Истанбул [тема 39]

• 105 369
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Камерите още не работят. Кога ли ще ги пуснат пак ?

# 661
За какви камери иде реч?

# 662
  • Варна
..така че сега съм склонна 4 дена и в хотела затворена да стоя.

Дай местонахождението за да се помисли за относително безопасен маршрут.

# 663
  • Варна
За какви камери иде реч?

За тези.

http://www.istanbuluseyret.com/TuristikKameralar/

# 664
ninoto , според мен камерите скоро няма да ги пуснат, уж от съображения за сгурност. Сега погледнах в приложението IBB CepTrafik и трафик камерите работят, не знам какво точно искаш да видиш, но може да погледнеш и там.
От вчера съм в Истанбул, градът е изпразнен заради Байряма, но днес всички се прибират и от утре лудницата започва наново. Времето е прекрасно и нямам търпение да се впусна в разходки.  Hug

# 665
Завиждам благородно...Още малко и аз почвам с плановете за август:)

# 666
  • Варна
ninoto , според мен камерите скоро няма да ги пуснат, уж от съображения за сгурност. Сега погледнах в приложението IBB CepTrafik и трафик камерите работят, не знам какво точно искаш да видиш, но може да погледнеш и там.
От вчера съм в Истанбул, градът е изпразнен заради Байряма, но днес всички се прибират и от утре лудницата започва наново. Времето е прекрасно и нямам търпение да се впусна в разходки.  Hug

Нищо конкретно не гледам, просто от време на време хвърлям по едно око.
Би ли дала линк към  приложението с камерите, че аз не го намирам. Стигам до някаква карта с информация за ремонти, затворени улици и т.н.

Благодаря !

# 667
Точно това е приложението, долу трябва да има надпис kameralar и тогава ти изпизат доста камера из града и избираш. Това приложение е много послезно, когато искаш да се ориентираш как е трафика и колко време ще отнеме от точка А до точка Б, има също и информация за това къде има паркинги. Писала съм по-назад за него.

# 668

Neolita,с нетърпение чакам снимките ти от любимия град. Praynig

# 669
  • София
Камерите са проработили. Интересно, че при нас е доста по-светло отколкото в Истанбул. Гледам залеза от Кадъкой. Simple Smile

Обаче камерите на Истиклял и Таксим не работят.

# 670
  • Варна
Камерите са проработили. Интересно, че при нас е доста по-светло отколкото в Истанбул. Гледам залеза от Кадъкой. Simple Smile

Обаче камерите на Истиклял и Таксим не работят.

Супер,  те и преди на Таксим и Истиклял не винаги работеха.

# 671
  • София
Радвам се, че темата както и любимия ни Истанбул е все така жив и гордо изправен Peace
В неделя свършва почивката ни в Португалия и идва ред на септемврийското ни пътуване до Истанбул и Кападокия. И тъй като от две години не сме ходили в Истанбул със сигурност ще имам много въпроси, след като се върна назад в темите и успея да по прочета последните десетина Simple Smile
А след като тук са едни от най-знаещите във форума съм спокоен, че ще имам отговор на всичките си въпроси Hug

# 672
Радвам се, че темата както и любимия ни Истанбул е все така жив и гордо изправен Peace
В неделя свършва почивката ни в Португалия и идва ред на септемврийското ни пътуване до Истанбул и Кападокия. И тъй като от две години не сме ходили в Истанбул със сигурност ще имам много въпроси, след като се върна назад в темите и успея да по прочета последните десетина Simple Smile
А след като тук са едни от най-знаещите във форума съм спокоен, че ще имам отговор на всичките си въпроси Hug
Истински и благородно (каквото и да значи това Simple Smile) ти завиждам и за двете места.
Аз преди 2 дни се върнах от Кушадасъ и макар и далече от Истанбул все пак открих някои местенца, които да ми напомнят за него.
Ето ги- извинявайте, ако ви се сторят много грозни.
Скрит текст:

# 673
Когато се разхождам из централните части на Пловдив, особено по тясните улички  в района на Капана, също имам усещането, че се намирам в Истанбул. Още повече, че има възможност да се опита кюнефе (в турските ресторантчета в района), гьозлеме (вляво от халите) и други турски деликатеси и най-вече кафе Мехмед ефенди и турски чай в сладкарничката под джамията на Джумаята. От една страна ми е хубаво, но от друга малко тъжно, че бавничко губим от  идентичността си.

# 674
 Laughing amareto eto

И аз така като теб  Wink

Особено в петък наобед като се намирам на Джумаята - ама то все едно съм в Турция  Confused - то само турска реч, турска храна и прочие.

Честно казано, не провокира в мен носталгия, а дълбок размисъл накъде сме тръгнали  Tired

Общи условия

Активация на акаунт