Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 230
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, предстои ми пътуване до Малдивите след 2 седмици. Може ли да ми препоръчате мазило против комари, което е ефикасно там? Благодаря!

# 256
И аз да се включа! Януари 2016г бяхме на Малдивите. Много ни хареса и сега пак ще ходим, даже за повече време. Бяхме на остров Thulusdhoo в къща за гости, на самия плаж. Излизаш от къщата и си на пясъка. Закуската е на плажа. Няма проблем да си по бански, две части. Никой не те гледа накриво или досадно. Даже може да се каже, че бяхме сами. Местните не ходят забулени, даже се изненадах, че млади момичета и момчета ходят хванати за ръка. Всички много ни се радваха, понеже бяхме с 3 месечно бебе. Има малък риф точно пред нас и може да джапаш между коралите без проблем. Има ферибот от Мале, пътува час и половина и струваше 2$. Неудобството на ферибота е, че не работи в петък и пътува рано сутрин от острова до Мале и привечер обратно. Имаше 2-3 ресторантчета с нормална храна и още няколко с местни закуски. Можеш да си уговориш да ти готвят в къщата за гости. Не беше лошо. Имаше още 10тина къщи за гости. Собственик на нашата беше немец, но почти не го виждахме. На съседната беше италианец, но доста по-скъпо. Другите бяха навътре в острова. Строяха се и по-големи хотели. Целия остров се обикаляше за 1 час ако не се спираш на всички охлювчета, корали и рачета, а населеното място за 30 минути. На места имаше доста мръсотия, наистина! Аз лично предпочитам да посетя остров, на който живеят местни, защото ми е интересен техния бит и култура. Ако съм в големите, напудрени ризорти, какво ще видим? Имаше добър интернет, чийто сигнал се хващаше спокойно и от плажа. Можеш да се договориш за екскурзии, риболов, шнорхелинг и каквото искаш още. На острова има болница (дано не се налага). Мисля че за пълен релакс е чудесно. Къщата за гости беше супер обикновена. На някои сигурно няма да им хареса. Водата в банята е морска (което предполагам е навсякъде) и леко солена. Чаршафите бяха чисти, но леко захабени. Имаше доста магазинчета, като в единия край на острова имаше и нещо като супермаркет.
Комари почти не сме виждали. Може би само 1 вечер, когато нямаше бриз ги усетихме, но с най-обикновено мазило въобще не са ни хапали. Мазила се продаваха и в местните магазинчета.
За тези които питат Шри Ланка или Малдиви има разлика между тях. Малдивите са основно за почивка. Дори да изберете някакво развлечение, основно си стоите на плажа с книга в ръка и кокосов орех със сламка до вас. Шри Ланка има много неща за гледане и обикаляне. Много е интересно. В зависимост от времето, в което отивате може да се видят различни места. Крепостта в Гале, Храмовете в Канди, Дамбула и всички по път и над път. Скалата в Сигирия, разходки със слонове, чаени плантации и много, много. Предполагам има тема и за там. И да обикаляш с тук-тук си е отделна емоция.

# 257
Здр гледам хотел в booking и на някой хотели пише достъп до частен плаж какво значи тоова?

# 258
Че някои хотели имат собствен плаж, други - обществен, а трети - самата вила в със.

# 259
Че някои хотели имат собствен плаж, други - обществен, а трети - самата вила в със.
Мерси 😊

# 260
Здравейте!За много години и много пътешествия  Peace !
Преди 2 седмици се завърнахме от нашата почивка на Малдивите Holiday Island Resortand Spa Южен Ари атол .
Беше невероятно ,абсолютно всички клишета са актуални наистина е кътче от рая  Heart Eyes Heart Eyes
Първо държа да похваля туристическия ни агент ,съфорумка. Peace Много симпатична,но на първо място много професионално и експедитивно си свърши работата.Много съм доволна и от нея лично и от агенцията като цяло.Още повече,че първоначално направихме една резервация за един резорт,за едни дати със самолетни билети от Истанбул с Етихад,за водна вила с ол инклузив и в последствие заради мои ангажименти се наложи да сменим датите от там,смених и хотела,въпреки,че вече беше платено 30 % от него и 100 % от билетите.Те изгоряха ,защото глобата на Етихад за смяна на дата беше с 600 лв повече отколкото нови билети  Grinning Та така и стана купихме нови билети с Катарците от София,на връщане имахме престой 16 часа от 23 до 14 часа,нощувахме в хотел 5 зв, на топ локация,та повечето неща бяха пешеходно достижими и успяхме да разгледаме малко и Доха,трансфер и визи ни осигуриха от агенцията..
За хотела на отдалечен от Мале атол е, на същия собственик са Парадайз,Роял,Сън ,Фън айлънд ,както и 1 остров който е само летище .Вътрешен полет до тяхното летище и лодка 5 мин до резорта това беше трансфера ,съседен ни беше Сън Айлънд и имахме безплатни трансфери и достъп до него така ,че имам поглед и върху него.Сън е по-голям с по-голямо спа,с басейн и повече забавления за гостите ,но там е по-шумно няма го спокойствието и уединението ,което го имаше на нашия.
На Холидей са бийч вили всички по плажа,малък остров,вилите са с веранда ,шезлонги отпред и така разположени палми и вилите,че ти се оформя като частна зона точно пред вилата и цял ден може да останеш с впечатлението,че сте сами на острова..
Обзавеждането е семпло,нормално няма лукс,ако някой търси не е там мястото.Храната беше страхотна,много разнообразна,а на Коледа вече беше връх на изобилието разкоша ,асортимента от цял свят, беше много впечатляваща вечерята.Преди това имаше черен Дядо Коледа с подаръчета,посрещаха ни с пунш и хапки с качествен хайвер..Яла съм доста голям асортимент от екзотичните плодове като бях в Малайзия,Хонг Конг и Китай,но на Коледа имаше плодове които изобщо не бях виждала..
Рифа е приличен в краката ни беше пълно с рибки,бебета акули, даже хванахме Фугу най-отровната риба в света и си играхме половин ден с нея ,видяхме костенурка до нас голяма и безкрайно много бебета акули,на Сън Айлънд обаче площадката за шнорхелинг и гмуркане е на уникално място и там беше най-невероятния шнорхелинг ,всички възможни екзотични риби обаче вече в голям размер,голям октопод и 2 големи акули едната с моя ръст минаха покрай нас на ръка разстояние ,костенурка и пр.
Фиш фидинга беше много интересен и забавен - такъв бой на средно големи акули  Laughing Скатове и пр..
Подариха ни нощен риболов / за гостите с над 6 дни  ол инклузив/ уловихме много риба 6 броя и ни я приготвиха после по избран от нас начин..Ползвахме и др екскурзии ,спортни атракции.
Стаите се чистят 2-3 пъти поне на ден ,трансфера беше съобразен с късния полет и  все пак на Мале имахме време ,бяха ни осигурили безплатен гид за столицата,съхранение на багажа платено и си направихме една разходка из столицата ,като най-интересно беше на рибния и плодовия пазар ...

---
Да допълня запознахме се с още 2-3 двойки едните бяха поляци живеещи от 12 г в Англия ,казаха ,че са за 4 ти път на Малдиви ,като са били на най-големия остров Куреду та до нашия и за първи път искат да повторят хотела/ респективно острова/ въпреки ,че са били на по-луксозен и,че на нашия най-много им харесва.  Grinning

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 16:16 от mimozata

# 261
Здр отноео гледам си аз хоъели в booking и след като дам тезервация ми излизат такси и една танкса трансфер 1500 лв може ли да не я плащам и да си резервирам трансфер от другаде или ??? Нещо не съм в час 😊

# 262
Зависи къде ти е хотела - до някои може да се стигне с ферибот или местни "таксита", до  някои - само с техен трансфер.

Мимоза - много интересно.. :eace:

Аз хотел още не съм избрала - основно заради ММ. Който го подозирам, че го е страх от коралите и "акулите" и за това не иска въобще да влиза във водата - та затова държи да е вила с басейн. Joy

# 263
Здравейте Simple Smile
И ние скоро се върнахме от Малдивите, след като прекарахме там медения си месец (само 2 седмици де). Това бяха най-хубавите Коледа и Нова година, особено вече и като ново семейство. Бяхме на Ембуду, относително скромен хотел, но за 3 звезди беше невероятно. Страшно много свободен плаж, въпреки, че беше сезона. Невероятен риф с много животни. Пускам и клипче от изживяванията ни, дано още повече ви амбицирам да отидете Simple Smile

# 264
  • София - Бургас
Mimoza, благодаря ти за милите думи:) Heart Eyes
Много съм щастлива, когато се завръщате още по - позитивно настроени, отпочинали, щастливи, доволни, очаровани от Рая:)
Благодаря:) bouquet

# 265
И аз благодаря на съфорумката! Позитивна, дейна, истински професионалист. Помогна точно навреме!
А на Ембуду наистина може да си почине човек Simple Smile

# 266
  • София - Бургас
Момичета, аз съм щастливка, че ви срещнах :*
Благодаря ви (hug)Simple Smile

# 267
кalea  bouquet bouquet

Фаворит си ми като тур. агент така,че при равни условия винаги при вас  Peace
Niki1982 много хубаво филмче и ние бяхме като вас ,но още не сме сглобили и озвучили филмчетата.
Може ли да покажеш твои снимки от хотела и да конкретизираш кое наричаш скромно .. И друго за първи път ли се гмуркате или вече сте го правили,защото ние не сме и ни достраша там и само шнорхелинг правихме.
Niki1982 поздравления и ви желая много дълги години  щастие ,любов и разбирателство !

# 268
записвам се да следя темата, търся хотел на Малдиви,чудя се кой да избера Туи Травелисимо,Вили от Луфтханза или Фиеста Травъл. ..Бих се радвала на съвет

# 269
Туи Травелисимо

Общи условия

Активация на акаунт