Истанбул [тема 39]

• 105 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Нов атентат...
Този път на летище Ататюрк!
http://www.flagman.bg/article/104615
Ех, колко ми е мъчно, че това се случва в любимия ми Истанбул.  Cry Само преди месец пътувах дотам със самолет.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 12:02 от dandree

# 631
# 632
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Много жалко за хората, отиват си заради нечия политика и чужди решения...  Confused

Някой ходил ли е наскоро, има ли туристи, изобщо как е сега сравнено с преди? Странно е, че офертите поевтиняха, но не особено.

# 633
  • София
Много жалко за хората, отиват си заради нечия политика и чужди решения...  Confused

Някой ходил ли е наскоро, има ли туристи, изобщо как е сега сравнено с преди? Странно е, че офертите поевтиняха, но не особено.
Един приятел ходи в края на май и каза, че все едно не е същият град. Било празно по центъра, имало и затворили магазини и заведения... Cry Cry Cry

# 634
Ох, много ми се ходи в Истанбул и не знам.

# 635
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
t1n43t0, мерси. Не мисля обаче, че е само от атентатите. Българите се наситиха, руснаците поспряха заради политиката, и то не останаха много-много варианти, още повече че бума беше предизвикан от сериали, а не от интерес към историята и уникалното местоположение.

Пине, и на мен ми се ходи, бих отишла ако смъкнат достатъчно цената, че да ме стимулират, че трябва и паспорт да вадя, че ми изтече.

# 636

Така беше през май. Часът е 20.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 00:20 от ASSAMARIS

# 637
Хубаво,но нищо не се вижда Rolling Eyes

# 638
  • София
Хубаво,но нищо не се вижда Rolling Eyes

Вижда се. Няма почти никакви хора. Sad

# 639
# 640
Николче, не мога да се съглася с теб за сериалите. Те сигурно са предизвикали бум, но и преди това си имаше доволно туристи. Аз съм била много преди това и никак не беше пусто. Тълпите японски, испански и прочие туристи сериалите им никога не са гледали, а си ходеха. А и българите не мисля, че са се наситили, но определено се страхуват от атентати. Някога, 2006 - 2007 бяха спрели всички групи заради птичи грип, то беше съвсем кьор фишек и се бяха запряли, какво остава сега. Българите не са авантюристично настроени. Виж руснаците нямаше да се уплашат, ако не беше политиката. Но и това ще мине.

# 641
t1n43t0, мерси. Не мисля обаче, че е само от атентатите. Българите се наситиха, руснаците поспряха заради политиката, и то не останаха много-много варианти, още повече че бума беше предизвикан от сериали, а не от интерес към историята и уникалното местоположение.

Пине, и на мен ми се ходи, бих отишла ако смъкнат достатъчно цената, че да ме стимулират, че трябва и паспорт да вадя, че ми изтече.

Едва ли някой би могъл да се насити на този уникален град?! Аз сериали не гледам и не съм повлияна от тях, за да го посещавам многократно. Древният Византион, Константинопол, Цариград, съвременният красив мегаполис с преплетени култури и хора от цял свят - всичко това е Истанбул!

# 642
Като написах горния пост и се замислих, говорили сме си с близки, че си има и моди в туризма. Ето сега, очевидно Дубай е много модерен, не само за българските туристи. Така преди години имаше пик Барселона. И Истанбул имаше този пик, особено близкоизточните туристи много го бяха налазили, което преди не беше така. Нямаше и да бъде спрян, ако не бяха започнали атентати безкрай. Ще мине време и пак ще тръгнат туристите натам. Също Япония е имала огромен отлив след аварията във Фукушима. Две- три години по- късно туризма се възстановява напълно. Всъщност май повече от преди, страната никога не е била популярна дестинация, а в момента има голям интерес към нея.

# 643
Едва ли някой би могъл да се насити на този уникален град?! Аз сериали не гледам и не съм повлияна от тях, за да го посещавам многократно. Древният Византион, Константинопол, Цариград, съвременният красив мегаполис с преплетени култури и хора от цял свят - всичко това е Истанбул!
Ето такива са и моите чувства към Истанбул!  Hug

# 644
Ето такива са и моите чувства към Истанбул!  Hug

+1 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт