Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 133
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И ние летяхме тази година с Аерофлот, икономична класа, нямам забележки. Храната също беше добре, винаги топла и достатъчно. Твърд алкохол не се сервира. Коментирахме си, че е имало инцидент с напоркани и вече не сервират. Но това не пречи да си се качиш фиркан/понадрусан, имаше една група младежи, част от които едва се държаха на краката си, как издържаха тия хора да не умрат не знам...Филмите - скоро излезли по кината и естетсвено "ну погиди" за децата Simple Smile. Дневния полет не го усетих, но нощния си беше гърч, децата заспаха, но ние се кривихме по седалките ....И аз пак бих летяла с тях +1
За хлебарките, слава Богу, не видях, изпитвам панически ужас, но след нашето приключение, попаднах на този пътепис...имало е и в багажа на разказвача.

Изчетох този пътепис и не мога да повярвам, че говорим за едно и също място. Ако, не бяхме ходили на Малдивите няколко пъти, след този пътепис, нямаше и да помисля да стегна куфарите за там.....Безумно е да отидеш на почивка на Малдивите на остров, но който живеят местни хора. Да, много е евтино, но там не е разрешено жените да са по бански,  пълно е с местни мъже, пълно е със забулени жени, не се сервира алкохол....Защо човек би бил толкова път, за да попадне на подобно място?! Прекарвали сме по няколко часа на Мале преди полет насред местното население и култура....е, не си предтавям да си го причиня за повече от няколко часа и то по принуда. Всичко в този пътепис освен 3-4 снимки, НЕ са Малдивите. Който не е ходил, нека не се подвежда по този разказ. Малдивите са приказно и красиво място. Мечта, сбъдната мечта. Но, там има смисъл да ходиш на остров-хотел БЕЗ местни.

# 136
  • София
Така е. Островите са рай. А Мале е ужасно!

# 137
Здравейте Малдивки,
Попаднах на две интересни филмчета по темата- ще е полезно за тези, които ще пътуват скоро, нещо като загряване

https://m.vbox7.com/play:2150029dfa

https://m.vbox7.com/play:59b2fae0b2

Приятно гледане  Simple Smile

# 138
  • София
mkalcheva, благодаря!
Аз скоро пътувам на там за малко. Praynig
Като се върна ще споделя.
Благодаря и на всички момичета и момчета от темата!
Страхотни сте!!!
 Hug

# 139
Да препоръчам един сайт, който има доста добри цени за самолетни билети - https://www.budgetair.co.uk/  . От тук купих билети за по 1050 лева на човек от Turkish Airlines, имаше и по - евтини промо предложения от други компании, но тук пътуванията са по 12 часа в посока, а при останалите бяха почти двойно повече време.

# 140
Проверих го за два полета и ми излизат доста по-високи от реалните цени на съответните авиокомпании в момента.

# 141
Ами за посочения от мен полет през юни 2017 - та, през сайта на турците бяха около 2300 лева билетите, а аз ги взех за 2100 от тук.

# 142
  • София - Бургас
Има и за по 700 лева билети за Малдиви, но цената понякога  няма  значение Heart Eyes
chokolino_ Пътувате чак през лятото, можеше да дебнете промоция, за да вземете на още по - ниска цена билетите. С Катар биха били около 900 лева при положение, че посещавате  Малдиви през лятото.Едва ли обаче 200 лева играят определяща роля. За това пък настаняването ще ви излезе на по - изгодна цена, защото тогава там се  води слаб сезон и действително цените са занижени:peace:
Важното е, че ще отидете, предстои пътуване, и ще видите част от рая~ Heart Eyes

# 143
Аз планирам края на април началото на май да ходим. Но сега само гледам за билети, тъй като си мисля, че е още рано за купуване. Засега от Истанбул с катарците май е най на сметка.

# 144
И в момента има двупосочни за по 900 лева през юни догодина, но с Етихад с 2 прекачвания и по двайсетина часа в посока. Цената е в посочения от мен сайт - отиване на 1 - ви юни, връщане на 8 - ми юни.

# 145
Choklino, в кой ресорт сте  и на кой остров

# 146
  • София
Ние ще пътуваме с Турски авиолинии. Купувахме 4 билета, та за да хванем по-ниски цени (980-1000лв), резервирах през различни сайтове. Като зададях повече билети през един и същи сайт наведнъж, цената за всеки от билетите скачаше!!!. Четвъртият билет го купих от сайта на авиокомпанията, защото в останалите сайтове, вече излизаше по-скъпо. Трябва закупуването на билетите да става в рамките на минути, а не в различни дни, защото цените се променят, когато сайтовете засекат по-голямо търсене за конкретната дата.

# 147
Choklino, в кой ресорт сте  и на кой остров

Ще сме в Cinnamon Dhonveli Maldives.

# 148
И аз съм харесала този ризорт, така че ако стане, както го планувам началото на май да идем, ще ти дам отзиви за него. А не те ли притеснява юни месец, че времето може да е дъждовно? Аз даже и за месец май се колебаех да не хванем лошо време, но пък тогава цените са доста по-надолу от април да речем...

# 149
И аз съм харесала този ризорт, така че ако стане, както го планувам началото на май да идем, ще ти дам отзиви за него. А не те ли притеснява юни месец, че времето може да е дъждовно? Аз даже и за месец май се колебаех да не хванем лошо време, но пък тогава цените са доста по-надолу от април да речем...
Ivelina, ние бяхме Юни тази година и също се притеснявахме за времето, но беше супер. Валя 2-3 пъти за седмица като вали най-много час, спира и изсъхва за секунди. Остров е и времето се променя бързо. Няма да съжалявате и Юни да отидете.

Общи условия

Активация на акаунт