Искам да кажа ... (74)

• 78 921
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Ямбол
Аз подозирам, че за да се е прибегнало до тази мярка, положението е било доста вече излязло от контрол с тези закъснения.
Ако е инцидентно и не се случва масово, как да е, но наистина понякога това става пречещо за останалите и за нормалното протичане на урока.
Влиза един, извинява се, следва сядане, вадене на учебници, евентуално събличане и останалите се разсейват. Тъкмо всичко е утихнало и влиза следващият. В един момент трябва да се пресече по някакъв начин, не че недопускането в час го адмирирам, но трябва по някакъв начин да се санкционират, освен с отсъствия, които не ги трогват особено.
Нямаше да е лошо, Гена, да поговориш с класната и да разбереш как стоят нещата.

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 19:24 от Лилянa

# 661
  • Sofia
...
Нямаше да е лошо, Гена, да поговориш с класната и да разбереш как стоят нещата.
Тъй и ще направя   Peace.
Поне, ако денят ще започва от втория час, да се наспиваме  Mr. Green

Благодаря ви за изказаните мнения  bouquet

# 662
Според мен учителката не ги е допуснала, защото са правили тест. Нали им предстои външно оценяване, до края на годината доста ще ги натискат четвъртокласниците (ако съм права, че синът на Гена е в четвърти).

Учителите имат ли право да гонят ученици  newsm78 Това дали е споменато някъде в закона.
Между другото преди няколко дни заместникът на Кунева - Стаматов - изключително гордо сподели, че в новия закон никъде не се споменава думата "дисциплина".

# 663
Да ни държиш в течение, Гена Simple Smile.
Склонна съм да се съглася с Дейзи. Thinking
Искам да кажа, че най-после телефонът ми пристигна, той пък е за новите сим карти и сега съпругът ми ще я изрязва. Каза, че ще се справи, да видим.
Иначе, кръщението мина добре. Падна ми се светла църква и не съм използвала светкавица (имам, за 4 години съм я ползвала не повече от 5 пъти, не обичам). За сметка на това пък фотосесията след ритуала беше не по моя вкус и представа и вместо 10 кадъра, както е в пакета, плюс още 5, понеже майката е кърмачка (това си е по моя инициатива), ще им дам всички. Скоро ще кача кадри в страничката ми. Искам да по попитам мамите, които са ходили на фотосесия, фотографът кога качва кадри в страницата си, преди или след като ви ги предаде? Не знам как е редно да се процедира.

# 664
  • Пловдив
Искам да по попитам мамите, които са ходили на фотосесия, фотографът кога качва кадри в страницата си, преди или след като ви ги предаде? Не знам как е редно да се процедира.
След като ги предадеш, и те одобрят какво ще качиш, все пак може да не се харесат някъде.

# 665
Гена, мисля, че грешката е твоя и не е редно детето ти да го отнася. Ти си закъснялата, не детето. Вместо да се жалваш, навивай часовника половин час по - рано да дрънка. Между другото и аз се влача, като черво, но жената е педант на тема точност и цепи секундата на пет. Ако не е тя, ще ходим на училище след голямото междучасие. И друго да питам. Смятате ли, че госпожата ще приеме едно скромно, семпло подаръче, в края на годината, хонеже сме изключително доволни от работата и. Все пак се разделят след четвърти клас. Примерно една пластика на Бондиков  http://www.artefir.com/data/modules/albums/albums_getimage.php?i … ka/thumb/lica.jpg

# 666
Би ли подхождала на обзавеждането и изобщо стила на жилището?
За мен това е прахосъбирач и изобщо не бих се зарадвала, та ако ще и да е от Микеланджело.

# 667
  • Пловдив
sandokanchev  - повдига ми се само от идеята ти.

Класът на моя син ще подарят подвързан албум със свои снимки, по една снимка на страница и всяко дете ще напише посвещение на учителката.

# 668
  • В Космоса
Санчев, не виждам полза от такива кич-подаръчета. Изкажете благодарствията си с думи!

# 669
Сандо, и на мен не ми харесва. Измислете нещо друго.

# 670
  • Mediterraneo
Ужасна идея, Сандо! Не самата пластика, идеята.

# 671
За отстраняване от час и т.н.
По правилник в повечето училища, учителят трябва да намери на кого да повери ученика. Изпраща се обикновено при училищният психолог, или при свободен учител в този момент.

Тази седмица докато свърши, сигурно ще се побъркам. На цялата ми лудница и тичане м-у работа, деца, воденето им и прибиране от училище и т.н...имам и крайно несъобразителни роднини на главата.
Снощи звънят в 18ч. да кажат, че са на 40км. от нас.
Днес излязоха сутринта да вършат работа и т.н. и жената ми звъни в 19ч. че ме чакала пред входа да и отворя. Казах и че още не съм се прибрала с децата и да чака навън. Като не се обади до 17ч. бях решила че са тръгнали да се прибират.
Утре сигурно пак същият номер ще ми спретнат.

Какво го емнахте сандо за идеята за подарък на учителката?!?
Та дори тук са се разисквали такива теми, че и идеи един куп са се давали. Не конкретно в темата, но по спомени имаше в няколко други такива дебати.
А е и честа практика.

# 672
  • Пловдив
Какво го емнахте сандо за идеята за подарък на учителката?!?
Та дори тук са се разисквали такива теми, че и идеи един куп са се давали. Не конкретно в темата, но по спомени имаше в няколко други такива дебати.
А е и честа практика.
Не съм ги видяла, че да ги емвам и тях. И ние подаряваме, ама цветя, максимум саксия.

# 673
    Във Варна съм чувала за подарък златни бижута и др.Но общ подарък, от класа.Моето дете също  е ІV клас, засега не сме обсъждали идея.

За закъснението- не съм съгласна, че трябва да се гони дете от час, особено ако е в начална училищна възраст. Вярно, не е приятно да се закъснява. Аз също съм педант.Но случило се е, при това с малко дете и да не говорим, какъв болнав сезон е в момента.Моят син беше болен и с него -още поне 10 деца от класа изброих. 
      Забележка, отсъствие, но не и произволно гонене на малко дете.

# 674
  • Sofia
На госпожите- цветя и шалове  сме подарявали, лично. След първата година общи подаръци-не.
Албумът  е хубава идея  Peace,но изисква колективност.

Общи условия

Активация на акаунт