усетиш си стигнал крайната спирка.Аз това,сутршното,пътуване го препоръчвам,дори и за семейство с дете,защото качваш се,сядаш и слизаш...няма прикачвания,вървене от едното място до другото(сами знаете,понякога,колко се върви ,за да се стигне до желания перон) и то с багажа и детето.Всичко това,естествено е когато хотела е в този район(Сиркеджи) и понеже жената си е намерила друг хотел,в този район,аз и препоръчвам вариант с автобус. Wink
Хубав ден от мен  Nature Sunny
PS:Биалк,благодаря за номера на автобуса (обичам автобуси  Mr. Green)

# 533
А някой опитвал ли се е да върне Истанбулкарт и да му върнат парите?

# 534
В интерес на истината, ако се ползва автобуса за Еминьоню, вероятността да се пътува седящ е голяма и панорамните гледки по време на пътуването си заслужават. Избягват се пътуването като правостоящ и прикачванията в метрото. В случая обаче хотел Язар е отдалечен на около 1 км от автобусната спирка на Еминьоню и хората трудно биха се ориентирали за намирането му, особено ако им е първо пътуване.

Чефи-то, този автобус минава по моста Ататюрк над Златния рог и се връща по Галата, нали? Ако е така това е още 1+ за маршрута.

# 535
И къде е спирката на автобуса? Не съм обръщала внимание за автобуси, само спирката на метрото знам...

# 536
И къде е спирката на автобуса? Не съм обръщала внимание за автобуси, само спирката на метрото знам...

Срещу входа на метрото.

https://yandex.com/maps/-/CVTGfF0X

# 537
 Привет, много ви Благодаря за бързите отговори на въпросите и за съветите,много са ми от полза  Hug  искам също да ви питам за плажове, някъде бях чела че са далече като килиос,и също така ако не се бъркам знам че плаж има и на принцовите острови Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 12:11 от bebinka93

# 538
  • Бургас / UK

Чефи-то, този автобус минава по моста Ататюрк над Златния рог и се връща по Галата, нали? Ако е така това е още 1+ за маршрута.

Точно така  newsm10 След Галата завива на дясно и последна спирка,пристигнахме  Mr. Green Относно хотела не бях го търсила,той малко по-навътре се падал наистина.Твоя пешеходен маршрут е малко из уличките,аз вървя по трамвайната улица и ми е по-лесно да се ориентирам понякога,не че не съм минавала и от там де,но като за първо посещение наистина не знам как ще е по-добре,дано се ориентират по тази карта.

Килиос е много,много далеч от центъра,той се намира на Черно море и не знам дали си заслужава да се бие толкова път до там,тоест изцяло си заслужава да се отиде там,но за кратък престой и до Килиос незнам.....За Принцовите острови не мога да кажа нищо,но съм чувала че няма хубави плажове като цяло в Истанбул.

# 539
Ехоооооооооооооооо, това друга тема ли е? Откога спряхте да помагате на другарче в нужда?

Общи условия

Активация на акаунт