Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 055
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте дами , на 31 . 07 . 2016 г . се прибрах от Малдивите . Бях на остров Kuramathi Island Resort , на 20 мин . с хидроплан .
И ние сме избрали Курамати по отзиви на други от старата тема,но ще се радвам да споделиш твоите впечатления-в каква вила бяхте,на какъв план изхранване,какво включваше,как беше храната в бюфет ресторантите,ако сте ползвали тях....сигурно ще имам и др. въпроси,ако не възразяваш на ЛС. bouquet

# 91
И ние бяхме в дъждовния сезон, ние бяхме този Юни и времето беше супер. Валя 2-3 пъти за по 30 мин и това беше. Уникално преживяване!

# 92
Здравейте дами , на 31 . 07 . 2016 г . се прибрах от Малдивите . Бях на остров Kuramathi Island Resort , на 20 мин . с хидроплан .
И ние сме избрали Курамати по отзиви на други от старата тема,но ще се радвам да споделиш твоите впечатления-в каква вила бяхте,на какъв план изхранване,какво включваше,как беше храната в бюфет ресторантите,ако сте ползвали тях....сигурно ще имам и др. въпроси,ако не възразяваш на ЛС. bouquet

Здравей , няма проблем да ми пишеш и на лична .

Избрах тази  Плажна вила тип Делукс с джакузи , те са със собствен плаж на 2 - 3 м , от вилата . Изхранването е Select All Inclusive Package което включва хранене във всички 7 ресторанта без ресторант
The Reef той е с морски дарове и невероятна гледка .При този план забравяш за пари освен за бакшишите за персонала .
Нашата вила беше към залеза и 2 мин от един от основните ресторанти на острова . Но ако мързела ни дойде в повече има бъгита с който да се придвижвате .Вилата и всички заведения изглеждат точно както са показани в сайта на острова .

# 93
Но ако мързела ни дойде в повече има бъгита с който да се придвижвате .
Благодаря!  bouquet
Бъгитата сам ли ги управляваш или си имат шофьор ,разкажи малко повече за тях,от определени стоянки ли трябва да ги вземеш и върнеш ,как е организирано това?

# 94
Благодаря!  bouquet
Бъгитата сам ли ги управляваш или си имат шофьор ,разкажи малко повече за тях,от определени стоянки ли трябва да ги вземеш и върнеш ,как е организирано това?

Има " Бъги - стоп " - това са спирки където заставаш и за няма и 5 мин. то е при теб , имат си шофьори и дори и да не си на спирката пак спират и те питат дали искаш да се качиш .Те са безплатни .

# 95
TripAdvisor ще ти даде отговор, изчети мненията , виж и посещенията и ще придобиеш представа, както и от многото снимки

Може би забравих да кажа, че съм изчела всичко в този сайт, както и че съм разгледала всички снимки, но ми се искаше, ако има някой от първа ръка да си каже мнението.... Embarassed

# 96
Благодаря!  bouquet

Има " Бъги - стоп " - това са спирки където заставаш и за няма и 5 мин. то е при теб , имат си шофьори и дори и да не си на спирката пак спират и те питат дали искаш да се качиш .Те са безплатни .
Звучи супер, благодаря ти! 

# 97
  • Пловдив
Здравейте, момичета! И ние цялото семейство заедно с двете деца плануваме Декември месец да мръднем към Малдивите Simple Smile

Но тъй като търсим по-бюджетен вариант за нощувките, а и обичаме да видим повече от културата на мястото, на което сме, бих искала да ви помоля да препоръчате места за нощувка ИЗВЪН РЕЗОРТИТЕ.

Изискванията са да предлагат изхранване на база закуска, обяд и вечеря и да не е в Мали или там, където е международното летище.

# 98
Здравейте, момичета! И ние цялото семейство заедно с двете деца плануваме Декември месец да мръднем към Малдивите Simple Smile

Но тъй като търсим по-бюджетен вариант за нощувките, а и обичаме да видим повече от културата на мястото, на което сме, бих искала да ви помоля да препоръчате места за нощувка ИЗВЪН РЕЗОРТИТЕ.

Изискванията са да предлагат изхранване на база закуска, обяд и вечеря и да не е в Мали или там, където е международното летище.

Ние бяхме на остров Thoddoo, най-големия с местно население.
Изкарахме си страхотно, търсихме много преди да се спрем на нещо конкретно, но точно като вас искахме бюджетен вариянт Simple Smile

# 99
  • Пловдив

Ние бяхме на остров Thoddoo, най-големия с местно население.
Изкарахме си страхотно, търсихме много преди да се спрем на нещо конкретно, но точно като вас искахме бюджетен вариянт Simple Smile

А вие къде бяхте отседнали и има ли риф в близост до плажа или е достъпен само с лодка?

# 100
На който му е близко или иска да лети от Истанбул до Малдиви има промоция на Катарците за около 320 евро, периода е септември декември, до колкото видях.

# 101
За тези, които планират сега. НЕ препоръчвам Маафуши! Абсолютна скука, смотани плажове, риф няма, доста мръсно. Добре, че бяха екскурзиите...Ако сте решили всеки ден да сте някъде, става само за нощувка.А пък за тези като нас, които искат съвсем бюджетно, помислете за вариант да разделите почивката между остров с местни и ризорт.

# 102
За тези, които планират сега. НЕ препоръчвам Маафуши! Абсолютна скука, смотани плажове, риф няма, доста мръсно. Добре, че бяха екскурзиите...Ако сте решили всеки ден да сте някъде, става само за нощувка.А пък за тези като нас, които искат съвсем бюджетно, помислете за вариант да разделите почивката между остров с местни и ризорт.
Къде точно бяхте?
Аз се чудя между  Adaaran Select Meedhupparu 3 зв обаче с чудесни отзиви другия Адааран селект худрафуши или както се произнася и два от веригата Синамон 4 звездни.. 
Ellaidhoo Maldives by Cinnamon 4* и Cinnamon Hakuraa Huraa Maldives 4* обаче идват ми по-скъпички и се чудя дали да не избера по-бюджетния и да останат пари за спортни развлечения ..

# 103
Бяхме на Маафуши през март, решени, че ще видим Малдивите с бюджет 4000 евро за 2 възрастни и 2 деца...не писах веднга, че мислех ще ми отмине и ще мечтая пак за там, ама не Simple Smile.С няколко думи всекидневните екскурзии (гледане на делфини, острови резорти, гмуркане, висене по лодки, риболов, пикник на самотен остров...) ни спасиха почивката...За райските Малдиви...честно казано това ми беше първото излизане извън Европа и свързано с плажове и палми, и скоро няма да повторя. Останах с много смесени чувства,мноого е красиво, но при някои ситуации направо ме заболя сърцето. Примерно голямо черно петно масло/нафта/друго изпуснато от лодката, в която се возим върху безумно синята вода, тонове умрели корали, бучащи лодки сред стада делфини, боклуци насред океяна и всичко това заради мен/нас... Ризорти с по 2000 евро и повече на човек нощувка, а местните бедни...някакви ей такива неща. Да, чувала бях, но сега и видях. За първи път бях и в мюсюлманска страна, на остров около 1 кв. км. имаше 3 джамии. И на 2 пъти ми се случи на сутрешното виене(това в 5 сутрина) от мегафона да се стряскам така все едно идва края на света, жесток страх изпитах. Другото интересно е, че 30 градуса в Европа и 30 градуса там са съвсем различно нещо. Водата около островите е доста топла и доста солена и не можеш да си седиш с часове, сбръчкваш се като стафида много бързо...дори децата не издържаха Simple Smile. Та, ако някой е решил да кара съвсем евтино и е избрал Маафуши, също да кажа, че бикини плажа е много малък. Блузи и клинове с УВ защита ни свършиха чудесна работа, освен срещу изгаряне и за плуване извън бикини плажа.

# 104
 Adaaran Select Meedhupparu е 4 звезден и е ресорт. От Англия се пътува много до там и е изключително много ,много добър, много чисти плажове и води.  Не е и толкова малък. Има ,какво да се прави

Общи условия

Активация на акаунт