Истанбул [тема 39]

• 105 367
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Разбира се, че има мода, но да си говорим реално - колко пъти тук е питано как да се стигне до Долмабахче, например, и колко пъти за къщата на Перла, например, или кой мол и аквариум е по-хубав...Подобна статистика може да покаже много ясно какво интересува масовия турист и с какво може да бъде заинтересуван той.
А иначе сериалите предизвикаха страшен бум, привлякоха много хора - дори тук ги даваха в праймтайма и със субтитри. Сега като ги дават в Мексико, дали някой ще се надигне от там да ги посещава?

# 646
  • Варна и...духом на Босфора
 CrazyЩе,ще.Аржентинките,които срещнах есента,б яха пропътували хиляди километри за да видят Бергюша и Халит! Няма пречки пред Геджеманското сърце! Е де го Мексико! Crazy
Николче,другия месец очаквай
фенове и в твоя град,заради дългочакан,щастлив повод! Heart Eyes

# 647
Така беше и септември месец неделя към 20 часа,макар че тогава все още нямаше атентати,жалко ,че не снимах. Sad

# 648
Относно любовта към Истанбул. Тя е безусловна. Трябва ли да има причини за обич. Просто си влюбен.

# 649
# 650
Николче, от тук почти всички хора ходят на организирани екскурзии и те включват Долмабахче, затова не биха питали толкова често за него. Макар, че моето впечатление е, че за Долмабахче ужасно често се питаше, което ме озадачаваше, при положение, че е толкова лесен за достигане и на всяка страница се отговаряше как се стига до него. Но това е без последните 3 години, през които отсъствам от темата. Иначе аз все исках някак си да накарам хората да се разходят повече из Истанбул, тъй като те често си оставаха в района на Историческия полуостров и обичайно с грешно впечатление за града. Дори някои хора смятат, че това, дето го показват по сериалите реално не съществува там, защото на екскурзиите не го виждат. Те реално виждат една двайста, не, една трийста дори от града, т.е. направо едно нищо. Ако не ти се вярва последното ми твърдение - има го документирано в старите теми  Laughing Пък и в Париж не всеки влиза в Лувъра, за Версай да не говорим, че даже не всички тур агенции го включват. Мене ако питаш на Истанбул най- ценното са му улиците, хората, водата (морета, заливи, Босфор, езера). Макар, че сигурно има най- голям брой дворци от глава на населението в света, както и всякакви други старини като цяло. Един търси едно, друг- друго. Истанбул предлага най- много от всичко възможно. Малко модерната му част куца като небостъргачи и други мегастриктури, но всичко останало има предостатъчно и изобилно. Романтиката прелива отвсякъде. На мен все още ми е най- милия на сърцето град, при положение, че минаха години от както пишех тук любовни излияния за него и от тогава видях още поне 10 знаменити градове, мегаполиси и всякакви чудесии, но той пак е първи в сърцето ми.

# 651
Аз не знам защо обичам Истанбул...Цял живот съм искала да отида там, успях едва преди 4 години. И вече съм ходила 8 пъти там и не мога да си представя , че ще отида само веднъж през годината...Не бих могла да живея там, сигурно не мога и да стоя повече от 4 - 5 дни, даже  не искам....Достатъчни са ми четири дни -  да ми замирише на Босфор, да пия чай или кафе покрай Босфора, да видя делфини докато се возя на градския транспорт=корабче...Обиколила съм сигурно над 90 процента от местата , описани в пътеводителите...Обикновено си набелязвам няколко места, които да обиколя, загубвам се из кварталите , докато ги търся...Изумява ме факта как в съседни квартали хората и атмосферата са изключително различни - Кадъкой - Юскюдар, Юскюдар - Кузгунчук, Бейоглу - Балат...Виждаш момичета по къси поли и след три улици - вече са забрадени, а мъжете са с шалвари и характерни фесове - шапки (не знам как се казват)...
Всеки си намира нещо различно ...Тези с Долмабахче са си с такъв стил на пътуване - говорила съм си с такива хора, това им носи спокойствие и сигурност...Не го разбирам този начин на пътуване, но го приемам...Но и аз се дразня като постоянно се пита едно и също, което е написано хиляда пъти. Все си мисля, че целта на форумите да споделяш опита си и новите места, които си открил...

И въпреки атентатите в края на август пак заминавам...

# 652
Веднъж бяхме за 6 дни и никак не беше вповече  Simple Smile На следващата година бяхме за 3 дни и беше много странно как бързо си тръгнахме. Аз съм била само 4 пъти, прекъснах серията, тъй като исках да видя повече от света и реших да пестя разходите и времето за Истанбул за други места, но вече пак ми се ходи, не съм ходила от 5 години. Пък и преизпълних плана с далечните дестинации, някои от които ме очароваха, други озадачиха, трети още не мога да смеля. Със сигурност ще ходя пак в Истанбул, това винаги е било ясно, само не знам точно кога.

# 653
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
То за любовта причина не е нужна, оообачееее ние влюбените няма как да им издържаме туризма. Преди влагаха страшно много в реклама, сега май не са толкова активни.

Редемче, какво ще има в наше село  Shocked

Пине, аз пък за себе си имам усещането, че вечно търчах там и онам, а точно историческата част ми остана необходена. Даже в Египетския пазар не съм била  Embarassed
Иначе аз бих живяла там, харесва ми еклектиката и космополитността, чувствам го някак мой и ми липсва. Против съм това как е устроено обществото и мястото на жената, но другото си ми харесва. Едно апартаментче някой да ми хариже - добро ще ми направи.  Laughing

# 654
Здравейте. Някой може ли да ми препоръча места около Босфора за пешеходна разходка с хубави заведения за хапване, извън туристическите места. Трябва да останем за 4 дни в Истанбул, но заради атентатите не искаме да обикаляме забележителности, туристически обекти и места, на които се струпват много хора. Затова ме интересуват местенца, където вечер може да се разходим, да хапнем и да погледаме (помиришем) водата Simple Smile.

# 655
Заведения до Босфора има  в Бебек, Арнавуткьой, Кадъкой, Юскюдар,  в Саръйер също ( само че е доста дале )..Навсякъде покрай крайбрежните има струпване на хора, аз поне не знам къде може да се избегне това...Но да сте далеко от Султанахмет и моста Галата е добра идея....

# 656
В Саръйер има най- малък шанс от атентати. Даже със сигурност никой не би се хабил там. Те целят централни, знакови места. Не само струпване на хора, но места които са заредени със символика, история. Саръйер е много красиво, приятно, с много ресторанти място.
Бебек и Арнавукткьой бих сложила на второ място.
Кадъкьой и Юскюдар са по- рискови места.
Мислила съм си, че Еминьоню е едно много вероятно място за следващ удар по много причини.

# 657
  • Бургас / UK
Аз незнам как за 4 дена ще устискам да избягвам най-забележителните места(или едни от най-забележителните) заради тези атентати,а и те вече минаха от там ...Права е Пинето,Еминьону,моста Галата,Египетския пазар са другите,доста пренаселени места там,Ортакьой също...но ще спрем ли да ходим там??? newsm78 аз НЕ...
Бих препоръчала,крайбрежните булеварди в Азиатската част,след Кадъкьой,Бостанджъ и още по-надолу посока Пендик,Картал ,там е прекрасно,спокойно и много зареждащо...

# 658
Момичета, благодаря ви за предложенията. И аз не вярвах, че може да има атентат на Истиклял и виках на мъжа ми, че при толкова много жандармерия там ежеминутно, никой не би тръгнал баш там да се взривява, само че бомбата избухна на 150 метра от апартамента, в който бяхме отседнали и на място, през което минавах аз лично по около 20-30 пъти на ден.....така че сега съм склонна 4 дена и в хотела затворена да стоя. И ако изляза някъде искам да е на тихо и спокойно място, далеч от всичко централно и туристическо.

# 659
На и около Истиклял атентати е имало много пъти през годините. Това, вероятно, е най- бомбеното място не само в града и цяла Турция, ами може да се конкурира и на световно ниво.

Общи условия

Активация на акаунт