Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 320
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Еликсир, коя вила би ми препоръчала от бийч вилите - от агенцията ми казаха, че мога да го отбележа при резервацията или всички са едни и същи и няма значение къде ще сме?
А миди и коралчета може да си вземем в багажа без проблем?

# 346
Да,може да си вземеш мидички без проблем.На местния остров се продаваха и големи корали като сувенири,но не посмях да взема,рисковано е с толкова голям.
Ти каза,че заминавате скоро та не знам до колко може да разчиташ,че ще ви настанят в определен посочен номер,но пък ако не те устрои вилата,в която сте разпределени кажете на рецепция и веднага ще ви предложат друга при възможност.Нашата(№72) имаше застоял мирис на цигари,явно от предните гости,но не ни се местеше и си останахме в нея,междувременно се проветри и отмириса.
Скрит текст:
Още на летището служителите на Курамати (гише/маса №5) ще ви сложат на куфарите хартиени гривнички с вашите имена и номер на стаята.Имай предвид,че е възможно на идване или заминаване хидропланът да ви вземе/остави на дървен сал във водата,хидропланите не кацат до мостика на острова.Ние на идване слязохме на Велиганду и ни взеха от там почти моментално със скоростна лодка,но на тръгване се прекачихме на сала от лодката на хидроплана.
Задължително си носете УВ тениски и гумени терлички за водата,че коралите боцкат.
Ние ходихме три пъти до косата-първият път беше преди залез,после преди обяд,а третият път беше към 16 ч. и точно тогава улучихме прилива,красиво е и интересно.

# 347
Благодаря получих безценна информация.
Вчера направихме резервацията за Курамати, но заминаваме юни- имаме време.

# 348
Благодаря получих безценна информация.
Вчера направихме резервацията за Курамати, но заминаваме юни- имаме време.
Аааа,добре,пожелавам хубаво време, здраве и безпроблемни полети!  bouquet

# 349
Мерси.
Дано да отлетим, че като се сетя за предния път......Случи се инцидент два дни преди полета за Малдиви и всичко се провали....

# 350
Еликсир, ще чакаме снимки    Hug

# 351
  • София
Много ми е полезното инфото - благодаря Simple Smile
V2 бийч вилите ли бяхте, а кой номер /предварително да заявя/ ? А храната? Има ли нужда от репелент за насекоми?

Не препоръчвам V2 вилите. Тези са от най-старите.
Ако търсите по-бюджетен вариант, погледнете V3 - кръглите са супер (те са с джакузи, обаче) -и са от страната на рифа и са на плажа. В TripAdvisor има много релани снимки от различните вили - ще се ориентирате по-добре.
По-нагоре към опашката на острова са по-нови и по-хубави.
Ние сме били в 3 различни вили на Курамати. Последният път бяхме в новопостроените плажни V6 - страхотни са. Те са и най-близо до новия басейн, шампанско бара и вече новия рибен рестарнт The Reef, както и Kobe -японският. Ние предварително помолихме къщата да е от страната на рифа и се бяха съобразили с всичките ни желания (благодарение и на Вили Огнянова предполагам).

Относно храната - Select All Inclusive си заслужава всяка стотинка: включва всички а ла карт ресторанти. Всяка вечер може да се насладите на наистина различна кухня и атмосфера. Включва и напитките не само в ресторантите, но и във всички барове.

Репеленти носихме само първият път. Ние не сме имали проблеми с насекоми или комари, така че следващите години, ги изключихме от багажа си.

# 352
Em_ma, Мерси Simple Smile

# 353
Много ми е полезното инфото - благодаря Simple Smile
V2 бийч вилите ли бяхте, а кой номер /предварително да заявя/ ? А храната? Има ли нужда от репелент за насекоми?

Не препоръчвам V2 вилите. Тези са от най-старите.
Ако търсите по-бюджетен вариант, погледнете V3 - кръглите са супер (те са с джакузи, обаче) -и са от страната на рифа и са на плажа. В TripAdvisor има много релани снимки от различните вили - ще се ориентирате по-добре.
По-нагоре към опашката на острова са по-нови и по-хубави.
Ние сме били в 3 различни вили на Курамати. Последният път бяхме в новопостроените плажни V6 - страхотни са. Те са и най-близо до новия басейн, шампанско бара и вече новия рибен рестарнт The Reef, както и Kobe -японският. Ние предварително помолихме къщата да е от страната на рифа и се бяха съобразили с всичките ни желания (благодарение и на Вили Огнянова предполагам).

Относно храната - Select All Inclusive си заслужава всяка стотинка: включва всички а ла карт ресторанти. Всяка вечер може да се насладите на наистина различна кухня и атмосфера. Включва и напитките не само в ресторантите, но и във всички барове.

Репеленти носихме само първият път. Ние не сме имали проблеми с насекоми или комари, така че следващите години, ги изключихме от багажа си.

Аз бях във вила V5 , на брега са със джакузи и външен душ в градина . Усещането да се къпеш на открито е невероятно аз съм била и в 213 и 214
Относно комарите останах с усещането че си похапват от другите националности но не и от българите  newsm78.
Select All Inclusive  - твърдо съм за него защото е удоволствие всяка вечер да си в различен ресторант . Храната навсякъде е с много високо качество .

# 354
ние ползваме  Emirates   и са много добри с висок клас обслужване, както и самолетите им са аербах 380

# 355
# 356
еликсир благодаря. Ще чакам до 15 март катарците и ако не излезне промоция ще летим с тях.

# 357
  • София
Привет на всички! Simple Smile

Завърнахме се от приказна ваканция на Малдивите!

Каквото и да кажа, напиша и разкажа сега е казвано, писано вече много пъти... И все пак -Малдивите са ми сбъдната мечта и съм благодарна и щастлива, че успях и тази си мечта да сбъдна!!

Бързо трябва да започна да мечтая отново  ....защото на фона на Малдивите, всичко ми е ....сиво и безцветно сега!

Нямам желание да виждам и ходя никъде! Искам пак там! Само като се сетя за онова малко островче, далеч от цивилизацията и шума...ми плаче сърцето! Все едно мое дете съм оставила там! Така се чувствам!

По същество сега.

В крайна сметка бяхме тук www.boutiquebeach.club - Boutique Beach Dhigurah | South Ari Atoll | Republic of Maldives.

Имах страшно притеснение за логистиката до този малък остров ДигУра. Още повече тръгнах с превързаното рамо и след операция на мъдрец-  гледка, достойна за съжаление! Всичко в онзи момент ми се виждаше трудно и невъзможно!

Пътувахме с Флай Дубай с полет от София до Дубай с междинно кацане в Шри Ланка, Коломбо. Пътуването ми се видя три пъти по дълго от това до Щатите и Япония. Край нямаше сякаш!

На летището в Мале, както бяха ни уверили от хотела ни очакваше момче с табелка на хотела, та бързо стана и безаварийно. Пое ни момчето, заведе ни до лодката, плати билети, качи ни на нея. Слязохме си в Мале, имахме време за по кафе и закуска, 30 мин обиколка на района около пристана и ни натовари на скоростната лодка, която ни отведе до нашият о. Дигура.

Преживяване си е това с лодката!   То подскоци, то клатушкане, то емоция голяма било! И всичко около теб -вода! Разкош!

Пристигане на острова, където мениджър на хотела ни взема с фирменият ван. Двойка чехи бяха единствените пристигащи този ден от Мале с нас в нашият хотел. Пристигаме в хотела, където ни посрещат с влажни студени кърпи за охлаждане и ободряване след пристигането на острова.

Поднасят ни коктейл с стръкче франджипани за разкош!

Хотелът е един от общо 3 те хотела на този малък остров. Горди сме да бъдем първите българи, с които местните се бяха запознавали!   Самият хотел е със собствена бикини плаж ивица, което направи престоя ни още по прекрасен!

Излизаш от хотела и вече си на плажа! Няма нужда да ходиш, търси, заобикаляш, четеш и съобразяваш! Зоната е обозначена и ако желая да е премина, за да се разхождаме по бреговата ивица или да правим снимки, замятам пареото на раменете и го пускам да виси под кръста.

Само 6 двойки стаи разполага бутик хотела, което позволява изключително обслужване и индивидуално отношение към всеки един гост тук!

При все, че познавам турското гостоприемство и сме слушали и знаем всички, какви неща правят тези хора само и само клиентът да е доволен, съм впечатлена от топлотата на местните хора тук и желанието да ти бъдат полезни по един не натрапчив, не комерсиален начин.

На вратата ни очакваше табелка с имената ни! Малък, но мил жест!

Сближаването с останалите гости на хотела ставаше някак лесно и непринудено, защото освен, че си четем имената по вратите, докато се качвахме на покрива за вечеря, и сядахме винаги до различна двойка, през деня пак сме заедно всички на лодката...

Това ни караше да се чувстваме като част от някакъв екип, и сплотяваше.

Ходихме с лодката 5 пъти за дайвинг и шноркелинк. Аз снимам само и се радвам отстрани.

Екскурзиите включваха по 2 дайвинг сесии и 2 шноркелинг. Тръгвахме сутрин в 8 и се връщахме, според времето и вълнението понякога към 13, понякога 16:30ч. По GPS системата търсехме манта и китова акула основно.

Имаше храна на борда веднъж. Обяд. Обикновено черпеха кокос, кафе и чай ни предлагаха непрекъснато.

Много мили и внимателни момчетата от екипажа! Веднъж, заради луксцията на рамото, не можах да прехвърля борда на лодката от пристана, понеже нивото беше много високо,  а и няма как да ми помогнат да се кача, защото ми пазят ръката, специално лодката обърна и намери друго място на порта за акостиране, от където да ме качат. Нито веднъж не са ме таксували на лодката. Просто ме разхождаха с групата.

Иначе, хотела си има собствен дайвинг център. Проведоха обучението и сертифицирането на мъжа ми. Вече има сертификат!

Маска, шноркел и плавници си му дадоха за ползване без да го таксуват за времето на 10 дневният ни престой.

Не ходихме по ризорти, защото бяхме в нашият си рай!

Най-близкият ризорт LUX посетихме пешком. Правихме снимки отвън и в лагуната и се върнахме обратно по плажната ивица.

Чехите бяха ходили единият ден на ризорт и бяха разочаровани. Очаквали са същото отношение, което имахме в нашият хотел и се почувствали супер тъпо, когато отишли дали си парите на рецепция и очаквали да ги разведат, да им покажат нещо или дори упътят, но дори това не се случило. Съжаляваха много защото нито къщички, нищо не разглеждат. Само бара с предплатената консумация и това е.

Няма като нашият рай на Дигура!! Няма гръмки музики, шум, деца, хора. Само ние двамата!

Вечери на свещи и лунна светлина. Музика звучеше само по време на храненията. За фон. Всяка вечер живо изпълнение на китара само.

Храната. За мен беше малко странна, но бързо откривах нещата, които ми допадаха. Обожавам крем супите им с кокос и джинджифил! Царе на кремсупата. А, може да се дължи на готвача, който беше от Шри Ланка.

Полезно ни беше инфото за алкохола, беше написал някой по горе, че 3 л са си пренесли без проблем  . Мъжът ми скромно си сложи ракийка в 0,5л. шишенце   и с кеф си го носеше на вечеря, като водичка.

Напитките бяха без ограничение. Фрешове и смутита даваха на всяко хранене. С напитки всеки се самообслужваше от специална витрина на Кока Кола. Даже, водата ми направи впечатление е на Кока Кола. Crazy

Ще се радвам ако пак някога имам щастието да се върна в РАЯ! Да бъда на нашето островче, с местните хора, с тяхната естественост, скромност и желанието да помагат. С тишината и спокойствието!
Видях, че може да се живее без радиото, телевизия, шум, без алкохол, дори без еспресо! Този простичък, но изпълнен с приятни емоции начин на живот, както и разговори на теми различни от обичайното злободневие беше изключително пречистващо за мен! Hug Hug

# 358
  • София
kopche, много се радвам за вас. Hug
А и така емоционално си го написала, че ми се прииска вече пак да съм там. bouquet

# 359
Здравейте. Мислим за сватбено пътешествие на Малдивите. Изчетох доста по темата, писах на Вили Огнянова, за да видя какво ще предложи като оферта за хотел Най-вероятно ще летим с катарците, около 500Е е полета на човек за 26.07-02.08.2017. Инетресува ме задължително ли е въвеждането на данни от паспорт при закупуването на билети или може и по-късно да ги добавя?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт